12 november 2012  Eerste thuiswinst van dit seizoen

Geplaatst op 12 november 2012 • 1:23 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  —  sv Deurne  3-2   (1-0)

Zondag 11 November, speelronde 10, het is prachtig herfstweer: niet te koud en een stralend zonnetje. Blauw Geel ontvangt de nummer drie van de ranglijst sv Deurne. De ploeg staat onder leiding van Klaas Wels en won vorig weekend met 5-2 in eigen huis van Brabantia. Blauw Geel is de nummer 12 van de ranglijst en snakt naar een goed resultaat: bijvoorbeeld een eerst thuiswinst….. Trainer Francois Gesthuizen had zijn opstelling flink door elkaar gehutseld. Jeroen Minneboo stond vandaag linksback, rechtsback stond Coen v Beljouw (normaal Blauw Geel 2) en in het centrum stonden Stephan Dekkers en Guus Peters (normaal middenveld). Sten v Vessem, normaal verdediging, schoof door naar het middenveld. Positiefste nieuws was dat Alexander Mols ook in de startopstelling stond. De lijst met afwezigen hoeft niet vermeld te worden want die blijft groot.

Blauw Geel begon voortvarend tegen sv Deurne en het zag in de 3e minuut al een afstandspoging van Murat Korkmaz rakelings langs de verkeerde kant van de paal gaan. Twee minuten later kreeg Mustafa Guler een goede mogelijkheid na een mooi hakje van Murat maar de inzet van Mustafa ging over. In de 11e minuut kan Deurne met vereende krachten en klutsballen het doel schoonhouden. Alexander Mols drong over de linkerflank het strafschopgebied binnen waarna Mounir Biyadat de bal niet hard en geplaatst genoeg kan verlengen en Deurne uiteindelijk dus ontsnapt. In de 17e minuut een eerste doelpoging van Deurne maar de inzet van Roy v Lokven gaat naast. In de 22e minuut komt Blauw Geel op voorsprong en dat is dan allang niet meer onverdiend. Alexander Mols wordt op de linkerflank aangespeeld, hij snijd naar binnen en haalt uit naar de verre hoek: 1-0. In de 28e minuut is het diezelfde Alexander Mols die verzuimd om de gasten verder op achterstand te zetten. Hij werd prima de diepte in gestuurd en komt uiteindelijk alleen voor de Deurnese doelman. Helaas voor hem en Blauw Geel schiet hij de bal over het doel. Het vizier is duidelijk nog niet scherp na de weken van afwezigheid want anders had dit een doelpunt moeten zijn. Vier minuten later doet collega spits Emiel vd Sanden eigenlijk alles goed. Hij kapt zich goed vrij maar zijn inzet is aller belabberdst en gaat dus slechts langs. Vijf minuten voor rust de beste kans van de wedstrijd tot dan toe van de gasten. Zij krijgen de kans in de schoot geworpen en begint al bij slecht aanspelen van een verdediger door doelman Jeroen Janssen. De defensie zet vervolgens het werk dramatisch voort waardoor Roy v Lokven uiteindelijk de bal op de kruising doet belanden en Blauw Geel dus zwijnt na zoveel defensief onvermogen.

Klaas Wels was voor de rust zeker not amused en zal zijn manschappen fors hebben toegesproken. Francois Gesthuizen daarin tegen zal meer tevreden zijn geweest ondanks dat zijn ploeg te weinig afstand had genomen en die mogelijkheden er wel degelijk waren geweest. Deurne kwam dan ook feller uit de rust en nam het initiatief over. In de 51e minuut een eerst spelde prik maar de kopkans van Roy v Lokven ging naast. Twee minuten later verzuimd Blauw Geel wederom afstand te nemen. Murat Korkmaz heeft een bekeken passje in huis op Alexander Mols. Alexander komt quasi oog in oog met de doelman maar zijn inzet is te slap en onzeker waardoor de doelman kan redden. Alexander in vorm zou hebben getroffen. In de 57e minuut gebeurd dan wat dit seizoen al vaker is gebeurd bij Blauw Geel. Blauw Geel was in de aanval maar zakt niet op tijd terug. Ronald Joosten jaagt achter een naar voren geschoten bal aan en heeft dan enigszins het geluk dat hij via twee klutsballen in balbezit kan blijven waarna hij daarna wel beheerst de bal voorbij doelman Janssen kan spelen: 1-1. De Blauw Geel defensie grijpt dus meer dan onvoldoende in en helpt de gasten in het zadel. In de 61e minuut kopt een Deurne speler een Blauw geel kopbal bijna in eigen doel en in de 65e minuut kopt Jeroen vd Kerkhof een afgemeten voorzet in vrije positie over het Blauw Geel doel. Drie minuten later is het doelman Jeroen Janssen die een inzet van Deurne uit de korte hoek kan ranselen. In de 72e minuut gebeurd dan wat niemand aan Blauw Geel zijde in en rond het veld wil zien. Guus Peters is de laatste man en een trap naar voren van Deurne komt bij hem terecht. Hij wil de bal i.p.v. naar voren te rossen onder controle brengen en faalt dramatisch. De net ingevallen Maarten Vos van Deurne kan hem de bal ontfutselen en iedereen achter zich laten om vervolgens de bal in het doel te werken: 1-2. Deurne zit op rozen door zoveel onnodige en kinderlijke fouten aan Blauw Geel zijde.

