7 oktober 2012  Derde 2-2 gelijkspel op rij

Geplaatst op 7 oktober 2012 • 19:39 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  —  sv Venray           2-2     (0-0)

Zaterdagavond 6 Oktober ontving Blauw Geel als nummer 12 de koploper uit de Hoofdklasse B: sv Venray. Blauw Geel kwam afgelopen weekend tot een verdienstelijk 2-2 gelijkspel in Zeelst tegen UNA, sv Venray had thuis de topper tegen sv Deurne met 1-0 in het voordeel beslecht. Bij Blauw Geel kon trainer Francois Gesthuizen geen beroep doen op de geschorste Mustafe Guler (laatste duel) en de geblesseerde doelman Sander Maas en middenvelder Enis Genc en Dirk Kroon. Zo’n 600 toeschouwers waren op het duel afgekomen en hoopten op een mooie open wedstrijd.

Het duel kende geen aftastend begin. Al in de 3e minuut kreeg Venray een vrije trap, de bal verdween over de muur maar was ook een prooi voor doelman Jeroen Janssen. In de 6e minuut het eerste gevaar van de gastheren. Alexander Mols is weg over de linkerflank en stormt richting doel als hij uiteindelijk besluit tot een schot in de korte hoek dat door de doelman in het zijnet kan worden gewerkt. Hij had misschien beter kunnen afgeven aan de vrijstaande Murat Korkmaz. Blauw Geel had duidelijk het beter van het spel maar kon dat nog niet uitdrukken in doelpunten. In de 16e minuut verdedigde de koploper wel erg kinderlijk uit en kon Wesley Meeuwsen de bal vlak bij het strafschop gebied oppikken. Hij speelt zich vervolgens goed vrij maar vrij voor het doel produceert hij een afzwaaier waardoor de bal ver naast gaat. Twee minuten later komt Blauw Geel er goed uit over de linkerflank als Mounir Biyadat de bal doorspeelt op Murat Korkmaz. Hij snelt richting doel en zet de bal voor richting tweede paal. Wesley Meeuwsen neemt de bal ineens op zijn slof en doet helaas slechts de paal trillen. De terug komende bal heeft zoveel snelheid dat Mounit Biyadat de bal niet onder controle kan brengen om hem alsnog in te tikken. In de 26e minuut een blessure behandeling voor Rik v Griensven die vijf minuten later dan ook geblesseerd het veld moet verlaten. Zijn vervanger is de jonge Desley Schilders die in de rest van de partij een prima wedstrijd speelt. In de 33e minuut stuurt Jeroen Minneboo de bal de diepte in op Alexander Mols die door kan door het missen van de bal van een Venray verdediger. Helaas moet hij te ver naar buiten en gaat zijn inzet vervolgens ver voor het doel langs. In de 34e minuut de eerste en naar later bleek de enigste grote kans voor sv Venray. De lob gaat echter niet ver genoeg over de vallende doelman Jeroen Janssen heen en die kan met zijn vingertoppen de bal genoeg van richting veranderen zodat de defensie verder kan opruimen. In blessuretijd van de eerst helft krijgt Venray nog een vrije trap maar Jeroen Janssen kan in twee instanties de bal pakken, lopen zowel een Venray speler als Blauw Geler Guus Peters nog tegen een gele kaart aan en krijgt ook Blauw Geel nog een kans maar de steekbal van Mounir Biyadat komt aan bij een voor Buitenspel terug gefloten Wesley Meeuwsen zodat hij in riante positie niet meer hoeft de scoren. Een 0-0 ruststand prijkt op het scorebord maar Blauw Geel had al vrij riant kunnen en moeten leiden…..

