17 maart 2013  Blauw Geel 2 vergeet te winnen

Geplaatst op 17 maart 2013 • 20:54 • ClubnieuwsSenioren

VEGHEL – Het was een vreemde middag in Veghel. Blauw Geel 2 speelde voor het eerst na het verlies van Jeroen van Lanen. Thuis tegen Volharding kwamen de Veghelaren niet verder dan 1-1. Gezien het spelbeeld had Blauw Geel recht op de overwinning. Het was een rare week voor alle Blauw Gelers. Het verlies van Jeroen dreunt nog door binnen de club en zeker ook binnen de selectie van Blauw Geel 2. De spelers en de staf van het Tweede leden afgelopen week het grootst denkbare verlies. Toch moeten ze ook in Veghel verder en de ontvangen steun is hartverwarmend. Net als de imposante minuut stilte voorafgaand aan het duel met Volharding.

Door: Ties van Dooren
Foto’s: Ad van Dooren

Openingstreffer
De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd. Met prima positiespel creëerde Blauw Geel een aantal mogelijkheden. Stefano Verburg was tweemaal bijna trefzeker, maar miste het benodigde geluk. Ook diepe spits Nick Scheepers was heel dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet was niet krachtig genoeg. Nick ging na een uur naar de kant, omdat hij later die middag bij één aansloot. Johnny de Laat, Stef Adank en Coen v Beljouw zaten eveneens bij de selectie van Francios Gesthuizen. Trainer Lodewijk van Helvoirt deed daarom beroep op twee A-spelers en posteerde Shailesh Muradin in de goal. Halverwege de eerste helft herpakte Volharding zich enigszins, maar grote kansen leverde dat niet op.

Veerkracht
In de tweede helft probeerde Blauw Geel een voorsprong te forceren. Er werd ontzettend hard gewerkt, maar een voorsprong kwam er niet. Volharding leek zelfs met drie punten naar huis te gaan. De goed spelende Pieter Verbruggen maakte, ietwat overmoedig, een niet zo’n hele slimme tackle op het randje van de zestien meter. De scheidsrechter floot en wees naar de strafschopstip. Het buitenkansje werd simpel binnengeschoten. Blauw Geel toonde vervolgens veerkracht. Vlak daarna maakte Alex Lemstra de gelijkmaker en ging de uittredend kampioen opzoek naar de winst. Via Alex, Bryan v Deursen en de ingevallen Slobodan Pupovac kwam Blauw Geel bijna op voorsprong. Het geluk ontbrak echter aan Veghelse zijde.

Passie
Na afloop droop de teleurstelling van de Veghelse gezichten. Enigszins begrijpelijk, want de Blauw Gelers verdienden eigenlijk een overwinning. Ondanks het gelijkspel toonde de mannen van Lodewijk van Helvoirt zondag veel strijd en passie. Gezien de situatie een puike prestatie.