17 maart 2022  Jeugdopleiding opnieuw bekroond met certificaat van de KNVB

Geplaatst op 17 maart 2022 • 15:21 • NieuwsClubnieuws

Jeugdopleiding opnieuw bekroond met certificaat van de KNVB

Op bovenstaande foto reikt de heer Kerkhof deze plaquette uit aan Rob van den Heuvel (coördinator jeugdopleiding Blauw Geel’38/JUMBO). Namens het hoofdbestuur waren hierbij ook Edwin van den Boom (voorzitter) en Jelle Lubberts (bestuurslid jeugd) aanwezig.

De jeugdopleiding van Blauw Geel’38/JUMBO is door de KNVB opnieuw gecertificeerd als Lokale Jeugdopleiding. Het behalen van dit certificaat is het resultaat van een intensief traject waar het technisch jeugdkader van onze vereniging de afgelopen jaren veel tijd in heeft gestoken. Een knappe prestatie waar we heel trots op zijn. Er zijn immers maar een beperkt aantal amateurverenigingen in Nederland die beschikken over een gecertificeerde jeugdopleiding (98 verenigingen waarvan ongeveer 10 in Brabant).

Met het Kwaliteits- en Performanceprogramma beoordeelt de KNVB de kwaliteit van de voetbalopleidingen van prof- en amateurclubs. Tijdens een audit hebben professionals van de KNVB (Ab van der Velde) en een consultant van NMC Bright (oud profvoetballer Ard van Peppen) onze jeugdopleiding getoetst aan de van kwaliteitseisen t.a.v. beleid, samenwerking, innovatie etc. In 2018 ontvingen wij al de status van lokale jeugdopleiding. Door de hercertificering is deze status nu weer voor 3 jaar verlengd.

Afgelopen zaterdag ontvingen we uit handen van KNVB ambassadeur en tevens voorzitter van RKVV Erp, de heer Toon Kerkhof, de bijbehorende plaquette. In zijn toelichting benadrukte de heer Kerkhof ook zijn wens, om met de verenigingen in onze nabije omgeving nog meer gezamenlijk op te trekken als het gaat om de ontwikkeling van de selectieteams en alle recreatieve teams. Een wens die door de aanwezigen namens Blauw Geel’38/JUMBO van harte werd onderschreven.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO