2 september 2012  Valse start Blauw Geel’38 2

Geplaatst op 2 september 2012 • 21:04 • ClubnieuwsSenioren

VENRAY – Venray 2 heeft Blauw Geel 2 een pijnlijke nederlaag bezorgd. In een spannende, maar slechte wedstrijd trok de runner-up van vorig jaar uiteindelijk aan het langste eind. Beide ploegen konden afgelopen zondag niet imponeren.

Door: Ties van Dooren

Foto’s: Ad van Dooren

Zowel de titelverdediger als Venray speelde niet goed. Beide elftallen creëerde in de hele wedstrijd geen enkele uitgespeelde kans. Toch stond er een 2-1 ruststand op het bord wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Pegel

Blauw Geel kwam na een kwartier op een 1-0 voorsprong. Voormalig profvoetballer Mounir Biyadat pegelde de bal op bijzonder mooie wijze in de linkerkruising. Het doelpunt kwam enigszins uit de lucht vallen. Venray begon namelijk een stuk scherper en feller aan het duel. Desondanks had Blauw Geel iets meer balbezit, maar dat leverde geen grote kansen op. Blauw Geel leek met een voorsprong te gaan rusten, maar vlak voor rust ging het helemaal mis.

Paniek

Door twee persoonlijke fouten kwam Venray eerst langszij en pakte het in de blessuretijd zelfs de voorsprong. Deze fouten bleken later fataal. Na de rust, met liefst 3 wissels aan Veghelse zijde, probeerde Blauw Geel wat te forceren. Maar ook dat leverde geen mogelijkheden op. Zelfs met de ingevallen stormram Cristian vd Broek (er mag sinds dit jaar vijf keer gewisseld worden) bleven grote kansen uit. De uitploeg pompte elke bal de vijandige zestien in, maar tot meer dan paniek leidde dat niet. De Limburgers counterden erg slordig, waardoor het tot het einde spannend bleef.

Zelfvertrouwen

Het ontbrak de Blauw Gelers afgelopen zondagochtend aan zelfvertrouwen en bravoure. De kampioen van vorig jaar speelde nimmer als een waardige kampioen. Volgende week wacht er wederom een .kampioenskandidaat. Blauw Geel 2 ontvangt dan eeuwige concurrent UDI’ 19. Een ploeg die altijd beschikt over een sterk team.