9 april 2012  Blauw Geel laat Nuenen ontsnappen

Geplaatst op 9 april 2012 • 20:01 • Clubnieuws

Paasmaandag, 9 April, een druilerige dag en op het programma in de Hoofdklasse B een inhaalprogramma met duels uit de tweede periode. Blauw Geel reisde af naar het Vincent v Gogh dorp, Nuenen, alwaar de tegenstander RKSV Nuenen de gastheer was. Eerder in het seizoen verloor Blauw Geel op eigen veld met liefst 0-3, enigszins geflatteerd, maar toch….Blauw Geel verloor afgelopen week in de slotseconden van koploper Gemert met 1-0, Nuenen verloor in Rosmalen van een veel efficiënter OJC met 3-0.

Blauw Geel begon, noodgedwongen, met 1 wissel in de basisopstelling t.o.v. de laatste wedstrijden. Guus Peters was geschorst en in zijn plaats begon Joost Janssen. Blauw Geel verrichte de aftrap en liet al snel het eerste kansje noteren. In de 4e minuut stoomde Mehmet Dingil op over de rechterflank en zijn voorzet kwam bij de eerste paal in de voeten van Alexander Mols. Hij kreeg twee pogingen waarbij de eerste poging werd gesmoord en de tweede poging net naast werd gewerkt. Nuenen ging het spelbeeld weliswaar voor een groot deel bepalen maar kwam niet tot noemenswaardige kansen. Bij Blauw Geel paste men de opstelling in praktijk enigszins aan, en zo kwam het dat Mustafa Guler veelvuldig mee in de achterhoede was te vinden. In de 14e minuut zag het publiek een goede afstandspoging van Enis Genc maar helaas voor Blauw Geel ging de inzet rakelings over de kruising. Lange tijd gebeurde er voor de doelen weinig tot niets. Pas in de 31e minuut valt er weer iets te vermelden. Blauw Geel krijgt op zo’n 20 meter recht voor het doel een vrije trap. Met spelers als Murat Korkmaz, Mustafa Guler en Enis Genc in de gelederen die daar iets goeds mee kunnen zoen gaat het Blauw Geel publier er eens goed voor zitten. Het is uiteindelijk Mustafa die de vrije trap neemt maar deze beland in de muur. In de 37e minuut valt dan toch de eerste treffer van het duel. Murat Korkmaz heeft vanaf de rechterflank een voorzet in huis en deze lijkt door Roy v Lokven te worden verlengd alvorens hij bij de tweede paal in de hoek binnen gaat: 0-1. Blauw Geel neemt de leiding al is niet geheel duidelijk wie nu de doelpunten maker is. Volgens de Omroeper van Nuenen is het Murat Korkmaz. Feit is wel dat Blauw Geel niet onverdiende de leiding heeft genomen. Voor de rust gebeurd er verder niets noemenswaardig meer en dus is de rust stand 0-1.

Na de rust begint Nuenen iets energieker aan het duel en lijkt Blauw Geel verder terug te moeten. Het offensiefje van Nuenen heeft ook vrij snel resultaat al is het uit een standaard situatie. Een corner in de 54e minuut wordt bij de eerste paal achterwaarts door Richard v Malten binnen gekopt: 1-1. Even lijkt Blauw Geel van slag want nog geen minuut later kan Sander Maas een voorzet nauwelijks bij en komt de bal bij een Nuenen speler die de bal in het lege doel kan doen belanden. Sander Maas is echter pijlsnel bij de les en bokst de bal nog uit het doel. Overigens was dit alles al niet meer nodig want de grensrechter vlagde voor Buitenspel en scheidsrechter Both nam dat over. In de 62e minuut een gevaarlijke corner van Blauw Geel die door de Nuenense defensie uiteindelijk kan worden geruimd. In de 67e minuut past Francois Gesthuizen een wissel toe: Murat Korkmaz wordt eruit gehaald en in zijn plaats komt Mounis Biyadat. Mounir die de laatste weken wedstrijd ritme bij Blauw Geel 2 had opgedaan na een langdurige blessure. In de 70e minuut krijgt Blauw Geel een paar kansjes op een hernieuwde voorsprong. Eerst is Stephan Dekkers dicht bij een doelpunt middels een kopbal maar zit de keeper nog net dwars. Enis Genc had de goede voorzet in huis maar wat restte was slechts een corner. Uit de corner kregen zowel Roy v Lokven als Alexander Mols een mogelijkheid maar ook zij wisten geen doel te treffen en restte weer slechts een corner….. Blauw Geel zou echter in het laatste kwartier nog grotere kansen krijgen. In de 78e minuut bouwde Blauw Geel een prima aanval op. Roy v Lokven gaf de bal goed mee in de diepte aan Enis Genc en deze legde goed breed op de in de ruimte duikende Alexander Mols. Helaas voor Blauw geel ging de inzet bij een leeg doel rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Een 100 procent kans laat men dus liggen. In de 85e minuut laat men wederom een 100 procent kans onbenut want Mehmet Dingil kopt een voorzet van de rechterflank goed door en achterin staat Alexander Mols akelig vrij. Ook nu staat zijn vizier weer niet scherp en de bal gaat huizen hoog over het doel bij de Nuenen doelman. Het Nuenense publiek vraagt zich op de tribune al hardop af hoeveel van zulke kansen Blauw Geel nodig heeft om een doelpunt te maken. Een minuut later zwijnt Nuenen opnieuw als Roy v Lokven op de rechterflank de bal goed afgeeft aan Mustafa Guler die vervolgens de bal binnen het zestien meter gebied meegeeft aan Mehmet Dingil. Mehmet laat een paar Nuenen verdedigers het nakijken en schiet de bal buitenkant voet op doel waarna de bal tergend langzaam op een paar millimeter de verkeerde kant van de paal de achterlijn passeert. Het Blauw Geel publiek gelooft zijn ogen niet bij zoveel “misfortuin”…. Vlak voor tijd wordt dan ook nog eens een bal van Mounir Biyadat door een Nuenen verdediger van richting veranderd maar ook nu gaat de inzet naast en rest slechts een corner.

Scheidsrechter Both, hij floot goed een in een sportieve wedstrijd, liet daarna nog blessuretijd bijkomen  maar daarin gebeurde niet veel meer. Op basis van het aantal kansen had Blauw Geel duidelijk de overwinning verdiend. Evenals vorige week toen men een verdiend lijkend punt niet kreeg, deed men zich vandaag duidelijk zelf tekort en vergeet men om drie punten te pakken, verliest men er nu dus twee. Jammer dat het vizier duidelijk niet op scherp stond.

Volgend weekend komt De Valk in Veghel op bezoek. De Valkenswaarders waren vandaag vrij maar verloren afgelopen zaterdag met 1-0 bij EHC. Dit nadat de complete technische staf in de week voorafgaande is opgestapt!!!. Na een tussenspurt behaalde men op grandioze wijze de tweede periode maar sindsdien lijkt het dus compleet mis in Valkenswaard en werd alleen nog maar verloren, 6 duels op een rij. Hectische tijden dus waarin men plots in (in)direct degradatiegevaar is gekomen. Zij willen dan ook absoluut winnen in Veghel. Misschien voor Blauw Geel ene mooie gelegenheid om revanche te nemen op de eerder dit seizoen met 4-1 verloren wedstrijd op sportpark Het Valkennest…..