11 augustus 2021  Examen Blauw Geel’38/Jumbo komende zaterdag tegen FC Lisse

Geplaatst op 11 augustus 2021 • 10:53 • NieuwsClubnieuws

Examen Blauw Geel’38/Jumbo komende zaterdag tegen FC Lisse

Bron: Kliknieuws

VEGHEL | De lange voorbereiding is eindelijk passé. Komende zaterdag is het exact tien maanden geleden dat Blauw Geel’38/Jumbo een wedstrijd voor het ‘eggies’ speelde. Met 4-0 werd er gewonnen van Dongen. Zaterdag komt in de voorronde KNVB-beker oude bekende: Derde Divisionist FC Lisse naar Veghel. Op 29 augustus 2020 eveneens bekertegenstander en werd er met 3-0 verloren op Sportpark Ter Specke in Lisse. Een meer dan interessante generale voordat O.S.S.’20, een weekje later, als eerste competitie tegenstander naar het Prins Willem Alexander Sportpark afreist. Zaterdag krijgt het voetbal, na een lange aanloop, eindelijk weer een serieuze signatuur.

Door: Peter Kuijpers
Foto’s: Peter Kuijpers

Moest er in april nog even aan denken op een fietstocht door de Bollenstreek. Op een leuk terras voor de Sint-Agathakerk roerend in een heerlijke cappuccino kwam de 3-0 nederlaag toch weer langs drijven. Een vrij vervelende nederlaag over de gehele wedstrijd genomen. De Veghelaren lieten zich overrompelen door de powerstart van de Lissenaren die bovendien sterk waren in de omschakeling. Een onterechte pingel tegen en afgekeurd doelpunt van Lars Loermans zijn tegenargumenten. Of bij een 1-0 stand het missen van een strafschop door Niels Wouters. Het ‘had’, ‘zou’ en ‘dan’ waren ongetwijfeld frequent gebruikte woorden op maandag aan de koffieautomaat. Zaterdag komt FC Lisse naar Veghel. De mannen van trainer Raymond Bronckhorst zijn lekker bezig. Wonnen in de oefenperiode met 1-3 uit bij Tweede Divisionist Rijnsburgse Boys. Ter Leede en VVSB werden met respectievelijk 6-0 en 5-1 geklopt. Om het cliché maar eens van stal te halen: Blauw Geel’38 is gewaarschuwd.

Geflatteerd
Het zijn maar oefenduels is in dit geval wel op zijn plek. Het rapport dat Blauw Geel’38 kan overleggen is een stuk bescheidener. Van de zeven oefenduellen werden er vier gewonnen, twee maal gelijk en een maal verloren. Koen van der Zanden was lekker op schot en scoorde vijf maal: “Het gaat prima met me. Robin Voets en ik hebben alle wedstrijden in de voorbereiding meegedaan. Ik had al eerder vakantie. Ik werk sinds oktober bij een bedrijf in vermogensbeheer waar ik zelf mijn vakantie kon bepalen.” Wat stroef begonnen drie seizoenen geleden, maar zijn optreden in de recente voorbereiding was veel belovend en oogde volwassener. Met vijf doelpunten werd hij zelfs topscorer. Van der Zanden vervolgt: “De jeugdigheid is er denk ik wat af. We hebben ons goed laten zien ook tegen hogere clubs. Neem de Treffers uit, die 4-2 was zwaar geflatteerd vind ik.”

Afbeelding
Met nummer 20 Koen van der Zanden naast Niels Wouters (archieffoto)

Stroperig
Gisteren won Blauw Geel’38 met 2-0 van OJC Rosmalen de laatste oefenwedstrijd. In een wat stroperig begonnen wedstrijd werd het duel in het verloop wat levendiger. Van der Zanden en Tijn Bosch waren na rust de doelpuntenmakers. Trainer Niels van Casteren heeft zijn selectie nog niet compleet. De broers van den Nieuwenhof en Niels Wouters zijn nog met vakantie. De geblesseerde Lars Loermans is nog zeker drie weken niet inzetbaar. Leuk is wel dat Martijn van Kessel aardig op de weg terug is. “Ik mag weer aan de groepstraining meedoen en mijn knie voelt goed dus we zijn op de goede weg”, wist hij donderdag nog te melden. Het andere vraagteken voor zaterdag is aanvoerder Mark Dobbelsteen. Hij viel in de warming-up uit met liesklachten. Zelf was hij niet pessimistisch, maar wil afwachten hoe de blessure zich de komende dagen manifesteert.

Afbeelding
Tom Dekkers, de stille kracht in de Veghelse defensie

Afbeelding
Niels van Casteren: “FC Lisse is een dikke tegenstander voor ons komende zaterdag”

Overrompelen
Niels van Casteren zag dinsdagavond een met vlagen goed voetballend elftal. De slordigheden die zich voordeden bij echt grote kansen moeten hem toch wel wat zorgen baren. Zaterdag komt FC Lisse met aansprekende resultaten in de voorbereiding. Van Casteren: “Apart dat we wéér tegen FC Lisse hebben geloot. Vorig jaar lieten we ons overrompelen, missen we een strafschop en wordt er een doelpunt van ons afgekeurd. Ze hebben zich goed laten zien in de voorbereiding we treffen een dikke ploeg zaterdag. Er zijn bij ons nog wat blessures en vakantie afwezigen, maar onze selectie is ruim en moeten anderen zich maar eens laten zien.” De opstelling liet de Blauw Geel’38-trainer natuurlijk nog achterwege, maar dat het verrassingen gaat geven is bijna uitgesloten. De laatste linie zal qua samenstelling met Van Boxtel, Dekkers (speelde prima en sturend van achteruit), Zeller en Van Egmond zal zeker ook voor zaterdag ingevuld worden. Wellicht het middenveld waar Mark Dobbelsteen terug kan keren, maar ook de invallers Halil Murt, Haddi Barglan en Tijn Bosch vielen sterk in. Voorin had de jeugdige Vince Duits prima momenten, maar de aanvaller uit Heesch weigerde zijn prima optreden te onderstrepen door het missen van een knoert van een kans kort voor tijd. Op doel staat vanzelfsprekend Emilio Crusat die gisteren de bevestiging van zijn overschrijving van de KNVB op de mat zag vallen. Kliksport zocht hem op zijn woonplaats Veulen bij IJsselstein. Volgende week een groot interview met de Argentijn op Kliksport en in de Stadskrant. Zaterdag kunnen we het allemaal zelf zien waar om 17.00 uur scheidsrechter Dominique Prick uit Maastricht voor aanvang zal fluiten.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2021  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO