21 oktober 2012  Met de hakken over de sloot naar de volgende ronde

Geplaatst op 21 oktober 2012 • 20:03 • ClubnieuwsSenioren

RKSV Venhorst  —  sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  2-3 (1-2)

Zondag 21 oktober was er door de KNVB een beker – en inhaalprogramma vast gesteld. Blauw Geel moest in actie komen voor de districtsbeker en reisde af naar Venhorst. De vaandel teams van Venhorst en Blauw Geel speelde nog nooit tegen elkaar en dus werd er nu in de tweede ronde, de eerste knock-out ronde, geschiedenis geschreven. Het was prima weer om te voetballen en de grasmat lag er prima bij maar was wel wat aan de lange kant.

Trainer Francois Gesthuizen zijn probleem is algemeen bekend want de selectie wordt geteisterd door een blessure golf, liefst zes basisspelers ontbraken dus ook weer vandaag. Een veredeld eerst dus aan de aftrap die men meteen mocht verrichten. In de 4e minuut kreeg men de eerste corner maar de kopbal van Stephan Dekkers ging naast. Zes minuten later kroop men door het oog van de naald als een kopbal van Venhorst uit een vrije trap de lat doet trillen boven doelman Jeroen Janssen. In de 13e minuut een kopkans voor Blauw Geel maar de boomlange Nicky Scheepers kopt recht in de handen van de doelman. Vier minuten later moet Blauw Geel de score openen maar men verzaakt. De laatste man van Venhorst mist een bal waardoor Emiel vd Sanden in alleen gang op de doelman af kan. Deze blijft echter goed naar de bal kijken en drijft Emiel naar de rechterflank en wanneer Emiel vervolgens de bal op doel richt kan hij deze bal met zijn voeten keren. Dit tot groot gejuich van de Venhorst aanhang achter zijn doel die vervolgens met enige hoon roept om een wissel van Emiel!!!!. In de 26e minuut de eerst corner voor de gastheren die niet s oplevert maar een minuut later is het wel raak. Venhorst voert een counter uit volgens het boekje. In een razend snel tempo gaat de bal over de linker Blauw Geel flank naar voren en in een goed samenspel snijd men vervolgens naar binnen waarna een aanvaller de bal prachtig in de verre hoek krult: 1-0. Wederom, net als in de competitie, krijgen de tegenstanders te veel ruimte en kunnen het o.a. daardoor prima afronden. In de 34e minuut grijpt trainer Francois Gesthuizen in en doet een dubbele wissel: Murat Korkmaz en Stephan Dekkers worden beide gewisseld en voor hen in de plaats komen Dirk Kroon en Camiel v Doorn. De organisatie lijkt even zoek want nog geen twee minuten later plaatst Venhorst weer een snelle counter. Nu komt de inzet op de goed uitgekomen doelman Jeroen Janssen en hij voorkomt daarmee erger. In de 39e minuut komt Blauw Geel op gelijke hoogte.  Een voorzet van de linkerflank kan door de rood/witte defensie niet goed worden weggewerkt en de bal komt voor de voeten van Guus Peters. Hij twijfelt geen moment en haalt hard en droog uit waarmee de bal in de benedenhoek van het doel verdwijnt: 1-1. Drie minuten later stelt Blauw Geel vooralsnog orde op zaken. Het krijgt een gemakkelijk gegeven vrije trap op zo’n 20 meter schuin voor het doel. Desley Schilders plaats zich achter de bal om die vervolgens keurig in de rechterbovenhoek te schieten: 1-2. Vlak voor de rust voorkomt de paal voor Venhorst een verder achterstand als Camiel v Doorn zichzelf goed vrij heeft gespeeld en uithaalt. Helaas voor hem en Blauw Geel komt zijn inzet via de paal terug het veld in. Scheidsrechter Thijs fluit kort daarna voor de rust.

Venhorst verricht de aftrap na de rust en is binnen 10 seconde dreigend maar gelukkig let Jeroen Janssen goed op. Hij komt op tijd uit om vervolgens de bal van de voeten van de Venhorst aanvaller te plukken. Binnen drie minuten zijn er vervolgens twee kansjes voor Blauw Geel maar eerst komt Emiel vd Sanden een halve schoen te kort na een voorzet van Desley Schilders, daarna krijgt Nicky Scheepers de bal prima aangespeeld door Mounir Biyadat maar is de inzet te slap en gaat deze ook nog eens voorlangs. In de 50e minuut wederom een staaltje te veel ruimte weggeven aan Blauw Geel zijde maar de inzet van de aanvaller gaat hoog over bij Jeroen Janssen. In de 60e minuut een prima doelpoging van Mounir Biyadat die een bal naar de bovenhoek doet draaien, de redding van de Venhorst doelman was al even prima. In de 70e minuut vergroot Blauw Geel de voorsprong. De keihard werkende Emiel vd Sanden verovert de bal in het vijandelijke strafschop gebied waarna hij de bal naar buiten het strafschopgebied aflegt op Dirk Kroon. Dirk Kroon schiet de bal vervolgens binnen: 1-3. Twee minuten later heeft Blauw Geel geluk dat een Venhorst aanval niet goed wordt uitgespeeld want de eindpass voor de spits is niet op maat zodat het lege doel ook leeg blijft. Jeroen Minneboo wordt daarna gewisseld en zijn vervanger Jeroen v Lanen. Guus Peters verhuist daardoor naar het hart van de defensie, Jeroen v Lanen bemand de rechtsback positie. In de 85e minuut maken de gastheren het nog spannend en komen op 2-3. De eerst inzet van Venhorst kan door Jeroen Janssen nog worden gekeerd de rebound is ook hem te machtig en wederom kregen de Venhorst spelers weer alle tijd en ruimte. Blauw Geel laat het niet verder komen, krijgt zelf nog een kleine kans, waardoor de gelijkmaker en dus de loterij van penalty’s uitblijven.

Blauw Geel behaalt de volgende ronde van de districtsbeker en gezien de situatie waarin men verkeerd is dat prima. In een eenzijdige wedstrijd, Venhorst wilde of moest constant terug op eigen helft en was het dus eenrichtingsverkeer, moest men echter ten alle tijden blijven opletten op de levensgevaarlijke, snelle counters van de gastheren. De doelpunten die men ook nu weer moest incasseren waren ook weer te wijten aan het niet kort genoeg dekken van de tegenstanders. Deze horde is genomen en men mag verder hopen en dromen van een keer een geweldige prestatie in het districtsbekervoetbal. Kijk naar EHC en waar het toe kan leiden in een volgend seizoen.

Zondag a.s. weer gewoon competitieverplichtingen en dan komt vv Dongen in Veghel op bezoek. Dongen was vandaag vrij want zij waren al uitgeschakeld voor de districtsbeker van district Zuid I. Het wordt een zeer belangrijk duel gezien de stand op de ranglijst en men met beseffen dat ALLEEN Winst telt!!!!!!

Doel: Jeroen Janssen,

Achterhoede: Sten v Vessem,  Jeroen Minneboo (72e min. Jeroen v Lanen),  Desley Schilders,  Stephan Dekkers (34e min. Dirk Kroon),

Middenveld:   Mounir Biyadat,  Martijn v Loon,  Guus Peters,  Murat Korkmaz (34e min. Camiel v Doorn,

Voorhoede:  Emiel vd Sanden),  Nicky Scheepers,

Scheidsrechter: Dhr. E. Thijs uit Bakel

Kaarten:

Geel:

Venhorst: geen

Blauw Geel’ 38: 43e min. Emiel vd Sanden,  67e min. Mounir Biyadat,  76e min. Sten v Vessem