15 augustus 2021  FC Lisse wederom struikelblok voor Blauw Geel

Geplaatst op 15 augustus 2021 • 7:55 • NieuwsClubnieuws

FC Lisse wederom struikelblok voor Blauw Geel

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  —  FC Lisse (1-2) 1-2Zaterdagmiddag 14 augustus. Het is 17.00 uur als op het Prins Willem Alexander sportpark voor het eerst sinds lange tijd weer een officiële wedstrijd wordt gespeeld. Het oefenen is dus voorbij, nu gaat het weer om knikkers. Een eerste voorronde wedstrijd voor de KNVB-beker. En het lijkt tevens een returnwedstrijd want te gast is zaterdag derde divisie club FC Lisse. De club die vorige competitiejaargang ook de tegenstander was in deze ronde alleen toen thuisrecht had. Vorig seizoen leed Blauw Geel op sportpark Ter Specke een 3-0 nederlaag om vervolgens een prima competitiestart te hebben. Maar een volgende ronde halen is toch ook wel weer een keer leuk….

Trainer Niels v Casteren kon vandaag nog geen beroep doen op de gebroeders van den Nieuwenhof en Niels wouters vanwege vakantie en Mark Dobbelsteen en Lars loermans vanwege blessures. Gelukkig werd op het laatste moment nog een doelman gevonden na het plotselinge vertrek van Dani Centen maar optimaal is zoiets natuurlijk nooit. Blauw Geel mocht de aftrap verrichten en probeerde de aanvallende intenties meteen uit te voeren. In de vierde minuut moest FC Lisse al een overtreding maken om een aanval af te stoppen. Danny Verbakel nam de vrije trap en deze ging maar rakelings langs het Lisser doel. In dezelfde minuut gins het mis aan Blauw Geel zijde. Jay van Boxtel was te ver doorgeschoven en zijn directe tegenstander stond compleet vrij. Hij kon zo opstomen richting

Blauw Geel doel, terwijl Emilio Crusat veel te ver voorzijn doel stond. Het was dan ook een koud kunstje voor Luca Tarani om de bal in het lege doel te schuiven: 0-1. Blauw leek geenszins uit het veld geslagen en vier minuten later werd de stand ook al weer gelijk getrokken. Danny Verbakel kopte in het strafschopgebied de bal goed door op de achter hem staande Koen van der Zanden en hij ronde beheerst af: 1-1. Blauw Geel bleef daarna het meest dreigend maar meer dan een paar corners en een schotje in de korte hoek van Vince Duits leverde dat niet op. In de 17e minuut een tweede Lisser doelpoging maar die zorgde ook niet voor handelend optreden van Emilio Crusat. Het spel ging onder de warme zomerzon wat op en neer zonder nog echt gevaar voor een van de doelen. Uit het niets valt dan ineens een doelpunt voor FC Lisse. Een diepe bal gaat naar de flank waar Migiel Zeller te slap op ingrijpt en zijn tegenspeler gevaarlijk door kan. Emilio Crusat brengt vervolgens prima redding maar de bal komt vervolgens weer bij FC Lisse terecht. Tom Noordhoff rond vervolgens op fabuleuze wijze af: 1-2. Dat het voor de rust niet alsnog gelijk wordt is te danken aan de doelman van FC Lisse en een verdediger op de doellijn. In de 40e minuut is het uit een vrije trap Tom Dekkers die de bal op de vuisten van de doelman ziet belanden en ook de rebound valk voor de doelman gaat via die doelman zijn vuisten tot corner over de achterlijn. In blessuretijd nog een gevaarlijke corner waarbij Tom Dekkers ter hoogte van de tweede paal vrij kan inkoppen. Hij doet alles goed en kopt naar de eerste paal, doelman is kansloos maar een verdediger op de lijn verhinderde de gelijkmaker.

Na de rust is de eerste kans voor de gasten. Ymanuel Hurkmans is gezien op de rand van het zestienmeter gebied maar de inzet van FC Lisse gaat over en langs de kruising. In de 55e minuut een goede Blauw Geel aanval maar het schot van Danny Verbakel wordt nog van richting veranderd  en is vervolgens geen probleem voor doelman Erik Cummins. In de 60e minuut ziet Migiel Zeller er weer niet goed uit en zijn tegenstander kan ongehinderd ontsnappen. Emilio Crusat houd Blauw Geel in eerste instantie op de been en Tom Dekkers doet vervolgens de rest. Twee minuten later gaat Migiel Zeller weer de mist in door niet afdoende in te grijpen. Het loopt met een sisser in de vorm van een corner af.

FC Lisse krijgt meer kansen maar laat ze onbenut. Zo ook in de 68e minuut na een vloeiende aanval. Wederom is Emilio Crusat de sta in de weg en rest slechts een corner. Uit de corner van FC Lisse volgt een razend snelle Blauw Geel aanval maar Halil Murt’s inzet gaat via een verdediger tot corner. In de 80e minuut komt Jay van Boxtel goed door over de flank maar helaas kan zijn prima strakke voorzet door niemand worden geraakt. In de 85e minuut wil FC Lisse een penalty als Jay van Boxtel binnen de beruchte lijnen op de bal balt met zijn arm. Scheidsrechter Prick is duidelijk geeft aan door te spelen. Vlak voor tijd krijgt Danny Verbakel de bal nog aangespeeld en neemt hij de bal ineens op zijn slof. Raakt hij hem goed is het een pracht goal, helaas raakt hij hem slecht en gaat de bal ver voor langs.

Blauw Geel verliest van Lisse en struikelt dus wederom over de bollenstreek bewoners. Men was zeker niet de mindere qua voetbal maar gezien het benutten  en creëren van de kansen is de overwinning van Fc Lisse niet onterecht. Het is jammer, een volgende ronde in de beker zou zeker leuk geweest zijn. Nu kan de focus op de competitie en laten we hopen op een hele competitie..

Zondag a.s. opent men de competitie met een thuiswedstrijd tegen O.S.S.’20 uit Oss. Meteen een heel mooi affiche. Aanvang om 14.00 uur, wat dit seizoen voor het eerst de aanvangstijd zal zijn bij alle thuiswedstrijden.

Doel:  Emilio Crusat,

Achterhoede:   Sjaak Egmond,  Migiel Zeller,  Tom Dekkers,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Ymanuel Hurkmans (57e min. Halil Murt),  Robin Voets,  Wouter op den Camp,

Voorhoede:  Danny Verbakel, Koen van der Zanden, Vince Duits ( 78e min. Hadi Barglan).

Scheidsrechter: Dhr. D. Prick

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. R. van Rijn en Dhr. D. Kloekke

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  51e min. Tom Dekkers, 66e min. Wouter op en Camp