16 september 2012  Zorgen voor gehavend Blauw Geel’38

Geplaatst op 16 september 2012 • 22:55 • ClubnieuwsSenioren

RKSV Nuenen  —  sv Blauw Geel’ 38/Jumbo     4-2     (2-0)

Zondag 16 september en Blauw Geel was te gast bij RKSV Nuenen. De ploeg van trainer Pierre vd Eeden had aangekondigd revanche te willen voor 6-1 nederlaag van  vorig seizoen in de nacompetitie. Het duel van vandaag is een duel tussen de nummers twee en drie van de eindstand van afgelopen seizoen en beide ploegen willen voetballen. Een mooi duel zou zich kunnen ontraffelen……

Trainer Francois Gesthuizen kon door blessures niet beschikken over Enis Genc, Alexander Mols en doelman Sander Maas. Nuenen was de competitie met twee nederlagen, thuis verloren van Schijndel en afgelopen week verloren in Deurne, begonnen en wilde koste wat kost de punten in eigen huis houden. Blauw Geel liep afgelopen week in eigen huis geheel door eigen falen een zeperd op tegen sv Someren en had dus wat recht te zetten. Het duel stond onder leiding van Dhr. Eleveld en deze had op zijn zachtst gezegd geen goede, onpartijdige, dag….

De wedstrijd was 21e seconden oud toen voor de dug-out van Nuenen Sten v Vessem in een duel was waarbij hij zowel de bal speelde en de tegenstander mee nam. De oververhitte bank van Nuenen sprong als een stel wilde op met veel misbaar en Dhr. Eleveld liet zich daardoor klaarblijkelijk beïnvloeden want hij trok direct geel. Erg overdreven!!! Rick Wijnen van Nuenen kreeg nog in dezelfde minuut geel want hij kon zijn handen niet thuis houden en duwde Sten v Vessem omver. Eerste kansje van de wedstrijd was er voor Blauw Geel maar de omhaal van Wesley Meeuwsen in de vierde minuut na een corner ging over het doel. Vier minuten later kwamen de gastheren op voorsprong. Een prima snelle aanval waarbij een Nuenen speler wel erg veel tijd en ruimte kreeg om de bal vanaf de achterlijn terug te leggen op de geheel vrijstaande Tommy Jacobs. Hij wist wel raad met deze kans: 1-0. Defensief zag Blauw Geel er bij deze aanval wederom (net als tegen Someren) erg knullig uit. In de 17e minuut krijgt Nuenen weder om een mogelijkheid maar doelman Jeroen Janssen kan redding brengen en de rebound gaat hoog over. In de 20e minuut een mooie actie van Mustafa Guler op de rechterflank maar de voorzet wordt door Wesley Meeuwsen over gewerkt. In de 21e minuut komt een Nuenen speler op de rand van het eigen strafschop gebied met gestrekt been in en dat doet ook Mustafa Guler. De Nuenen speler schreeuwt echter moord en brand en bezorgt daarmee Mustafa een erg gemakkelijk gegeven rode kaart. De ontsteltenis is groot bij Blauw Geel, en terecht, want de Nuenen speler staat daarna en kan zelfs gewoon de wedstrijd uitspelen….Ook nu liet Dhr. Eleveld zich leiden door emoties van de thuisclub, maar Blauw Geel koopt daar weinig voor. In de 23e minuut gaat het duel op slot. Rik v Griensven wordt op erg simpele wijze gepasseerd waarna Patrick Philippart weinig moeite heeft om de 2-0 aan te laten tekenen. In de 30e minuut kopt Nuenen vanuit een corner nog op de lat en de rebound gaat wel in het doel maar was vanuit buitenspelpositie en dus telt het doelpunt niet. In de 35e minuut wederom een hele sterke actie van Wesely Meeuwsen die vanaf eigen helft een solo inzet maar dan helaas zijn inzet over het doel ziet gaan. In de 40e en 41 minuut wederom staaltjes van bewijs dat de leidsman geen sterke dag had. In de 40e minuut wordt eerst een overtreding begaan door een Nuenen speler op Rik v Griensven die vervolgens een overtreding terug maakt in dezelfde actie. Vanaf de zijlijn fel reagerend Nuenen publiek en je voelt het al: Deze laatste actie wordt bestraft met een vrije trap voor Nuenen en een gele kaart voor Rik. In de 41e speelt Murat Korkmaz met een felle slijding de bal: Geel is zijn deel??!! In de 44e minuut red de Nuenen doelman zijn ploeg voor de aansluitingstreffer als hij een vrije trap met een reflex uit zijn doel weet te houden.

