30 augustus 2020  Blauw Geel’38/JUMBO uit de beker!

Geplaatst op 30 augustus 2020 • 6:29 • NieuwsClubnieuws

Blauw Geel’38/JUMBO uit de beker!

Na 174 dagen kon Blauw Geel weer voor een officiële wedstrijd weer aan de slag. De tegenstander was Derde Divisionist FC Lisse uit de zaterdagafdeling. De Bollenstreek-club werd vorig jaar 5e nadat ze het jaar er voor uit de Tweede Divisie gedegradeerd waren. Mooie tegenstander om te kijken waar Blauw Geel nu precies staat. Blauw Geel draaide een aardige voorbereiding met 5 gewonnen wedstrijden en 2 verloren wedstrijden. In de basis stonden de nieuwelingen Jordi Zielschot, Jay van Boxtel en Lars Loermans. Ook onder de debutanten Hugo van den Nieuwenhof, broer van de jongste debutant in de Derde Divisie Zondag ooit, Hugo.

Door: Freek Laurijssen

Aan het begin van de wedstrijd kregen Lisse en Blauw Geel kleine kansjes maar die waren toen nog makkelijk prooi voor de keepers aan beide kanten. Vrij snel viel al de 1-0 via Klijbroek. Dit komt door een penalty die gegeven werd aan Lisse. Duindam werd volgens de scheidsrechter aan de kant van Blauw Geel onderuit gehaald in het strafschopgebied. Het leek echter meer om een duel om de bal waarin Zielschot net wat eerder was, maar helaas besloot de scheidsrechter anders. De penalty werd vrij overtuigend binnen geschoten en zo kon Lisse al op voorsprong komen. De kansen waren voornamelijk voor FC Lisse maar deze werden vrij slecht afgewerkt aan hun kant. Schoten op doel konden makkelijk opgepakt worden door Zielschot. Het grootste gevaar van Blauw Geel kwam vanuit Loermans die zijn kans wel kon afmaken maar de scheidsrechter floot voor een vermeende overtreding. De grootste kans voor Blauw Geel kwam echter wel via Wouters die te zwak inschoot om voor gevaar te zorgen.

De tweede helft was beter aan de kant van Blauw Geel. Vrij snel kreeg Blauw Geel een penalty omdat een schot van Dobbelsteen tegen de arm van een verdediger van Lisse. Wouters kreeg dus de kans om gelijk te maken, maar de keeper van FC Lisse pakte de bal. Blauw Geel liet het er niet bij zitten en drong vaker aan. Van Boxtel met de grootste kans maar die schoot te zwak in. Het veldspel ging redelijk op en neer met een licht overwicht voor Blauw Geel maar tot kansen kwam het niet. Het gevaar bleef van FC Lisse komen. Na een te korte terugspeelbal kon Lisse bijna scoren maar Zielschot liet zien waarom Blauw Geel hem wilde hebben en hield er veel ballen uit. Uiteindelijk besliste FC Lisse de wedstrijd waar Schaap na een lange bal de bal binnen kon schieten. FC Lisse werd ook in de laatste 10 minuten wat gevaarlijker en kreeg nog wat grote kansen die net mis gingen, mede door goed optreden van Zielschot. In de laatste minuten was het nog Wouters die niet goed genoeg kopte maar heel veel gevaar was er verder ook niet. Klijbroek kreeg de bal op randje 16 en met buitenkant voet kon hij in de verre hoek de bal via de paal binnen schieten.

Dat was dan het bekeravontuur. 3-0 verloren en we kunnen ons volledig focussen op de competitie. Was het terecht? Ja. Maar er moet bij gezegd worden dat het geflatteerd was. Waar we ons vast aan kunnen houden is dat jongeling Hugo van den Nieuwenhof het uitstekend heeft gedaan centraal achterin als vervanger van de geblesseerde nieuweling Max Verkuyl. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen ADO’20 op het programma. ADO’20 heeft tegelijkertijd met Blauw Geel gespeeld voor de beker en zij verloren van RODA’46 na strafschoppen.

Opstelling:

Zielschot; J. van Boxtel (’82. M. van Kessel), T. Dekkers, H. van den Nieuwenhof, Sjaak Egmond; Sander Egmond (’59. D. Verbakel), L. Loermans, M. Dobbelsteen; K. van der Zanden (’59. J. Koenraat), N. Wouters, B. van den Nieuwenhof

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2020  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO