14 oktober 2012  Blauw Geel 2 legt het af tegen Gemert 2

Geplaatst op 14 oktober 2012 • 21:17 • ClubnieuwsSenioren

GEMERTBlauw Geel 2 had een moeilijke middag op sportpark Molenbroek in Gemert. De thuisploeg liet duidelijk zien dat zij in top van het klassement staan en waren een groot gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij. Uiteindelijk was de 1-0 nederlaag een terechte uitslag.

Verslag en Foto’s: Ad van Dooren

Feest

Sportpark Molenbroek lag er op deze mooie herfstochtend stralend bij. Voetbalvereniging Gemert was in feeststemming vanwege de viering van het 100-jarig bestaan en wilde dat uitbundig laten zien. Bij Blauw Geel een paar verassende basisplaatsen in vergelijking met voorgaande wedstrijden. Sjors Pelkman verving in de spits Nick Scheepers die Blauw Geel 1 verplichtingen had en Alex Lemstra en Bob Verhagen keerden terug na blessureleed. Blauw Geel begon overtuigend en Sjors Pelkman liet zich voorin meteen gelden met stevige duels. Het eerste kansje was ook voor Blauw Geel toen Alex Lemstra uit een voorzet vanaf de linkerkant van Bryan van Deursen net over het Gemert-doel kopte. Enkele minuten later krijgt Gemert een schietkans na een onachtzaamheid van de Blauw Geel defensie. Het is de voorbode van een fase waarin beide partijen gelijkwaardig zijn en er voor beide doelen geen gevaar te bespeuren valt. Doelman Shailesh Muradin is de eerste die in actie moet komen, na balverlies op het middenveld tikt hij de bal keurig naast en bovendien plukt hij de daaropvolgende corner klemvast uit de lucht.

Gemert sterker

Hierna werd Gemert sterker en was duidelijk de betere ploeg. De laatste 10 minuten voor rust kregen de Molenbroekers een aantal vrije trappen en corners die vaak gevaarlijk waren. Toch hing er een doelpunt in de lucht. Helaas voor Blauw Geel viel het doelpunt enkele seconden voor het rustsignaal toen een schot van de Gemert-spits zodanig van richting werd veranderd dat doelman Shailesh Muradin volledig kansloos was. De tweede helft begon met Pieter Verbruggen voor de moegestreden Bob Verhagen. Het spelbeeld gaf echter nog steeds een sterker Gemert te zien, maar grote kansen leverde dit vooralsnog niet op. In de 60e minuut zien we na een aanval over links de bal bij de vrijstaande spits Sjors Pelkman komen. Zijn schot mist echter de kracht om de Gemert-doelman te passeren.

Slotoffensief

Het leukste deel van de wedstrijd vindt plaats in de laatste twintig minuten. Blauw Geel herpakt zich en probeert er een slotoffensief uit te persen om toch met punten richting Veghel te kunnen gaan. Hierin schuilt ook veel risico, want direct krijgt Gemert enkele zeer goede kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Maar doelman Shailesh Muradin, in nauwe samenwerking met paal en lat voorkomen een doelpunt. En dus blijft het spannend.Zeker als Bryan van Deursen in de slotfase twee mogelijkheden krijgt om een puntje te stelen. Twee keer vindt hij de uitstekende Gemert-doelman op zijn pad. Het zou misschien ook iets teveel van het goede geweest zijn. Deze middag werd verloren van een goede ploeg die echter ook moeite heeft met scoren.

Volgende week speelt Blauw Geel 2 op zaterdagavond om 19.00 uur de bekerwedstrijd tegen Maaskantse Boys.