15 september 2019  BOEIENDE DERBY EINDIGT IN 1-1

Geplaatst op 15 september 2019 • 19:31 • NieuwsClubnieuws

BOEIENDE DERBY EINDIGT IN 1-1

vv Gemert — sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (1-1)  1-1.  Zaterdag 14 september: derby time voor Gemert en Blauw Geel. Decor sportpark Molenbroek in Gemert. Een goed gevuld sportpark maar qua toeschouwers heeft ook deze derby betere tijden gekend. Gemert wist vorig weekend FC Lienden in eigen huis te verslaan met 1-3 en bezette mede door die winst de zesde plaats op de ranglijst na drie competitieronden. Vierpunten op het conto. Blauw Geel won vorig weekend in eigen huis met 2-1 van EVV en heeft met 9 punten uit drie duels de volle winst en op basis van het doelsaldo is men de koploper. Derbys kennen, ondanks posities op de ranglijst van beide clubs, echter hun eigen regels en zijn vaak onvoorspelbaar. Meestal is er veel spanning en strijd, zelden mooi en goed voetbal ondanks de intenties voorafgaand aan een derby. Laatste ontmoeting op sportpark Molenbroek eindigde in een 1-1……. Trainer Niels v Casteren kent weinig problemen m.b.t. zijn opstellingen tot op heden en hij plant voort op het credo never change a winning team. Toch moest hij voor dit duel de basis elf wijzigen. Jeroen van Schoonhoven was niet geheel fit en nam plaats op de bank, Danny Verbakel was zijn vervanger.

Foto’s: Gerard beekmans

Gemert mocht de aftrap verrichten en was meteen vol dreiging. Binnen de minuut was er een voorzet maar die was gelukkig niet op maat. Blauw Geel bleef niet achter en in de 4e minuut was Ben van den Nieuwenhof het eindpunt na een goed uitgevoerde aanval. Zijn inzet ging via een tegenstander tot corner. In de 9e minuut wordt Thijs van Pol de diepte ingestuurd door het hart van de Blauw Geel defensie. Even is de razend snelle spits ontsnapt aan Tom Dekkers en Tim Rerimassie maar de snelle Zain Moghal weet de Gemertse spits af te stoppen. Gemert vind dat het via een overtreding is gebeurd en wil een kaart en vrije trap. Scheidsrechter Henshuijs liep er kort achter en gebaarde dan ook direct door spelen. In de 14e minuut komt Gemert razend snel via de rechterflank en Blauw Geel stond even niet goed. De voorzet gaat richting Thijs van Pol maar Tom Dekkers kan net op tijd tot corner verdedigen. Toch komt de Gemertse voorsprong op het scorebord. In de 16e minuut is het Thijs van Pol met een hoge voorzet richting de tweede paal die door Jens Leyten kan worden binnen gekopt: 1-0. Even te veel ruimte geven en Gemert slaat toe. In de 21e minuut zien de toeschouwers een afstandspoging van Mark Dobbelsteen maar de bal gaat over het doel. Zeven minuten later stuurt Tim Rerimassie de bal op maat richting Danny Verbakel. Helaas kan hij de hoge bal niet raken en stuitert deze op vlak voor doelman Bono Barten van Gemert. Die is zo verrast dat hij de bal mist maar gelukkig ziet hij ook dat de bal het doel net mist. Gemert is deze helft wat feller en zet snel druk, Blauw Geel heeft daar duidelijk moeite mee. In de 38e minuut voltrekt zich echter een goede Blauw Geel aanval waarbij Sander Egmond op doel schiet, doelman Barten kan pareren met de vuisten maar de bal komt in de voeten bij Ben van den Nieuwenhof en die schuift de bal in de verre hoek koelbloedig binnen: 1-1. Een boeiende eerste helft loopt vervolgens af met nog wel veel inzet en snelheid maar zonder nog vermeldingswaardige zaken.