Trainer Harrie Blokhuis zal in de rust zijn team goed hebben toegesproken want een totaal ander sv Venray was daarna te zien. Venray kwam nadrukkelijk meer opzetten en dat was na twee minuten al gevaarlijk. De inzet ging gelukkig voor Blauw Geel hoog over het doel. Een minuut later was het raak voor de koploper. Vanaf de linkerflank komt een goede voorzet het strafschop gebied binnen en Bas Joosten kan ongehinderd de bal in het doel koppen. Jeroen Minneboo timede verkeerd en ging onder de bal door de Venray speler dus al ruimte gevend: 0-1. In de 51e minuut trok Blauw Geel de stand al weer gelijk. Martijn v Loon heeft een prima pass in huis waarmee hij Alexander Mols over links de diepte in stuurt. Alexander Mols geeft subtiel buitenkantje voet de bal af op Wesley Meeuwsen die vervolgens droog kan binnen schuiven: 1-1. In de 64e minuut wederom een kans voor Blauw Geel. Alexander Mols heeft een prima pass op Wesley Meeuwsen die 1tegen 1 met een verdediger het strafschopgebied in komt. De Venray speler probeert met een schouderduw Wesley van de bal af te krijgen maar valt vervolgens zelf. Scheidsrechter Wassink fluit vervolgens omdat hij een overtreding!!?? lijkt te hebben geconstateerd door Wesley waarmee hij Blauw Geel een grote kans op een doelpunt ontneemt. Jammer voor Blauw Geel want hier was absoluut geen sprake van een overtreding van Wesley. In de 65e minuut komt Blauw Geel zeker niet onverdiend op voorsprong ondanks de betere tweede helft van Venray. Sten v Vessem is mee opgekomen en wordt in het strafschop gebied duidelijk met een uitgestoken been gevloerd. Scheidsrechter Wassink geeft duidelijk aan doorspelen en Blauw Geel gaat dan ook goed door. Wesley Meeuwsen komt in balbezit vlak voor de zestien meterlijn en steekt de bal prima gepast door op Alexander Mols die de bal via de binnenkant van de paal in het doel doet belanden: 2-1. Helaas moet Wesley Meeuwsen met een knie blessure nog voor de aftrap van Venray het veld verlaten en is zijn vervanger Emiel vd Sanden die in de 69e minuut in het veld komt. Venray dringt nu nog meer aan en komt in de 71e minuut alweer op gelijke hoogte. De Blauw Geel defensie werkt de bal weer erg knullig weg, zoals helaas al vaker in dit seizoen is gebeurd, waardoor  Bas Joosten na een vrije voorzet de bal ook via de binnenkant van de paal in het Blauw Geel doel doet belanden: 2-2. Bij Blauw Geel lijken er enkele spelers behoorlijk doorheen te zitten en Venray ruikt bloed. In de 80e minuut krijgen de gastheren een mogelijkheid op een hernieuwde voorsprong maargelukkig voor Blauw Geel wordt de inzet voor het doel langs geschoven. De druk houd nu aan en Blauw Geel moet alle zeilen nog bijzetten. In de 89e minuut houd doelman Jeroen Janssen Blauw Geel op de been als hij twee prima reddingen verricht binnen een minuut. Na wat blessuretijd fluit Dhr. Wassink voor het eindsignaal en kunnen beide partijen leven met een levendige wedstrijd eindigend in 2-2.

Blauw Geel heeft zich vooral voor de rust te kort gedaan. De ploeg had binnen 20 minuten al met 2 of 3-0 kunnen leiden maar verzuimde de riante kansen te benutten. Na de rust een evenwichtiger partij waarbij sv Venray op het einde nog levensgrote kansen kreeg om alsnog de winst te pakken. Het was een leuke en bovenal sportieve wedstrijd tussen de nummer 12 en 1 van de ranglijst waaruit blijkt dat de krachtsverschillen erg klein zijn. Blauw Geel schiet met het derde 2-2 gelijke spel op een rij natuurlijk niet veel op maar het is altijd beter dan drie nederlagen….

Volgende week reist Blauw Geel af naar Heerlerheide voor het treffen met Groene Ster. De Limburgers waren deze competitieronde op bezoek bij de nummer twee van de ranglijst sv Deurne en kwamen tot een 0-0 gelijk spel.

Doel: Jeroen Janssen,

Achterhoede: Stephan Dekkers,  Rik v Griensven (31e min. Desley Schilders),  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,

Middenveld:  Martijn v Loon,   Murat Korkmaz, Guus Peters,  Mounir Biyadat,

Voorhoede:   Alexander Mols,  Wesley Meeuwsen (69e min. Emiel vd Sanden)

Scheidsrechter: Dhr. R Wassink uit Enter.

Ass. Scheidsrechters: Mevr. A. de Jong en Dhr. J de Jongh

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 45e  + min. Guus Peters