22 maart 2013  Blauw Geel’38 schept lucht bij Venray

Geplaatst op 22 maart 2013 • 13:44 • ClubnieuwsSenioren

Bron: Kliknieuws

Venray kwam tegen onderdeurtje Blauw Geel’38 niet tot winst. Tegen de keihard werkende Veghelaren gingen de mannen van coach Harry Blokhuis met 0-2 onderuit. Beide doelpunten kwamen wederom van Stephan Dekkers die de laatste drie wedstrijden alle doelpunten voor zijn rekening nam. Gesthuizen plaatste voor het eerst Hamza Benmira op de rechtsbackplek waar Rik van Griensven met een knieblessure langs de kant bleef. Benmira traint al sinds januari mee, maar moest wachten op zijn overschrijving en was bovendien nog niet op niveau. Bij Venray bleef Paul Jans op de bank. Jans maakte geen goede sier door niet met de Venray spelersbus af te reizen naar Goes afgelopen zondag. Jans zat overigens nog een schorsing uit en had niet kunnen spelen in Goes. Op het loodzware veld van Venray, dat in de middag nog op plekken sneeuwvrij gemaakt moest worden, was goed voetbal niet mogelijk.

Door: Peter Kuijpers

Redelijke kansen
De beste momenten waren aanvankelijk voor Venray. Blauw Geel’38 hield het op een counter die zeker niet ongevaarlijk waren. Venray’s grootste talent Niek Versteegen (18) was dicht bij een treffer. Na een slalom door de Veghelse defensie werd zijn inzet gekeerd door Jeroen Janssen die nagenoeg een foutloze wedstrijd keepte. Spits Wesley Meeuwsen kreeg een paar redelijke kansen, maar schoot net over en vond klasbak keeper Niels Nielen op zijn pad. De laatste drie minuten van de eerste helft speelde de Veghelaren met tien man. Reden was het uitvallen van Hamza Benmira met vermoedelijk een hamstring blessure.

Paul Jans
Na rust kwam Desley Schilders voor de uitgevallen Benmira. De eerste tien minuten waren voor de bezoekers uit Veghel. Korkmaz kwam in gunstige positie maar schoot in de handen van Nielen. Kort hierna in de 58e minuut viel het eerste Veghelse doelpunt. Uit een corner van Murat Korkmaz was het Stephan Dekkers die de bal op zijn schoen kreeg en pardoes raak schoot: 0-1. Nog geen minuut hierna wisselde Blokhuis de aangeslagen Niek Verstegen voor Paul Jans. Venray kwam goed weg bij een vrije trap van Guus Peters na het vloeren van Desley Schilders. Peters schoot hard en laag in de verre hoek, maar een reflex van Nielen voorkwam de 0-2. Venray drong aan, maar Blauw Geel’38 gaf geen krimp en hield het bij uitvallen. Bij een hiervan viel zelfs de 0-2. Opnieuw stond ijskonijn Dekkers alleen voor Nielen en tikte beheerst binnen:0-2.

Willen knokken
Een belangrijke zege vond ook Gesthuizen: “Ja, dat werd tijd. We hebben vanavond laten zien dat we er voor willen knokken. Dat geeft me een goed gevoel. Het was niet altijd met goed voetbal dat geef ik toe, maar de punten tellen nu even. Ik hoop op voortzetting komende zondag in Dongen.”