11 december 2022  JOS Watergraafsmeer  GEEN PARTIJ VOOR BLAUW GEEL

Geplaatst op 11 december 2022 • 18:06 • NieuwsClubnieuws

JOS Watergraafsmeer  GEEN PARTIJ VOOR BLAUW GEEL

sv Blauw Geel’38/JUMBO – JOS Watergraafsmeer 4-0 (5-0).  Competitieronde 18 als laatste ronde voor de winterstop op deze koude gure zondag de 11 december. Eerst return, de return van het eerste duel op 21 augustus toen beide teams in Amsterdam met een 0-0 de competitie starten. De Amsterdammers onder leiding van trainer Cor Ten Bosch zijn wisselvallig in hun prestaties. Zo won men in Utrecht bij Hercules  en liet men een week later koploper ADO’20  ontsnappen om vervolgens drie keer te verliezen en het uit te spelen thuisduel tegen DEM nog gelijke spelen. Vorig weekend verloor men met 5-2 bij VVSB in Noordwijkerhout. Plaats 13 is het resultaat halverwege de competitie. Blauw Geel inmiddels twaalf duel ongeslagen in deze competitie bezet de derde plaats. Het won afgelopen weekend de derby in eigenhuis van OSS’20 met 1-0. Men wil maar al te graag deze mooie reeks voorzetten en met een lekker gevoel de winterstop en de feestdagen inzetten….

Trainer Niels v Casteren kon geen beroep doen op de geschorste Wouter op den Camp die tegen OSS’20 tegen zijn zoveelste gele kaart was aangelopen. Vince Duits zat op de tribune omdat een oude blessure weer opspeelde. Mathijs Haeve zijn herstel is spoedig verlopen en zat ook weer op de bank.

Blauw Geel opende aanvallend en sterk en in de eerste minuut moest doelman Bas Schol al handelend optreden op een inzet van Emre Gurcuoglu. Hij tikte de bal over de lat. Zes minuten later was het wel raak voor Blauw Geel. Jay van Boxtel zet zelf de aanval op en kaatst met Lars Loermans. Terug in balbezit rond hij vervolgens koelbloedig en precies af: 1-0. In de 10e minuut komt Koen van der Zanden behoorlijk in vrije positie maar helaas is zijn inzet recht in de handen van de JOS W doelman. In de 13e minuut een prima nieuwe Blauw Geel aanval.

Koen van der Zanden geeft een bal over de flank mee aan Lars Loermans. Hij snijdt vervolgens prima naar binnen, maar helaas is de Amsterdamse doelman in vorm want met een pracht redding weet hij de inzet van Lars tot corner te werken. Uit de corner kan uiteindelijk Robin Voets op doel koppen, maar weer is de bal een prooi voor doelman Schol. In de 16e minuut een mooie pass van Emre Gurcuoglu op Ben van den Nieuwenhof. Hij kan alleen op doelman Schol af en hij laat de JOS W doelman kansloos: 2-0. Blauw Geel zit dus al snel op rozen en heeft tot op dat moment niets te duchten van de Amsterdammers. Het is in de 21e minuut als JOS hulp krijgt van Blauw Geel. Jordy Zielschot speelt de bal te kort in op Emre Gurcuolglu. Richie Owusu-Ansah kan de bal onderscheppen en schiet op doel waarbij Jordy Zielschot met een klasse redding op de inzet zijn eigen foutje meer dan goed zet. Uit de corner volgen wat klutsballen en dit maal wordt de kopbal van Hanne Hagary op voortreffelijke wijze door de Blauw Geel doelman  onschadelijk gemaakt. Ja een aansluitingstreffer zou de Amsterdammers zomaar in het zadel geholpen kunnen hebben. Die blijft uit en een minuut later  verhoogt Blauw Geel de score. Een voorzet van Ben van den Nieuwenhof wordt door Dave de Meij  binnen gekopt: 3-0. In de 27e minuut  kan de sterk spelende Lars Loermans wederom een prima voorzet afgeven maar helaas kan en of wil Ymanuel Hurkmans de bal alleen beroeren met een hakje en dat is niet voldoende voor een anders mooie doelpunt. De 4-0 volgt echter net na het half uur. Dave de Meij speelt de bal met een mooi hakje op Ben van den Nieuwenhof die vervolgens de bal voorzet naar Lars Loermans. Ditmaal wel succes voor Lars want hij schiet de bal feilloos binnen. JOS W stelt daar eigenlijk niets tegenover. In de 42e minuut krijgt me neen vrije trap op de rand van het zestienmetergebied omdat scheidsrechter Prick een overtreding had geconstateerd door Emre Gurcuoglu. De Amsterdammers weten er geen raad mee en de bal beland via de muur en de verdediging weer weg bij het Veghelse doel. Nog een mooie Veghelse aanval vlak voor het einde van de eerste helft. Jay van Boxtel heeft een prima pass in huis op zijn flank voor Ben van den Nieuwenhof. Helaas komt zijn voorzet niet aan bij Dave de Meij zodat de ruststand 4-0 wordt.

