28 februari 2012  A2 vindt zijn waterloo voor de beker in Gemert.

Geplaatst op 28 februari 2012 • 15:00 • ClubnieuwsSeniorenJuniorenPupillenDames

A2 lootte Gemert A1 in December voor de bekerwedstrijd op 25 Februari, dit was al een wedstrijd waarin we dus al bij de laatste 9 zaten. Dus op zich dus al een prestatie op zich, maar na die geweldige stunt thuis tegen TOP A1, wilden we toch proberen het ook Gemert erg lastig maken en dat gepaard met veel inzet en strijd. We waren op 3 spelers na compleet: Wout was op vakantie, Jordy v Stiphout geschorst en Jordi Verhoeven helaas donderdag op de training geblesseerd geraakt. Maar gelukkig met Arnout die net terug kwam uit Oostenrijk, en Mo een aanvaller van A3, hadden we toch genoeg wissels. Omdat het ons leuk leek om voor deze speciale gelegenheid nooit reikte een A2 zover in de beker in de A-Klasse, een bus te regelen. Er gingen ook nog ouders en vriendinnen mee, wat de sfeer wel ten goede kwam. We hadden in de bespreking ook afgesproken dat we er net als tegen TOP van moesten genieten en proberen er zo lang mogelijk een wedstrijd van te maken. Onder aangename omstandigheden om te voetballen nam Gemert meteen het initiatief, met druk vooruit en kwamen meteen met een paar gevaarlijke voorzetten, en zelfs een paar inworpen rond de 16 m van A2, gelukkig konden we de eerste 10 minuten de nul nog houden, maar omdat we zelf veel te snel de bal kwijt raakten, was het continue achteruit lopen, en opletten geblazen. Het kwaliteitsverschil was de eerste helft groot, omdat we misschien toch onder de indruk van Gemert waren, maar zelf te onrustig aan de bal en in verdedigend opzicht niet super sterk oogden en dat al van uit onze aanvalslinie. Want Gemert maakte dankbaar gebruik van de ruimte die we ze centraal boden. Maar na ruim een kwartier was het dan toch Gemert dat op dat moment verdiend op een 1-0 voorsprong kwam. Daarna kwam A2 wel iets beter in de wedstrijd met zo af en toe ook een poging tot aanvallen, vaak strandde deze goede bedoelingen al in een vroeg stadium, voor de 16 van Gemert. Nu speelden we ook wat verder van ons eigen doel, met af en toe goed doorschuiven van onze centrale mensen achterin en het middenveld, dit leverde meteen een leuke aanval via rechts op waar Job zn tegenstander passeerde en met een goede voorzet kwam maar helaas was daar niemand van ons om daarvan te profiteren. Maar geen 5 minuten later onderscheppen we net iets op de helft van Gemert de bal die Derc breed legt op Nick die de bal van dik 25 meter keihard achter de keeper van Gemert jaagt. Op dat moment eigenlijk onze eerste mogelijkheid en meteen raak. Gemert was daar ff redelijk van geschrokken, wat direct een paar mogelijke aanvallen opleverde maar helaas was het Thijs die zn poging door een verdediger zag stranden. Daarna werden we eigenlijk iets te overmoedig met druk vooruit zetten en dat gebeurde niet goed waardoor we dus achterin 1 op 1 kwamen te staan, met een splijtende diepte pass sloeg Gemert meteen 40 meter over en de aanvaller van Gemert kon zo de bal langs Jan-Willem spelen die uitkwam. Dat was wel een kleine 10 minuten voor de rust een kleine domper. Daarna had Gemert wel een overwicht maar zonder echt super gevaarlijk te worden. Met nog een paar minuten op de klok word er een bal door Gemert hoog de 16m van ons ingepompt, daar komt Jan-Willem goed op uit, maar kwam via een rug van een speler heel hard en lelijk ten val. Deze is een minuutje van de kaart en moet helaas per brancard het veld verlaten. Niels werd ondertussen even goed ingeschoten en kwam dus voor de onfortuinlijke Jan-Willem in het veld.

Rust.

In de rust werd nog maar eens aangegeven dat we zelf met iets meer vertrouwen en lef moesten proberen te gaan voetballen, en dat het nog steeds maar 2-1 was en dat we zeker nog wel een paar kansjes zouden krijgen. Maar dan zou iedereen wel scherp moeten zijn en dat iets meer proberen uit te stralen. Verder waren er nog een paar kleine tactische aanwijzingen dat we meteen druk en 1 op 1 zouden gaan staan bij de opbouw van Gemert.

