14 december 2012  “Broedermoord” in Veghel

Geplaatst op 14 december 2012 • 18:26 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo-2  –  Blauw Geel’ 38/ Jumbo  3-4  (3-1)

Donderdagavond 13-12 vond op het Prins Willem-Alexander Sportpark het bekertreffen in de vierde ronde van de districtsbeker plaats. Blauw Geel speelde een uitwedstrijd tegen de eigen broeders: Blauw Geel-2. Blauw Geel bereikte deze ronde door in de vorige ronde in eigen huis vierdeklasser vv Handel te verslaan: 7-0, Blauw Geel-2 stuntte in de vorige ronde door TOP-klasser JVC Cuijk in eigen huis na een gelijkspel via penalty’s te elimineren. Een historisch duel dus met als wetenschap dat zeker een team de laatste zestien zou halen maar dus ook een team zou sneuvelen. Blauw Geel-2 speelde officieel thuis en dus was gestoken in de gele shirts met blauwe broeken, Blauw Geel-1 speelde uit en was dus gestoken in de blauwe shirts met gele broeken. De belangstelling was groot voor dit uitzonderlijke duel en iedereen ging er eens goed voor zitten….

Door Antoine van der Cammen

Blauw Geel-2 begon goed aan het duel, was fel en bewegelijk en joeg op de bal. In de 7e minuut kreeg het de uitgelezen kans op de voorsprong. Dirk Kroon kreeg in het strafschop gebied de bal ongelukkig tegen de hand en de scheidsrechter die er boven op stond kon niet anders dan een penalty geven. Christian vd Broek wist wel raad met deze situatie en schoot de bal onberispelijk achter doelman Jeroen Janssen: 1-0. In de 18e minuut kwam Blauw Geel-2 zelfs op een grotere voorsprong. De van de A-jeugd invallende Ahmed Abdirizak sneed van de rechterflank naar binnen en schoot de bal vervolgens over Jeroen Janssen in de verre hoek binnen: 2-0. Blauw Geel was niet bij machte op dat moment om iets van gevaar te stichten. In de 29e minuut kreeg Blauw Geel-1 een vrije trap die door Mustafa Guler op de paal werd gekruld waarna Emiel vd Sanden de rebound in het doel kon werken: 2-1. Vrijwel direct na de aftrap was het Blauw Geel-1 dat de gelijkmaker had moeten maken maar dat na liet. Jeroen v lanen ging op de rechterflank de diepte in en had vervolgens een hele goede voorzet in huis voor de geheel vrij staande Emiel vd Sanden. Helaas voor Emiel kopte hij de bal naast i.p.v. in het doel. In de 32e minuut vergroot Blauw Geel-2 de marge weer tot twee. Nicky Scheepers straft een grote fout in de defensie genadeloos af als hij de bal beheerst binnen schiet: 3-1. In de 45e minuut kopt Jeroen Minneboo een corner prima in maar de redding van doelman Sailesh Muradin mag er wezen want hij voorkomt de aansluitingstreffer. Blauw Geel-2 gaat geheel niet onverdiend met een 3-1 voorsprong de rust in.

Na de rust blijft Mounir Biyadat, hij was voor de rust vrijwel onzichtbaar, in het kleedlokaal achter en in zijn plaats komt Murat Korkmaz. Blauw Geel-1 shcroeft het tempo vanaf begin meteen duidelijk op en Blauw Geel-2 komt er nauwelijks nog uit. In de 48e minuut vergeet Emiel vd Sanden een voorzet op maat van Murat Korkmaz binnen te schieten. Vrij voor het doel hangt hij te ver achterover en daardoor gaat de inzet huizen hoog over. Blauw Geel-1 heeft nu duidelijk het initiatief maar het moet wachten tot de 65e minuut alvorens de aansluitingstreffer verschijnt. Alexander Mols heeft van afstand een verwoestende uithaal in huis die dan doel treft: 3-2. Twee minuten later volgt de gelijkmaker. Sten v Vessem kan een afgeslagen en voor Blauw Geel-2 ongelukkig verwerkte voorzet zo het doel in lopen omdat de bal gelukkig voor zijn voeten komt: 3-3.  In de 70e minuut volgt dan de voorsprong voor Blauw Geel-1. Dirk Kroon is goed doorgegaan op de flank en brengt de bal goed voor. Alexander Mols scoort zijn tweede van de avond en de vierde voor het eerste: 3-4. De overwinning komt vervolgens niet meer in gevaar en had nog een doelpuntje hoger kunnen uitvallen als Emiel vd Sanden iets meer geluk had gehad. In de 84e  minuut gaat zijn inzet via de onderkant van de lat tegen de binnen kant van de paal, rolt voor de doellijn langs, terug het veld in.

De onderlinge strijd wordt dus uiteindelijk door het vaandel team in het voordeel beslecht. Zij gaan dus door naar de laatste 16 in het districtbeker met kansen op iets moois. Jammer dat de loting zo uitviel want het is min of meer een broedermoord. Blauw Geel-1 speelde een ronduit slechte eerste helft waarbij Blauw Geel-2 feller was en gemotiveerder leek. De tweede helft was duidelijk voor Blauw Geel-1. Het voerde direct het tempo op en combineerde ook beter en na het tweede doelpunt was het binnen vijf minuten beslecht. Mocht het duel van aanstaande zondag in Goes doorgaan dan is het te hopen dat men aanknoopt bij de tweede helft van het bekerduel. Mannen Succes

Doel:  Jeroen Janssen,

Achterhoede:  Sten v Vessem, Jeroen Minneboo, Desley Schilders,  Dirk Kroon,

Middenveld:  Mounir Biyadat (46e min. Murat Korkmaz),  Guus Peters (82e min. Rolf vd Boogaart),  Jeroen v Lanen (80e min. Martijn v Loon),  Mustafa Guler,

Voorhoede:  Emiel vd Sanden,  Alexander Mols,

Scheidsrechter: Dhr. E. Thijs