2 december 2012  Onthutsend zwak Blauw Geel leidt nederlaag

Geplaatst op 2 december 2012 • 21:19 • ClubnieuwsSenioren

VEGHEL – Blauw Geel 2 deed afgelopen zondag een poging om de slechtste eerste helft aller tijden te spelen. Dat lukte aardig. Na 45 minuten stond Venray namelijk al met 1-4 voor. Uiteindelijk maakte Blauw Geel in de tweede helft nog de 2-4, maar het kwaad was toen al geschied.

Door: Ties van Dooren

Schamen

Na de prachtige zege op JVC 1 waren de verwachtingen hoog gespannen tegen Venray. Het spel van Blauw Geel leek echter helemaal nergens op. Er werd collectief gefaald afgelopen zondag. De Veghelaren speelde inspiratieloos en verdedigen besloten ze in de eerste helft achterwege te laten. Dodelijk tegen een leuk voetballend Venray. Blauw Geel mocht blij zijn dat Venray enkele kansen liet liggen, want anders had de uitslag zo maar groter kunnen uitvallen. Voor Blauw Geel scoorde Bryan van Deursen met een wippertje, maar het redde de eer niet. De thuisploeg moet zich diep schamen voor wat zij de eerste helft lieten zien. Op voetballen leek het namelijk niet. Venray speelde daarentegen onbevangen en liet zien te beschikken over een aantal uitstekende spelers.

Prestigestrijd

Na de rust herpakte Blauw Geel zich een beetje. Oefenmeester Lodewijk van Helvoirt wisselde in de rust liefst drie keer, maar hij had liever het gehele elftal vervangen. Jeroen van Lanen scoorde al vroeg in de tweede helft en heel even leek Blauw Geel het nog spannend te maken. Dat bleek echter een illusie. Bryan was nog het dichtst bij de aansluitingstreffer.

Na goed voorbereidend werk van de prima ingevallen A-speler Ahmed Abdirizak schoot Bryan de bal hard tegen de deklat. Venray leek het allemaal wel prima te vinden. De Limburgers lieten in de tweede helft helemaal niets zien, maar de winst was op de basis van de eerste helft volledig verdiend. Volgende week mag Blauw Geel op bezoek bij eeuwige rivaal en buurman Udi’ 19. Een prestigestrijd dus wie weet vinden de beloften van Blauw Geel hun motivatie daar terug. Voor het Veghelse publiek is dat in ieder geval te hopen, want zij waren afgelopen zondag eigenlijk de grootste verliezer.