Na rust een ander A2, we waren nog geen minuut bezig of we onderschepten de bal op de helft van Gemert en Alex kon de bal hoog voorgeven op Jelmer die de bal helaas voor alles en iedereen die voor Blauw-Geel waren over kopte. Eerlijk is eerlijk Gemert kwam er op dat moment niet meer uit getuige van de keeper van Gemert zo 3 ballen over de zijlijn schoot door goed druk zetten van het gehele team. Na dik 5 minuten in de 2e helft een volgende goede mogelijkheid, Jelmer krijgt de bal aangespeeld buiten de 16 van Gemert maakt een goede actie de 16 m in. Ze drufden hem niet echt goed aan te pakken en op de achterlijn gaf ie de bal goed voor maar helaas voor ons stonden we hier niet goed op te letten en ging weer een goede mogelijkheid verloren. We waren zo dus ruim een kwartier voetballend goed bezig dat er van Gemert nog niemand bij ons in de 16 was geweest om Niels echt te testen. Maar het echte venijn in de laatste pass ontbrak bij A2 om op dat moment de verdiende gelijkmaker te maken. En dan is er een voetbalwet zo oud als jezelf de kansen niet benut de tegenstander dat wel doet. Gemert kwam langzaam maar zeker onder de druk uit omdat het ons erg veel kracht koste om die druk te houden, en natuurlijk zijn er over de gehele lijn wat betere spelers bij hun dan bij ons, zonder ook maar iemand iets te kort te doen. We onderschepten de bal maar hadden helaas te vlug balverlies waardoor Gemert eigenlijk hun eerste kans na rust ook meteen verzilverde, 3-1. Dat was eigenlijk ook meteen de genadeklap voor A2, we moesten nog wel proberen om 20 minuten voor tijd niet nog tegen een onnodig en onverdiende hoge nederlaag aan te lopen. Nou gelukkig gebeurde dat ook niet, Gemert wist nog 1x het net te vinden. Maar jongens jullie kunnen trots op jezelf zijn dat we zover gekomen zijn in de beker, en met als TOPprestatie thuis TOP A1 uit de beker hebben gegooid, met de kenmerken waar we al een heel seizoen mee bezig zijn; Teamwork, inzet en de bereidheid om voor elkaar de spelen. Jongens we hebben 4-1 verloren van een team dat nog ongeslagen is dit seizoen en in de 4e Divisie speelt, dus nog altijd 2 klassen hoger als wij, maar als wij het op kunnen brengen om die 20 minuten van na de rust tegen Gemert, mee te nemen in de competitie kan het nog wel eens een mooi einde van een tot nu toe goed seizoen worden. En op de eerste 10-15 minuten na dat we onder druk stonden, zijn we helemaal niet weggespeeld, de complimenten voor het uitvoeren van je taken als team!!!!!!!!

Verder willen we namens A2 iedereen bedanken die naar Gemert is gekomen om ons aan te moedigen, helaas zat er geen stunt in vandaag maar hebben toch een TEAM gezien dat als we willen en durf hebben best goed tot zeer goed voetbal kan laten zien, tegen elke soort tegenstander van elk soort niveau. Verder willen we natuurlijk ook Gerrit Beekmans bedanken die ook foto’s heeft gemaakt van de wedstrijd. En dan natuurlijk de ouders, opa’s, oma’s en vriendinnen!!!!!! die ons als team wekelijks aanmoedigen, echt geweldig.

Na deze wedstrijd zijn we bijna met iedereen naar de ouders van Jari geweest waar de ouders ons trakteerden op wat lekkers (eten en drinken!!!!!!!!!!), waar het tot laat nog gezellig was. Bij deze willen Joep en ik (Ralf) de ouders die dit mogelijk hebben gemaakt nogmaals bedanken, want dit is iets wat zeker nog een keer een mooi vervolg krijgt aan het einde van het seizoen.

Mannen we hebben top gepresteerd in de beker hopelijk kunnen we nu deze lijn doortrekken in de competitie en daar nog even 10 finales afleveren en wie weet wat er nog mogelijk is. A.s. zaterdag spelen we een uitwedstrijd in Liempde tegen DVG, de wedstrijd begint om 14.30 u. Hier hebben we nog wat tegen recht te zetten, thuis speelden we hier in de laatste seconde tegen gelijk (3-3). Denk eraan als je moet rijden dat je tijdig zelf vervangend vervoer regeld.