17 maart 2013  Nederlagen reeks gestopt, een puntje erbij

Geplaatst op 17 maart 2013 • 21:11 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  —  Groene Ster       1-1     (1-1)

Zondag 17 Maart, wedstrijddag 20, Blauw Geel speelt wederom een thuiswedstrijd. Het is de vierde op een rij en inmiddels al de tiende. Te gast is nummer drie van de ranglijst Groene Ster uit Heerlerheide. In de heenronde eindigde een spectaculaire wedstrijd in een 4-3 zege voor Groene Ster maar dat had net zo goed anders kunnen zijn. Afgelopen weekend kwamen de Heerlerheidenaren thuis tegen Deurne niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Het duel van Blauw Geel werd uitgesteld vanwege het overlijden van Jeroen v Lanen. Blauw Geel miste vandaag de geschorste Alexander Mols en de twee langdurig geblesseerde Enis Genc en Sander Maas, Wesley Meeuwsen was licht geblesseerd en begon op de bank.

Het weer was prima en dus kon het duel na een respectvolle minuut stilte ter nagedachtenis aan Jeroen v Lanen worden gestart. Een start die een ploeg in het nauw niet wenst. De eerste minuut stond amper op het scorebord of de bal lag al bij Jeroen Janssen in de touwen. Aanvoerder Maikel van Kesteren die vandaag zijn 200 wedstrijd voor de Groene Sterren speelde beloonde zichzelf de niet te missen kans. Hij stond volkomen vrij!! en kan een voorzet van de flank, waarbij hij de bal overigens slecht zou raken, genoeg aantikken zodat de bal over de grabbelende Blauw Geel doelman hobbelt. Jeroen Janssen zag er niet bijster goed uit bij deze actie en ook hij zag de bal dus al hobbelend over de doellijn gaan:0-1. Wat een tegenslag weer voor Blauw Geel. Het duel wilde vervolgens maar geen moment losbarsten en het niveau was zeer bedenkelijk. In de 19e minuut valt uit het niets de 1-1. Een corner van Blauw Geel wordt door de kopsterke Stephan Dekkers tegen de netten gekopt. Groene Ster lijkt vervolgens een heel licht veldoverwicht te hebben maar kan van daar uit ook nauwelijks gevaarlijk worden. In de 23e minuut moet Trainer Francois Gesthuizen wisselen. Rik v Griensven verlaat geblesseerd het veld en zijn vervanger is Coen v Beljouw die overigens een meer dan prima invalbeurt zou spelen. In de 25e minuut is er weer dreiging van Blauw Geel maar de inzet uit een corner caramboleert over de lat tot een nieuwe corner. In de 36e minuut schiet Mounir Biyadat een voorzet van Emiel vd Sanden in het Groene Ster doel maar hij stond ruim buitenspel en dus wordt het doelpunt terecht niet toegekend. In de 42e stuurt Guus Peters met een prima pass Emiel vd Sanden weg over de rechter flank. Emiels voorzet wordt door een Groene Ster speler bijna in eigen doel getikt maar de doelman kan met meer geluk dan wijsheid de bal nog voer de lat tikken. Uit de corner maakt een Groene Ster speler hands binnen de beruchte lijnen maar het ontgaat aan grens- en scheidsrechter. Protesteren van Mustafa Guler levert hem alleen een gele het kaart op. Een povere eerste helft wordt met een terechte 1-1 stand bereikt.

Na de rust zal het er allemaal niet beter op worden en kunnen we kort zijn over de tweede helft. Het spel hobbelt op en neer zonder dat ook maar een van de twee ploegen een vloeiende aanval op de grasmat kan leggen. Francois Gesthuizen probeert nog meer aanvallende impulsen te krijgen want in de 65e minuut vervangt hij Mounir Biyadat voor Wesley Meeuwsen. De grootste kans en eigenlijk enigste kans van de tweede helft valt pas te noteren in de 88e minuut. Een uitbraak van Blauw Geel die goed is opgezet en met tempo was uitgevoerd. Emiel vd Sanden gaat met de bal richting achterlijn en weet de bal ook nog te bezorgen bij Wesley Meeuwsen maar helaas voor hem en Blauw Geel schiet hij de bal te wild en misschien daardoor wel langs het doel. De wedstrijd eindigt met 1-1 en daarmee zijn beide ploegen goed bedeeld. Meer zat er niet in.

De wedstrijd was alleen spannend door de stand. Het was een rommelige wedstrijd met van beide zijde veel onnodig balverlies, slechte passing en mede daardoor dus  met te weinig hoogte punten. Bij Blauw Geel ontbeerde het duidelijk aan stootkracht en nauwkeurigheid maar ook de nummer drie van de ranglijst toonde wel erg weinig kwaliteiten en mocht van geluk spreken met het enige kansje dat zelfs ook maar net kon worden benut.

Blauw Geel schiet weinig op met dit puntje. Extra jammer omdat de concurrenten onderin, Brabantia en GOES, vandaag beide verloren. Maar positief is dat na vier nederlagen op een rij, waarvan drie thuis, men in ieder geval de serie nederlagen heeft kunnen stoppen. Drukke tijden breken nu aan want Donderdag a.s., 21 maart, speelt men het uitgestelde duel tegen de nummer twee van de ranglijst. Men gaat dus op bezoek bij de ploeg van Harrie Blokhuis in Venray. Venray dat vandaag met liefst 0-3 wist te winnen in Goes en bij winst op Blauw Geel op gelijke hoogte komt met koploper UNA. Vervolgens moet men volgende week zondag aantreden in Dongen tegen de plaatselijke vv en die konden vandaag in Deurne met 1-1 gelijk spelen.

Mannen een puntje is binnen. Blijf hard werken en met felheid en beleving de tegenstander te gemoed treden want er moeten nog vele punten worden gepakt om van deze voorlaatste plaats af te geraken. Succes de komende twee duels.

Doel:  Jeroen Janssen,
Achterhoede:  Rik v Griensven (23e min. Coen v Beljouw),  Stephan Dekkers,  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,
Middenveld:  Murat Korkmaz (84e min. Drik Kroon),  Mustafa Guler,  Guus Peters,  Stef Adank,
Voorhoede:   Emiel vd Sanden,  Mounir Biyadat (65e min. Wesely Meeuwsen)

Scheidsrechter: Dhr. P. v. Turenhout

Ass. Scheidsrechters: Dhr. N. Kaya en Mevr. B. Bussem-Scheffers

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  43e min. Mustafa Guler,  86e min. Dirk Kroon