19 mei 2012  Blauw Geel E2 wint E-toernooi in Schijndel

Geplaatst op 19 mei 2012 • 15:14 • ClubnieuwsJuniorenPupillenDames

Blauw Geel E2 weet zeer knap het sterk bezette E-tournooi te winnen in Schijndel. De tegenstanders waren Udi E2, Boekel E1, Erp E1 en Schijndel E1. De eerste wedstrijd begonnen we wat slap, waardoor we onnodig onder druk kwamen te staan. Udi E2, wat een talentvol team is, wist de mogelijkheden die ze kregen zeer effectief af te ronden, waardoor we met 2-0 achter kwamen. We kwamen wat terug in de wedstrijd, maar wisten ondanks diverse kansen niet te scoren. De tweede wedstrijd moesten we tegen de kampioen van onze voorjaarscompetitie, Boekel E1. Ook deze wedstrijd begonnen we weer wat te gemakzuchtig, waardoor Boekel met 1-0 voorkwam. Gelukkig wisten we het tij te keren en met een knappe goal van Luc, dankzij een prima actie en assist van Melle kwamen we op 1-1. Korte tijd later wist Melle na een mooie solo op snelheid de 2-1 te scoren. De verdediging wist het achterin goed dicht te houden en dankzij 2 reddingen van Max, wisten we deze wedstrijd te winnen.

Schijndel E1 had inmiddels van Udi met 5-1 gewonnen, maar Erp E1 wist met 2-1 te winnen van Schijndel, waardoor iedereen op gelijke punten kwam. De derde wedstrijd was het erop of eronder. Tegen Erp E1 moesten we winnen om nog een kans te hebben op de tournooi overwinning. We speelden een prima pot en dankzij goals van Melle en Kane wisten we met 2-0 voor te komen. Erp kwam eigenlijk helemaal niet in de wedstrijd. Doordat de gevaarlijkste man van Erp goed werd afgestopt. We kwamen eigenlijk niet in gevaar, totdat Erp ca. 1 minuut voor tijd toch de 2-1 wist te scoren. Kort daarna was de wedstrijd ten einde en met 6 punten kwamen we op gelijke hoogte met Schijndel. Schijndel had echter een veel beter doelsaldo, waardoor we de laatste wedstrijd moesten winnen. Duidelijk was op dat moment al dat de tournooi winst tussen Schijndel en ons zou gaan. De verliezer zou 2e worden.

De laatste wedstrijd speelden we lekker fel en ver op helft van Schijndel E1. We hadden controle en wisten diverse kansen te creeren. Al binnen 5 minuten wisten we op 1-0 te komen door een keihard schot van Luc in de kruising. De wedstrijd ontwikkelde zich verder zeer positief en vrijwel alle duels werden gewonnen. Het stond als een huis. Na een werkelijk schitterende aanval die door Melle met een individuele actie de bal strak voor wist te krijgen, waarna Jop onberispelijk hard de 2-0 in de kruising schoot. Schijndel kreeg toch enkele kansjes, waarbij Hakim de bal nog knap van de lijn wist te koppen. Vlak voor tijd wist Schijndel toch de 2-1 te scoren. De overwinning kwam echter geen moment in het gevaar, waardoor we ZEER KNAP de 1e plaats wisten te behalen, door te winnen van de medekampioen van de Hoofdklasse!

Na de wedstrijd was de vreugde groot en werd de overwinning gevierd en alle supporters bedankt. Jongens zeer knap gedaan, complimenten!!!