28 maart 2024  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – OJC Rosmalen

Geplaatst op 28 maart 2024 • 15:17 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – OJC Rosmalen

Een zware week achter de rug met uitwedstrijden naar Barendrecht, TEC en Hoek. 5 punten, 2 goals voor en 1 tegen. Is qua doelpunten misschien mager, maar voor Blauw Geel zeker niet verkeerd. Het gat naar de top is niet te groot geworden, maar het gat naar onder is niet kleiner geworden. Nu komen de wedstrijden waar Blauw Geel wat meer goals moet kunnen laten zien, maar ondertussen zijn de tegenstanders ook niet te onderschatten.

Door: Freek Laurijssen

OJC ROSMALEN dan. De tegenstander van komende zaterdag. De huidig nummer 15 op de ranglijst. Daar zullen de rood-zwarten niet heel erg blij mee zijn. Die hadden zich toch hoger ingeschat. Hun laatste overwinning dateert alweer van 4 februari. Toen werd er met 0-1 gewonnen bij UNA. De Rosmalense ploeg moet dus nog flink aan de bak om nacompetitie te ontlopen.

We spraken voor de training met Maurice Verbunt.

Loodzware week achter de rug. 3 moeilijke uitwedstrijden. Kun je een terugblik geven?
Je begint natuurlijk bij de koploper, Barendrecht. Ik denk een wedstrijd die over het algemeen alletwee de kanten op kon. Ik vond dat met name de eerste helft we de bovenliggende partij waren. In ieder geval in het stukje balbezit, maar weinig creëerden. Tweede helft was wat meer voor Barendrecht. Ik denk dat hun wel de betere kansen hebben gehad. Alleen het laatste moment is wel het beslissende moment waarbij je de strafschop niet krijgt. Al met al een aardige wedstrijd gespeeld tegen de koploper waar je niet de mindere tegen bent. En uiteindelijk boek je een resultaat met 0-0. Niet ontevreden dus.
Dan ga je daarna midweeks naar TEC. Moeilijk bespeelbaar veld. Je weet dat TEC de laatste tijd ook de vorm heeft om aan te sluiten bij de top. Ik denk dat ze individueel gewoon een goed elftal hebben. Daar hebben we het de eerste 20 minuten heel erg moeilijk. Dan krijgen zij ook een kans vanuit een corner, maar ook niet echt meer. Daarna vind ik wel dat we het heft in handen pakken die wedstrijd en, in tegenstelling tot bij Barendrecht, dat wij daar wel de betere kansen kregen. Maar ze helaas niet verzilverde waardoor je daar ook met een 0-0 eindigt. Je had eigenlijk gehoopt dat je 1 van die 2 wedstrijden had kunnen winnen. Had er ook ingezeten. Alleen je speet wel tegen de top van de Derde Divisie en dan zie je ook dat je niet weggespeeld wordt.
En dan ga je uit naar Hoek, als je weet dat je 2 loodzware wedstrijden hebt gehad. Een ploeg waarvan ik vind dat ze zeker een hele goede voorhoede hebben. Ik vond dat we na de eerste 10 minuten het heft in handen namen, de betere ploeg waren en goed op 2-0 kwamen. Ik denk dat we het voor rust met Dave de Meij en Mitchel van Rosmalen het ook nog konden beslissen met 3-0 en dan is die wedstrijd gelopen. Tweede helft zie je gewoon een hele andere wedstrijd. Dan hebben we eigenlijk vanaf minuut 1 met de rug tegen de muur aan gezeten. En dan kun je nog blij zijn dat je die wedstrijd nog over de streep trekt met 2-1.
Dan denk ik: Als je alles bij elkaar optelt heb je 5 punten uit 3 wedstrijden met 2 toppers. Dan mag je niet ontevreden zijn. Als je echt had willen meedoen had je meer punten moeten pakken. Alleen moet wel zeggen dat ik trots ben op de groep hoe ze gestreden hebben in die 3 wedstrijden.

Voor de 9e keer dit seizoen namelijk de 0. Is dat alleen de kwaliteit van Jordy Zielschot en het werk van Eric Huigen of zit er meer achter?
Het is ten eerste een kwaliteit van Jordy. Maar ik vind dat het ook een kwaliteit is van het hele team. Je verdedigt namelijk met z’n allen. Moet ik ook zeggen dat Jordy die wedstrijden ook ballen er goed uit houdt. En dat hij ook echt in vorm is, goed in z’n vel zit. Dat zie je ook wel. Maar ik denk dat dat ook te maken heeft met een stabiele verdediging.

Nou spelen we zaterdag thuis tegen OJC. Wat is je vooruitblik?
Je krijgt nu een reeks van wedstrijden die op papier de mindere goden zijn. Alleen ik weet ook vanuit vorig jaar die alles op alles moeten zetten om punten te kunnen pakken. En je ziet toch wel tegen UNA of tegen Sportlust halen ze toch een resultaat. Dat zegt dus dat je niet zomaar gewonnen hebt van de ploegen die onderin staan. Het is dus aan ons om die ploegen niet te onderschatten en vol gas te geven om die 3 punten hier te houden.