16 september 2012  Blauw Geel 2 maatje te groot voor O.S.S.’ 20

Geplaatst op 16 september 2012 • 22:36 • ClubnieuwsSenioren

OSS – Blauw Geel 2 heeft de eerste drie punten van het nieuwe seizoen binnen. Afgelopen zondag werd er overtuigend met 2-5 gewonnen van O.S.S’ 20. In Oss bleken de Veghelaren duidelijk een maatje te groot.

Door: Ties van Dooren

Foto’s: Ad van Dooren

Combinatievoetbal

Blauw Geel begon voortvarend aan de wedstrijd en dat resulteerde al snel in een vroege voorsprong. Een corner van Jeroen van Lanen zorgde voor zoveel onrust dat een speler O.S.S. besloot de bal in zijn eigen doel te schieten. Vlak daarna verdubbelde Nick Scheepers de voorsprong. Na een knappe combinatie tussen Geert van Dooren, Rolf vd Boogaart en Jeroen van Lanen was de lange spits het eindstation. Een doelpunt waar het voetbal vanaf straalde. Na de 0-2 ging Blauw Geel vrolijk door met goed combinatievoetbal. De Veghelaren speelde het eerste half uur erg sterk. Achterin stond het onder leiding van Coen v Beljouw prima en op het middenveld werd vrijwel elk duel gewonnen. Mannetjesputter Geert van Dooren speelde ijzersterk en Erik v Loon maakte louter goede keuzes. Het was dan ook niet verrassend dat Blauw Geel in het eerste half uur nogmaals toesloeg. Ditmaal was Bryan v Deursen het eindstation. De watervlugge buitenspeler schoot knap vanuit de draai raak. Daarna verzwakte Blauw Geel zodanig dat O.S.S steeds meer in de wedstrijd kwam. Desondanks kwam de 1-3 uit de lucht vallen. Een voorzet werd door niemand aangeraakt en de bal viel prompt achter Shailesh Muradin in de goal. Een totaal onnodig tegendoelpunt gezien het veldoverwicht. Vlak voor rust brachten de gastheren de spanning terug door zelfs op 2-3 te komen. Gelukkig voor Blauw Geel wist Rolf, na een knappe individuele actie, de marge nog voor rust naar twee te tillen.

Beslissing

Na rust met Stefano Verburg in plaats van de moegestreden A-speler Sofian El Kaddouri. Ging Blauw Geel meteen opzoek naar de definitieve beslissing. Die bevrijdende en meer dan verdiende 2-5 viel al vroeg in het tweede bedrijf. Mo Queqqas zette met een sublieme pass Jeroen van Lanen vrij voor de keeper. De jonge middenvelder omspeelde de aarzelende doelman en schoot beheerst binnen. Mo speelde als rechtsback een prima wedstrijd en viel op met een paar prachtige lange ballen. Ook doelpuntenmaker Jeroen van Lanen liet bij vlagen zien een zeer talentvolle speler te zijn. Al moet hij eigenlijk wat doeltreffender worden. Na de 2-5 vergat Blauw Geel uit te lopen naar een monsterscore.

De gasten uit Veghel creëerde een legio aan mogelijkheden, maar de afwerking was telkens niet secuur genoeg. Het enige gevaar van O.S.S. kwam uit een vrije trap in de slotseconde. De bal werd ongenadig hard achter Shailesh geschoten maar de excentrieke doelman kreeg hulp van de lat.

Indrukwekkend

Blauw Geel speelde een goede wedstrijd. Vooral het eerste half uur was indrukwekkend en biedt zeker perspectief voor de komende wedstrijden. Toch werden de tegendoelpunten te makkelijk weggegeven iets wat in het vervolg van de competitie niet meer mag gebeuren. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Nulandia op het programma.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2012  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO