7 oktober 2012  Blauw Geel 2 boekt eenvoudige overwinning op NWC 2

Geplaatst op 7 oktober 2012 • 20:16 • ClubnieuwsSenioren

VEGHEL – Blauw Geel 2 blijft het goed doen. Afgelopen zondag wonnen de Veghelaren met 4-2 van het veel zwakkere NWC. Door de overwinning handhaaft Blauw Geel zich in de top van het klassement.

Door: Ties van Dooren

Foto’s: Ad van Dooren

Penalty

Het was perfect voetbalweer afgelopen zondag in Veghel. Blauw Geel 2 begon dan ook voortvarend aan de wedstrijd. Binnen vijftien minuten had de wedstrijd al beslist kunnen zijn, maar iedere keer wanneer Blauw Geel gevaarlijk werd was de afwerking onvoldoende. De grootste kans in de eerste helft was voor Bryan van Deursen. Na ongeveer twaalf minuten omzeilde Camiel van Doorn de defensie van de gasten en werd hij getorpedeerd door de doelman. Een penalty was het logische gevolg al bleef een kaart verrassend genoeg uit. Bryan besloot de penalty te nemen, maar dat had hij beter niet kunnen doen. Hij plaatste het leer op de paal en dus bleef het 0-0. Dat zou uiteindelijk ook de ruststand zijn. Wat hoogst opmerkelijk genoemd mag worden gezien de ontelbare kansen die nog volgde in het restant van de eerste helft. Ietwat teleurgesteld ging de thuisploeg dan ook de rust in, maar daar was na rust niets van te merken. Binnen vijf minuten wist Bryan nu wel het net te vinden. Hij schoot knap binnen na een slim balletje van Jeroen van Lanen.

Koelbloedig

De 2-0 was daarna onvermijdelijk, want Blauw Geel bleef aandringen. Nick Scheepers was na knap voorbereidend werk van Stef Adank verantwoordelijk voor de tweede Veghelse treffer. Na de goal van Nick zouden er nog vier doelpunten volgen. Allereerst was het Camiel van Doorn die zijn doelpuntje meepikte. De ingevallen Pieter Verbruggen veroverde de bal en leverde het leer af bij Nick. De lange spits bediende Camiel op maat en die schoof de bal koelbloedig in het doel. Het vierde Veghelse doelpunt was de mooiste van de middag. Stef Adank bekroonde een prachtige actie met een nog prachtiger schot. Met links krulde hij de bal heerlijk achter de doelman van NWC. De gasten wisten tweemaal iets terug te doen, maar dat mogen de Veghelaren vooral zichzelf verwijten. Aan de eerste tegengoal ging een persoonlijke fout vooraf en bij de tweede tegentreffer stonden een aantal Blauw Gelers te slapen.

Gemert

Een meer dan terechte overwinning van Blauw Geel wat ontzettend veel kansen wist te creëren. De afwerking moet alleen een stuk beter, want komende zondag zullen de kansen schaars zijn. Blauw Geel gaat dan namelijk op bezoek bij de nummer twee uit de competitie, Gemert. Verlies betekent voorlopig afhaken en bij winst komen beide ploegen op gelijke hoogte. Een heuse topper dus.