Blauw Geel gaat rusten met een 2-0 achterstand en ondertal. Het is zelf gedecimeerd tot 10 en speelt ook nog eens tegen twaalf. Trainer Francois Gesthuizen laat in de rust verdediger Stephan Dekkers in de kleedkamer achter en voor hem in de plaats komt middenvelder Mounir Biyadat. In de 49e minuut wordt Murat Korkmaz onderuit geschoffeld. Blauw Geel krijgt inderdaad een vrije trap, de Nuenen speler blijft, ongelofelijk maar waar, onbestraft!!! Blauw Geel stroopt de mouwen op en met succes want vanaf dat moment is er nog maar 1 ploeg die voetbalt: Blauw Geel. In de 53e minuut wederom een sterke actie van Wesley Meeuwsen maar helaas strand zijn inzet op de voeten van de doelman. In de 62e minuut krijgt Jeroen Minneboo een dot van een kans uit een corner maar hij raakt de bal totaal verkeerd en die verdwijnt over het doel. Een counter van Nuenen  zorgt in de 63e minuut dan voor een comfortabele 3-0. Hij was snel en vakkundig uitgevoerd waarbij Mart vd gevel de afronder was. In de 67e minuut wordt Camiel v Doorn vervanger door Dirk Kroon, hij zou net als vorige week erg sterk invallen. In de 71e minuut red Blauw Geel de eer. Emile vd Sanden krijgt een voorzet van de linkerflank en schiet deze tegendraads in het doel: 3-1. Blauw Geel drukt nu met zijn tienen door en twee minuten later moet Wesley Meeuwsen eigenlijk de aansluitingstreffer maken. Hij was in de diepte aangespeeld, controleerde voortreffelijk (zoals eigenlijk het hele duel al) de bal maar zag zijn inzet recht op de doelman komen. In de 76e minuut komt dan de allang niet meer onverdiende aansluitingstreffer op het scorebord. Dirk Kroon wordt goed aangespeeld, heeft nog een actie in huis, en rond vervolgens uitstekend af: 3-2. Blauw Geel ruikt bloed en de gelijkmaker lijkt een kwestie van tijd. In de 89e minuut moet Dirk Kroon gewisseld worden en hij grijpt naar zijn  Hamstring: Martijn v Loon is zijn vervanger. Nuenen ontregeld het tempo en spel wat Blauw Geel ontwikkeld en kan nog slechts tegenhouden, loerend op de counter. In de 90e minuut moet het zo’n counter afronden maar de bal gaat voor het lege doel langs. Het is inmiddels ruim in blessuretijd als de groen/witten,( Rik Meier), de verlossende 4-2 weten te scoren.

Blauw Geel speelde zeker voor de rust geen goede partij. Defensief en op het midden veld loopt het nog zeker niet soepel. Wesley Meeuwsen was duidelijk de beste man aan Blauw Geel zijde maar had jammer genoeg te weinig rendement (wat betreft het score). Tel daarbij het feit dat je tegen een twaalftal moet spelen en dan weet je het wel. De Nuenen-bank maakte veel misbaar toen Blauw Geel doorspeelde, men vond Blauw Geel uiterst onsportief, bij een blessure van een eigen speler maar gilde wel constant om kaarten bij iedere Blauw Geel overtreding, over sportief gesproken. Het optreden van Dhr. Eleveld was ronduit onder de maat: het was een optreden wat partijen niet gelijkwaardig heeft laten zijn en daarmee drukte de beste man een enorm stempel op het duel. Het gezwaai met kaarten in 1 richting had niet allen gevolgen voor deze middag maar nog erger is de gevolgen voor de komende duels….

Blauw Geel heeft de tweede helft een heroïsch  gevecht geleverd en geknokt voor wat het waard was, keihard gewerkt maar werd daar uiteindelijk niet voor beloond. Jammer en Blauw Geel moet zich op gaan maken voor het treffen met buur UDI”19. Dat treffen vind plaats op zaterdagavond 22 september, aanvang 19.30 uur. UDI dat deze competitieronde thuis de topper verloor van sv Deurne met 1-3.

Doel: Jeroen Janssen,

Achterhoede: Rik v Griensven,  Stephan Dekkers (46e min. Mounir Biyadat),  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,

Middenveld:  Murat Korkmaz, Camiel v Doorn (67e min. Dirk Kroon = 89e min. Martijn v Loon),  Guus Peters,  Mustafa Guler,

Voorhoede:   Emile vd Sanden,  Wesley Meeuwsen

Scheidsrechter: Dhr. L. Eleveld

Ass. Scheidsrechters:

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 1e min. Sten v Vessem, 40e min. Rik v Griensven, 41e min. Murat Korkmaz,

RKSV Nuenen:  1e min. Rick Wijnen