12 juli 2021  EINDSTAND – EK Pool 2021

Geplaatst op 12 juli 2021 • 8:33 • NieuwsClubnieuws

Het zit er op. De finale is gespeeld. Gli Azzurri is met penalty’s Europees kampioen geworden en mocht de beker optillen. Ondanks een snel openingsdoelpunt van Luke Shaw.

In de voorspellingen was het ook spannend. Een hoop verschuivingen tijdens het toernooi. En helemaal toen de voorspellingsvragen en de knockoutlanden werden ingevuld. De antwoorden voor de voorspellingsvragen zijn als volgt:

1. Wie wordt Europees kampioen?
    Italië
  2. Wie wordt de topscorer van het EK?
    Cristiano Ronaldo & Patrick Schick (beide 5 goals)
  3. Hoeveel goals worden er in totaal op het hele EK gescoord? (inclusief verlenging, exclusief penaltyreeksen)
    142 goals
  4. Hoe vaak maakt een veldspeler een doelpunt voor zijn land terwijl hij een blauw of geel shirt aanheeft?
    24 goals
  5. Hoe vaak wordt er verlengd in de knock out fase?
    Er is 8 keer verlengd
  6. Hoe vaak vindt een 0-0 plaats op het gehele EK? Hier wordt de stand geteld na 90 minuten.
    3 keer
  7. Hoeveel goals worden er gescoord door spelers die in het seizoen 20/21 minuten hebben gemaakt in de Eredivisie?
    2 goals
  8. In welke speelstad worden de meeste goals gemaakt? Hierbij worden goals in de verlenging meegeteld, maar niet in penaltyreeksen bij gelijkspel na verlenging
    Sint Petersburg & Kopenhagen (beide 17 goals)
  9. Hoeveel corners worden er in de finale in totaal gegeven? Dit is inclusief een eventuele verlenging.
    8 corners
  10. Hoeveel kaarten (zowel geel en rood) worden er gegeven door Nederlandse scheidsrechters?
    30 (allen geel)

Er was ook nog een schattingsvraag. En die moest gebruikt worden om voor 1 iemand de eindstand te bepalen. De vraag was:
Wat is de som van de volgende aantallen op het EK: Aantal doelpunten, aantal gele kaarten, aantal directe rode kaarten.
Het antwoord op deze vraag is: 142 goals, 151 gele kaarten en 5 directe rode kaarten. De som daarvan is 298.

Maar nu zijn de mensen natuurlijk benieuwd wat de eindstand is. Die vindt je als je hier klikt: Klik hier. Er wordt met de winnaars deze week nog contact opgenomen.

Deelnemers: Ontzettend bedankt voor deelname, en hopelijk tot de volgende keer bij een volgend Eindtoernooi Pool.