19 september 2021  DRAMATISCHE VERTONING TEGEN ADO’20

Geplaatst op 19 september 2021 • 18:39 • NieuwsClubnieuws

DRAMATISCHE VERTONING TEGEN ADO’20

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  —  A.D.O.’20 (0-1) 0-2.  Zondag 19 september een thuiswedstrijd op het Prins Willem Alexander sportpark met als gast ADO’20 uit Heemskerk. Blauw Geel leed vorig weekend een grote nederlaag in Naaldwijk en dat betekende twee overwinningen en twee nederlagen. Een overwinning zou dus vandaag zeer welkom zijn. ADO’20 zag vorig weekend in extremis de punten gestolen worden: het verloor door een doelpunt in de 90e minuut thuis van Groene Ster(2-3). Dat was de derde nederlaag en daar stond slechts een overwinning tegenover. Ook voor de gastheren was er dus alles aangelegen om de winst te pakken. Trainer Niels v Casteren kon vandaag nog geen beroep doen op de voor twee duels geschorste Sjaak Egmond. Tevens waren Ben van den Nieuwenhof en Lars Loermans niet beschikbaar vanwege blessures en namen Vince Duits en Danny Verbakel op de bank plaats omdat ook zij niet geheel fit waren of herstellende van eden blessure. Een flinke puzzel dus voor de technische staf.

Foto’s: Gerard Beelmans

Door het gepuzzel kwam er een 3-4-3 opstelling op het veld en dat deed toch wel enigszins vreemd aan. Blauw Geel leek het daar dan ook zelf erg lastig mee te hebben, lastiger misschien wel dan de tegenstander. De in het geheel rood gestoken gasten bepaalden dan ook het spelbeeld. In het eerste kwartier waren ze wel het meest dreigend en aanvallend maar echt gevaarlijk werden ze ook niet. In de 25e minuut een drinkpauze en dit was ook weer het meest vermeldenswaardig. ADO bleef de bovenliggende partij, Blauw Geel hield tegen en stelde er aanvallend niets tegenover. In de 29e minuut de eerste corner van de wedstrijd en het zal niet verbazend zijn om te lezen dat deze voor de gasten was. In de 33e minuut valt er dan een doelpunt. ADO’20 combineert makkelijk  op de rand van Blauw Geel’s zestienmetergebied en het is uiteindelijk Daan Boerlage die in de verre hoek afrond: 0-1. Zeker niet tegen de verhouding in en gezien het spelbeeld zelfs logisch. De Blauw Geel aanhang veert in de 33e minuut op als uit een voorzet van Jay van Boxtel Niels Wouters over de doelman raakt kopt. De 1-1 komt echter niet op het scorebord want een vlagsignaal voor buitenspel doet het doelpunt afkeuren. In de 37e minuut krijgt Sead Mazreku een vrije schiet kans maar gelukkig krult hij de bal op de lat. Blauw Geel ontsnapt weldegelijk aan een grotere achterstand. In de 44e minuut gaat een inzet van Ruben Doesburg maar net naast. Ook nu weer vanuit een vrije schietkans. De ADO’20 speler krijgen overduidelijk te veel ruimte. Een terechte achterstand is het gevolg met de rust.

Het was hopen op beter in de tweede helft. In eerste instantie leek het daar ook op. Blauw Geel nam het initiatief, speelde in een hoger tempo en produceerde ook meer druk. Een eerste dreiging was er in de 50e minuut maar dat de tegenstander daar nu echt van schrok…. Nee dat dan ook weer niet. In de 67e minuut komt de bal in handen van doelman Emilio Crusat. Hij wil de bal plaatsen naar de linkerflank maar zijn uittrap is echter zo slecht en recht in de voeten van Raymond de Waard. Deze zet even aan en schiet de bal vervolgens voorbij de Veghelse doelman: 0-2. Daarmee is het duel gelopen. Blauw Geel mag nog in de handen knijpen dat het niet 0-3 en 0-4 wordt want ADO kreeg weldegelijk deze mogelijkheden. In de 71e minuut leid Tijn Bosch onnodig balverlies en schakelt ADO razendsnel om. Jan Willem Tesselaar schiet uit vrije positie bij de tweede paal naast. Twee minuten later is het Ruben Doesburg die een open kans onbenut laat. En in de 79e minuut is het Raymond de Waard die zijn inzet voorlangs ziet gaan. Doet Blauw Geel ook nog iets??

Weinig. In de 82e minuut is er zowaar nog een doelpoging die ook nog eens ergens op lijkt. Jay van Boxtel (een verdediger!!!) stoomt op en schiet uiteindelijk maar rakelings voorlangs. In de 89e minuut is het Vince Duits nog met een goed schot maar ook die inzet gaat naast. Blauw Geel verliest geheel terecht op eigen veld.

Blauw Geel speelde een dramatisch slechte wedstrijd. De eerste helft was van een bedroevend niveau. Aanvallend wist het niets te produceren en op het middenveld verloor men ieder gevecht. De tweede helft begon nog vrij aardig met meer tempo en druk, meer beleving leek er ook te zijn. Of lag het aan de twee wissels met omzettingen in de opstelling?  Helaas was het ook maar van korte duur. Een hele slechte uittrap van Doelman Crusat deed de deur voor een beter resultaat dicht.

Een terechte overwinning voor de Heemskerkers waar niets op valt af te dingen. De Veghelse getrouwen  hebben met gefronste wenkbrauwen en wel heel slecht optreden van hun team moeten aanschouwen. Laten we hopen dat dit de wedstrijd van het seizoen is waarna het niet meer slechter kan. Het zal snel beter moeten en vooral met meer felheid en beleving. En dat met de wetenschap dat men volgende week voor de derby naar Gemert moet. De zwart witten presteren prima en staan inmiddels tweede door de winst van vandaag in Beverwijk op DEM. Het werd 1-2.

Doel:  Emilio Crusat,

Achterhoede:   Migiel Zeller,  Tom Dekkers,  Robin Voets,

Middenveld:  Jay van Boxtel,  Wouter op den Camp (46e min. Bram Bessems),  Mark Dobbelsteen,  Hadi Barglan (46e min. Tijn Bosch)

Voorhoede:  Koen van der Zanden, Niels Wouters (84e min. Danny Verbakel),  Halil Murt (68e min. Vince Duits).

Scheidsrechter: Dhr. B. Huizinga

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. W. Veldman en Dhr. K. el Hajjaji

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  72e min. Migiel Zeller