Twee ongewijzigde teams keren terug uit de rust en al snel is duidelijk dat het een ander spelbeeld gaat worden. Blauw Geel neemt de regie volledig over en Gemert moet terug. In de 48e minuut ontsnapt de thuisclub twee keer binnen een minuut. Eerst heeft Sander Egmond een prima crosspass in huis op Zain Moghal. Hij kan voorzetten en Danny Verbakel schiet de bal net naast het doel. Zoals gezegd diezelfde minuut nog weet Sander Egmond Danny Verbakel te bereiken met een mooie bal waardoor Danny alleen voor doelman Barten kan opduiken. De lob gaat over de uitlopende doelman maar beland helaas op het dak van het doel. In de 55e minuut een zeldzamen uitbraak van Gemert waarbij uiteindelijk Thijs van Pol kan koppen. De inzet gaat naast maar wordt ook afgefloten omdat hij op de rug klom van Tom Dekkers. Nog binnen het kwartier krijgt Blauw Geel zijn tweede 100% kans van na de rust. Danny Verbakel kan alleen op doelman Barten af die zijn doel goed verkleint en de inzet met zijn voeten kan stoppen. De bal komt vervolgens voor de voeten van Ben van den Nieuwenhof die naar de flank moet uitwijken maar toch nog een doelpoging eruit weet te krijgen. De inzet in de korte hoek wordt door de Gemertse doelman nu tot corner verwerkt. In de 69e minuut weer eens een snelle Gemertse uitval maar Thijs van Pol raakt de bal absoluut niet goed en dus levert dat de thuisclub ook niets op. Het tempo blijft hoog m.n. van Blauw Geel zijde in deze helft en Gemert wankelt maar valt nog niet om…..In de 79e minuut duikt dan plots Sander Egmond alleen voor doelman Barten op na prima voorbereide aanval. De 3e honderd procent kans en daar blijft het ook bij want wederom stuit de inzet op doelman Barten en als Ben van de Nieuwenhof vervolgens de bal heeft opgepikt en voorzet richting Jeroen van Schoonhoven maakt laatste genoemde een aanvallende fout en kan Gemert weer even door ademen. Blauw Geel weet zich vlak voor tijd nog een prima kans te creëren. In de 87e minuut speelt Jeroen van Schoonhoven binnen het strafschopgebied de bal keurig af op Mark Dobbelsteen die zichzelf alleen voor doelman Barten weet te manoeuvreren. Maar ook hij weet de Gemertse doelman oog in oog niet te passeren, de 4e 100% kans voor Blauw Geel is deze avond niet aan de ploeg besteed. Gemert krijgt nog een kopkans via Thijs van Pol maar die gaat naast en het zou ook te veel van het geode zijn geweest voor de gastheren.

De Derby in Gemert eindigt in een 1-1 gelijkspel. Het was een wedstrijd met twee gezichten. Waar voor de rust Gemert het spelbeeld bepaalde en het dreigend was, werd dat na de rust Blauw Geel. Jammer dan van slechts twee doelpunten want het was een enerverend en boeiend duel waarbij beide ploegen in hoog tempo speelden. Op basis van de tweede helft en het grote aantal grote kansen had Blauw Geel verdiend om te winnen en voelt het misschien wel als twee verloren punten. Anderzijds was de eerste helft zeker niet goed en speel je een derby uit in Gemert en is een punt ook zeker niet slecht. Publiek was de grote winnaar deze avond want het heeft een geweldig mooie derby gezien en dat is ook vaak wel eens anders in derby’s…..

Volgend weekend mag Blauw Geel weer in de eigen thuishaven aantreden. Op bezoek komt het voor Blauw Geel dan altijd lastige, misschien wel ‘angstgegner’, vv Dongen. De Kanaries met ook gele shirts en blauwe broeken waren acht keer eerder in Veghel op bezoek en wisten maar liefst vijf keer met de winst te vertrekken, waaronder de laatste drie keer (seizoenen). De overige drie van de acht duels kon Blauw Geel wel winnen.

Drie gelijke spelen van 1-1, waaronder dit weekend uit in en bij Hoogland, en een uitnederlaag van 1-0 staan voor dit seizoen reeds in de boeken. Plaats 13 betekend dat voor de Dongenaren. De Midden Brabanders wisten dus nog niet tot winst te komen, als 1 van de vijf ploegen in deze divisie, en zullen er op gebrand zijn om die eerste winst in Veghel bij Blauw Geel te pakken. Aan Blauw Geel de taak om de nederlagenserie in eigen huis tegen Dongen juist dan te stoppen maar mooier en belangrijker is, de goede uitslagen van dit seizoen een mooi en goed vervolg te geven……

Doel: Ralph Vos,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Zain Moghal (76e min. Jean Claude van Aanholt),

Middenveld: Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen, Sander Egmond,

Voorhoede: Koen van der Zanden (74e min. Jeroen van Schoonhoven), Danny Verbakel (80e min. Jamey Raas), Ben van den Nieuwenhof,

Scheidsrechter: Dhr. P. Henshuijs

Ass. Scheidsrechters:

vv Gemert:  63e min. Lars Teuben, 90+ min. Coen Brouwers

sv Blauw Geel’ 38: 63e min. Mustafa Guler, 90 + min. Jeroen van Schoonhoven en Sjaak Egmond