1 mei 2022  Helaas verlies na een aantal overwinningen

Geplaatst op 1 mei 2022 • 21:18 • NieuwsClubnieuws

Helaas verlies na een aantal overwinningen

In de race voor de periodetitel trof Blauw Geel op een zonnige zondag HVCV Quick uit Den Haag. Een bekende tegenstander, want we spelen al minstens 6 jaar achter elkaar tegen ze. Beide staan in de middenmoot, maar Quick had afgelopen donderdag nog een wedstrijd voor de 2e periode. Dongen was toen de gelukkige in het onderlinge duel. In het eerdere onderlinge duel dit seizoen tussen Blauw Geel en Quick, was het Quick die overwon. In Den Haag werd het 3-2 na een dramatische eerste helft van de Veghelaren maar een goede 2e helft.

Door: Freek Laurijssen

Koen van der Zanden trapte af maar het was Quick die als eerst kon schieten. Van der Zanden kreeg de bal niet goed weggewerkt en Quick kon uithalen. Deze vloog over de goal van Joran van Zutphen, die Aria Hashemi verving omdat hij een ontstoken oog had. Een tweede kans was weer voor Quick. Een vergelijkbare kans, maar nu hobbelde deze bal naast. Joran van Zutphen stond er overigens niet voor niets in. Een vrije trap van Quick leek naar de kruising te vliegen, maar van Zutphen tikte deze bal tegen de lat aan. In de tegenstoot kon Ben van den Nieuwenhof uithalen maar zijn schot werd gekraakt. Quick werd daarna gevaarlijk met 2 corners achter elkaar die er beide bijna ingedraaid werden. Eerst was het van Zutphen die de bal er uit tikte en daarna werkte Jay van Boxtel de bal weg van de lijn.

Niet veel later was het Wouter op den Camp in de counter voor Blauw Geel. Zijn schot ging voorlangs. Weer even gebeurde er niet veel, maar Quick kon daarna het gevaarlijkste voor rust nog aanzetten. Een kopbal uit een vrije schop werd naast gekopt. Niet veel later weer een gevaarlijke kopkans maar dit was een prima redding van van Zutphen. Vlak daarvoor had Blauw Geel nog een kans. Van den Nieuwenhof kon schieten maar die ging recht op de keeper af. Van der Zanden was te laat voor de rebound.

De tweede helft duurde zo’n 10 minuten voor deze weer op gang kwam. De eerste aanval kwam van Haagse kant maar na een prima combinatiespel schoten zij voorlangs. Wat later was het weer Quick, maar de kans werd een corner door goed verdedigingswerk. Toen vloog na een kleine 25 minuten in de 2e helft toch een doelpunt. Een vrije trap van Blauw Geel werd niet gevaarlijk en in de counter kon Rick Burgering het doelpunt scoren. 0-1 voor Quick. Blauw Geel zette weer aan en van der Zanden kreeg een kans om de gelijkmaker te maken. Hij omspeelde de keeper van Quick en schoot magertjes waardoor een verdediger op kon ruimen. Uit de counter kon Van Zutphen de aanval van Quick afslaan maar dat was wel even een spannend moment. Blauw Geel zocht wel en begon ballen te pompen. Op den Camp kreeg een voorzet niet aan bij Danny Verbakel na risicovol keeperswerk van de keeper van Quick, en 2 voorzetten van Van Boxtel werden uiteindelijk niet gevaarlijk.

Zo verloor Blauw Geel weer eens een wedstrijd na een aantal overwinningen op rij. Zonde, maar nog geen paniek. De Veghelaren staan nog steeds op een 11e plek. 10 punten los van de nacompetitie plekken met nog 7 wedstrijden te gaan. Handhaving lijkt er dus wel in te zitten, mits we weer snel de winning mood kunnen hervinden. Volgende week uit naar Hercules, die wonnen in Hoorn met 1-3 van Hollandia. De heenwedstrijd werd met 0-1 verloren, maar dat was ook een gelijk opgaande pot.

Blauw Geel’38/JUMBO: J. van Zutphen; J. van Boxtel, T. Dekkers, M. Zeller, S. Egmond; W. op den Camp (’81. Y. Hurkmans), K. van der Zanden (’78. V. Duits), M. Dobbelsteen; B. van den Nieuwenhof (’57. D. Verbakel), N. Wouters (’57. R. Voets), L. Loermans (’78. H. Barglan)