3 oktober 2021  Goed werk krijgt een mooie beloning

Geplaatst op 3 oktober 2021 • 15:49 • NieuwsClubnieuws

Goed werk krijgt een mooie beloning

De derby in Gemert is nog geen week geleden gespeeld en de volgende stond al voor de deur. UNA kwam namelijk op bezoek. UNA is vaak een sterke tegenstander en toch heeft Blauw Geel er een paar keer tegen kunnen stunten. UNA was ook de tegenstander waar Ben van den Nieuwenhof als 16-jarig jochie voor het eerst heeft gescoord. Was een record dat doelpunt, want hij is tot op de dag van vandaag nog de jongste Derde Divisionist ooit die scoorde. En dat is knap aangezien er ook Jong-elftallen in de Derde Divisie hebben gespeeld. UNA, begin van deze speelronde op de 4de plek, hoopt al tijden te promoveren en doen ook steeds bovenin mee. Aanvallers Brain Boogers en Serhat Koç moeten hiervoor zorgen. Laatstgenoemde ontbrak alleen voor de wedstrijd op de regenachtige zaterdagavond.

Door: Freek Laurijssen

De eerste kans voor de wedstrijd is gelijk voor de thuisploeg. Sjaak Egmond was de laatste in een aanval maar schoot de bal hoog over. Niet veel later was het toch raak. Koen van der Zanden en Vince Duits in een prima combinatie en de man uit Sint Oedenrode maakte de 1-0 nadat hij de bal voorbij de keeper van UNA tikte. Blauw Geel stond voor. UNA probeerde het initiatief te pakken, maar tot grote kansen leidde het niet echt in het eerste kwartier. Sterker nog, Blauw Geel kreeg de kansjes. Voets uit een corner en Verbakel van afstand. Maar beide gingen niet op doel. Het eerste kansje voor UNA was in de 16e minuut. Crusat kon een afstandsschot prima onder controle houden. Blauw Geel kon weer even gevaarlijk worden. Eerst Verbakel uit een vrije trap variant. Helaas kwam die op een verdediger. Daarna was het UNA dat aanzette. Crusat had een bal na een schermutseling voor zijn goal, en daarna schoot UNA nog eens 2 keer naast. Ondanks een krappe voorsprong was het dus scherp blijven. Maar het was niet alleen maar UNA dat meedeed aan de wedstrijd. Na opstomen kon rechtsback Jay van Boxtel ook nog schieten, maar dit was recht op de keeper van UNA af. Niet veel later een schitterend balletje van Van den Nieuwenhof op Verbakel. Het was dat hij wat moeite had met de aanname, want anders had dat ook een grote mogelijkheid geweest. Toch was het vlak voor rust Koen van der Zanden die de score kon verdubbelen. Vlak voor de goal kreeg hij een kans waar hij moeite mee had om te verwerken. Maar nog geen 10 seconde later kreeg hij van Dekkers, die de geschorste Zeller verving, een lange bal aangespeeld. Van der Zanden liet de bal wat door stuiteren en haalde uit. Doelpunt! UNA probeerde nog wat terug te doen maar hun poging van 5 meter ging hoog over. Een doelpunt had toch niet geteld, want er was ook al gevlagd voor buitenspel.

De tweede helft begon weer met een grote kans voor Blauw Geel. Verbakel legde breed op Duits en die miste. UNA probeerde weer wat terug te doen en kon uit een corner op de lat koppen. Niet veel later probeerde van der Zanden voor z’n hattrick te gaan maar hij vond de keeper. UNA kreeg niet veel later uit een vrije trap een kans, maar uiteindelijk was het Van Boxtel die de bal op de lijn tegenhield. Het team stond echt te strijden, iets wat we in de vorige thuiswedstrijd wel gemist hadden. UNA kon wat later wel met een grote kans de aansluitingstreffer maken. De spits kwam 1 op 1 met Crusat die wat leek te twijfelen om uit te komen. Het was net genoeg, want de bal werd naast gewipt. Toch stond het niet veel later 2-1. Een corner viel tussen 5 of 6 spelers in en Blauw Geel kreeg de bal nauwelijks weg. Uiteindelijk was het Noël van Gerwen die de bal over de lijn tikte. En 5 minuten later stond het zelfs gelijk. Het was Boogers die de bal van een meter of 20 over de keeper kon stiften. Schitterende goal. Moet gezegd worden. Niet veel later ging Blauw Geel alweer op zoek naar de voorsprong. Wouters kwam in een 1 op 1, Voets kopte uit een corner, en Duits had nog 2 kansjes maar allen gingen ze mis. In de 87e minuut was het uiteindelijk dan toch raak. En het waren invallers die het deden. Bosch (ingevallen voor Vince Duits) speelde de bal hoog naar Wouters (ingevallen voor Verbakel) en hij kopte hem binnen. Uit corners aan beide kanten kwam er nog gevaar. Maar beide gingen niet op goal, waardoor de wedstrijd in 3-2 eindigde.

Een mooie overwinning. De lijn lijkt weer ingezet te zijn. Ondanks het mindere spel dan de week er voor nu wel de 3 punten. En uiteindelijk is dat wat telt. Volgende week wacht de uitwedstrijd naar Dongen. De geel-blauwen bezetten een 14e plek op dit moment en willen dit waarschijnlijk wel opkrikken. Blauw Geel heeft het ook altijd lastig in Dongen. Maar als de lijn voortgezet wordt zoals deze week dan kan het weer een mooie wedstrijd worden.

Opstelling Blauw Geel’38/JUMBO: E. Crusat; J. van Boxtel (’86. H van den Nieuwenhof), R. Voets, T. Dekkers, S. Egmond; L. Loermans, K. van der Zanden, M. Dobbelsteen; B. van den Nieuwenhof, V. Duits (’86. T. Bosch), D. Verbakel (’70. N. Wouters)