In de 74e minuut wordt Coen v Beljouw, hij speelde een meer dan prima wedstrijd als back, vervangen door de jonge Jeroen v Lanen. In de 75e minuut moest Deurne alle hens aan dek en kreeg het de bal niet weg uit het strafschopgebied. Sten v Vessem werd uiteindelijk overduidelijk gehaakt en scheidsrechter Franssen twijfelde geen moment: Penalty. Emiel vd Sanden nam plaats achter de bal en schoot deze uiterst koelbloedig binnen: 2-2. In de 78e minuut wordt Alexander Mols op de linkerkant de diepte ingestuurd, prima pass van Mustaf Guler, en met zijn snelheid kan hij een Deurne verdediger voor blijven om vervolgens de bal buitenkantje voet voorbij de uitkomende doelman de spelen: 3-2. Blauw Geel mag dit natuurlijk niet meer afgeven. Deurne probeert nog wel om een gelijkspel eruit te slepen en krijgt nog een paar vrije trappen. In de 85e minuut krijgt Blauw Geel echter nog de grootste kans. Jeroen Minneboo stuurt een bal naar voren waarbij Emiel vd Sanden de bal goed doorkopt op Alexander Mols. Alexander wordt licht gehinderd en dat verklaard misschien waarom zijn inzet hoog over het doel gaat want ook dit was weer een grote mogelijkheid. Het is hem vergeten want Blauw Geel houd de voorsprong vast en behaald daarmee zijn eerst thuisoverwinning van dit seizoen.

Blauw Geel wint verdiend. Op basis van de hoeveelheid goede kansen en zeker ook het veldspel van voor de rust. Deurne, als nummer drie, was voor de rust erg pover, drong na de rust wel aan maar deed gewoonweg te weinig. De Deurnese aanhang was furieus op scheidsrechter Franssen en zal hem wel de nederlaag aanrekenen. Niet terecht. Hij floot ietwat pietluttig maar deed dat aan beide zijden. Voor Blauw Geel kan deze winst een goede ommekeer betekenen. Natuurlijk waren er nog enkele kapitale blunders en foute keuzes in defensief opzicht te bewonderen en dit moet snel worden uitgebannen. Het hoeft niet altijd mooi en voetballend worden opgelost. In ieder geval was het veldspel een stuk beter met goede werklust en strijd.

Volgend weekend speelt Blauw Geel op de zaterdagavond. Vanwege de intocht van de Sint op zondag in de Veghelse haven en de bereidheid van tegenstander Brabantia om mee te werken aan verplaatsing van het duel. Het Eindhovense Brabantia dus is de tegenstander en zij verloren vandaag in eigen huis met liefst  met 1-5 van UDI’19 na een 1-0 ruststand.

Doel: Jeroen Janssen,

Achterhoede: Jeroen Minneboo,  Stephan Dekkers,  Guus Peters,  Coen v Beljouw (74e min. Jeroen v lanen),

Middenveld:  Sten v Vessem,  Mustafa Guler,  Mounir Biyadat (84e min. Dirk Kroon),  Murat Korkmaz,

Voorhoede:   Emiel vd Sanden (88e min. Erik v Loon),  Alexander Mols,

Scheidsrechter: Dhr. F Franssen

Ass. Scheidsrechters: Dhr. T. Burlet en Dhr. J. van Pommeren

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 83e min. Murat Korkmaz

sv Deurne: 56e min. Alain vd Besselaar,  75e min. Harm vd Steen, 90 min. +2 Ronald Joosten