Trainer ten Bosch grijpt in de rust in en wisselt twee spelers, Trainer Niels van Casteren laat zijn team terecht nog ongewijzigd. In de 49e minuut al weer de eerste Veghelse dreiging. Lars Loermans snijdt wederom naar binnen maar ziet nu zijn inzet geblokt door Tony Tol. De bal valt voor de voeten van Max Boonstoppel maar zijn inzet is geen uitdaging voor doelman Schol. JOS Watergraafsmeer probeert het nu wel maar wordt nooit echt gevaarlijk. In de 57e minuut krijgt Jordy Zielschot een inzet in de korte hoek te verwerken maar komt daarbij niet in de problemen. In de 58e minuut stat Lars Loermans weer aan een goede aanval. Zijn voorzet bereikt ook Dave de Meij maar helaas raakt hij de bal niet lekker in kansrijke positie. In de 61e minuut een snelle aanval via Ben van den Nieuwenhof maar hij stuit op de prima keepende doelman Schol. Deze zelfde doelman voorkomt met een geweldige reflex een doelpunt voor Koen van der Zanden, vlak voor de doellijn, in de 63e minuut. In de 66e minuut een zeldzame vrijheid van en JOS W aanvaller in het zestienmetergebied van Blauw Geel. Maar voordat Boris Santen kan uithalen is het onze betrouwbare rechtsback Jay van Boxtel die een inzet voorkomt. In de 68e minuut een geweldige crosspass van Koen van der Zanden op Ben van den Nieuwenhof. Ben stoomt op en i.p.v. zelf te schieten wil hij de bal terugspelen op de mee opgelopen Dave De Meij. Helaas komt die bal niet aan maar de Amsterdamse defensie krijgt de bal ook niet weg. Ben kan weer oppikken en de nieuwe voorzet kan nu door  Dave de Meij niet goed worden geraakt. De bal wordt geblokt. Twee minuten later een voorzet op maat van Ben van den Nieuwenhof naar Lars Loermans, maar hij jaagt de bal huizenhoog over het doel.

In de 72e minuut zien de toeschouwers weer een onderscheidende Veghelse doelman. Op een inzet van Tim Plemper heeft hij een geweldige redding in huis en daarmee houd hij zijn doel schoon en de nul op het scorebord. Het is inmiddels de 81e minuut als de ingevallen Yassin Nasser aan een dribbel begint. JOS W blijft op de been want de afronding laat te wensen over want ook de inzet van Max Boonstoppel uit een rebound wordt vlak voor de doellijn door een verdediger weggewerkt. Toch komt er nog een vijfde Veghels doelpunt. De jonge Benjamin Boersma maakt binnen de beruchte lijnen een overtreding op Lars Loermans en scheidsrechter Prick kan niet anders dan fluiten voor een penalty. Koen van der Zanden mag het Vonnis voltrekken en doet dat met verve: 5-0.

Blauw Geel wint hoog verdiend met 5-0 en had niets te duchten van het Amsterdamse JOS Watergraafsmeer. Het blijft voor de dertiende keer op rij ongeslagen in de competitie. Een geweldige prestatie en daarmee sluit het dit jaar af met een 3e plaats op de ranglijst. Laatste nederlaag dateert van 18 september uit bij ADO’20 in Heemskerk. Na de winterstop wordt de competitie hervat, ijs en weder dienende, op zondag 22 januari met een uitwedstrijd in Den Haag bij Quick. Voor Blauw Geel altijd een zware uitwedstrijd.

Maar eerst nog een toetje want op Donderdag 12 januari staat nog een bekertreffen op het programma. In de tweede ronde van de KNVB beker komt eredivisionist FC Utrecht op bezoek op het Prins Willem Alexandersportpark. Wat een mooi Affiche dat zeker de aandacht verdiend door veel publiek. Een wie weet…….. misschien kunnen we dan voor een mooie verrassing zorgen?!

Nu eerst rust en aandacht voor de feestdagen en het nieuwe jaar. Geniet van deze periode en van elkaars gezelschap met familie en vrienden. Maak er een gezellige tijd van!!

Dus FIJNE FEESTDAGEN, EEN GELUKKIG NIEUWEJAAR MET DE BESTE WENSEN VOOR 2023 en een mooi en veilig begin van 2023.

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Ymanuel Hurkmans (71e min. Metin Alkir),  Migiel Zeller,  Robin Voets (81e min. Hugo van den Nieuwenhof),  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Emre Gurcuoglu (81e min. Mathijs Haeve),  Max Boonstoppel,  Koen van der Zanden

Voorhoede:  Lars Loermans,  Dave de Meij ( 71e min. Yassin Nasser), Ben van den Nieuwenhof (81e min. Hadi Barglan).

Scheidsrechter: Dhr. D. Prick,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. D. Reinshagen en Dhr. T. Verboven

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  geen