29 maart 2020  IN MEMORIAM

Geplaatst op 29 maart 2020 • 11:07 • NieuwsClubnieuws

IN MEMORIAM: Toon van de Laar en Sjef van Nunen

Helaas zijn we als vereniging ook overvallen met de gevolgen van het coronavirus. Niet alleen omdat alle activiteiten van onze club stilliggen. We ontvingen ook de berichten dat 2 trouwe en echte Blauw Gelers zijn overleden.

In de leeftijd van 89 jaar overleed Toon v.d. Laar.

Toon was op en top Blauw Geler en het was ook zijn Blauw Geel. Dit jaar zou hij gehuldigd worden voor 75 jaar Blauw Geler. Altijd stond hij klaar om een bijdrage te leveren aan Blauw Geel zodat het zo goed mogelijk zou gaan. Als speler en vrijwilliger. Toon heeft vele vrijwilligerswerkzaamheden uitgevoerd en tot op het laatst kwam hij de ballen oppompen of zomaar even een bakje koffie drinken. Wedstrijden van het eerste thuis daar was Toon (bijna) altijd bij.

Toon zijn Blauw Geel geschiedenis is lang.

In 1945 als 14 jarige al met de senioren gespeeld tegen Longa. In zijn eerste wedstrijd bij de senioren scoorde hij meteen drie doelpunten. Einde jaren veertig als vaste speler naar het 1ste elftal. In totaal 15 jaar in 1ste team gespeeld, waarvan 7 jaar als aanvoerder en behaalde divers kampioenschappen. Verder nog grensrechter geweest bij het vaandelteam. In 1981 heeft hij zich aangesloten bij onze veteranenafdeling.
Lid geweest van onze Bouwploeg o.a. kleedaccommodatie. Bestuurslid geweest van 1957-1960; van 1968-1972 en van 1990-1995. Ongeveer 25 jaar een leidersfunctie bij de jeugd gehad. Was tijdelijk hoofdjeugdleider. Verder trainer geweest van de selectie-teams A1 en C1. Ook kantinebeheerder geweest. Ook nog actief geweest als medewerker van het clubblad en als materiaalman. Tenslotte heeft hij ook nog jaren loten voor de wedstrijdbal verkocht. Voor al genoemde activiteiten heeft Toon op 26 oktober 1995 de zilveren KNVB-bondsspeld ontvangen en is hij in 1999 benoemd tot Lid van Verdienste.

Sjef van Nunen overleed op 85-jarige leeftijd.

Ver van zijn Veghel is Sjef van Nunen in Sneek overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Sjef was 49 jaar lid van onze vereniging.

Sjef was vanaf het toetreden van zijn zoon bij Blauw Geel actief binnen de jeugdafdeling. Ruim 20 jaar was hij actief als jeugdleider en trainer. Voor de jeugdtoernooien en zeker voor het toenmalige Broeder Adelbert taartentoernooi was voor Sjef geen inspanning teveel. Op de woensdagmiddag begeleidde Sjef de jeugd die pas lid waren van Blauw Geel en dus het voetbalspel leerde van hem. Hij was zeker bekend als de man die bij thuiswedstrijden van Blauw Geel 1 achter de kassa zat en alles stipt bij hield en de man die de loten verkocht voor de wedstrijdbal. Voor de jongste jeugd heeft hij nog vele jaren de sinterklaasactiviteit mee kleur gegeven. Naast Blauw Geel heeft Sjef zich veel ingezet voor de gemeenschap van Veghel Zuid waar hij jarenlang woonde. Hij was de koster van het Zuid en binnen de wijkvereniging kon men altijd een beroep op Sjef doen.

Wij verliezen 2 markante Blauw Gelers en wensen beiden families, de familie van de Laar en de familie van Nunen erg veel sterkte toe bij het afscheid.

Op een later tijdstip zullen we binnen onze vereniging Blauw Geel’38/ JUMBO
extra aandacht besteden aan het overlijden van deze twee leden.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2020  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO