6 november 2022  ZONDER HOOGSTAAND SPEL TOCH NAAR VERDIENDE WINST

Geplaatst op 6 november 2022 • 19:55 • NieuwsClubnieuws

ZONDER HOOGSTAAND SPEL TOCH NAAR VERDIENDE WINST

sv Blauw Geel’38/JUMO – Baronie (0-0)  2-1. Zondag  6 november, speelronde 13 en de ranglijst krijgt steeds meer vorm. Vandaag op het programma een thuiswedstrijd tegen Baronie. Op 21 september troffen we de Baronnen ook al thuis maar dat was voor kwalificatie voor het KNVB bekertoernooi. De winst van 4-0 mag niet zorgen voor een appeltje eitje gedachte. Baronie heeft sindsdien voor de competitie dan wel geen punten meer gehaald, door de stand op de ranglijst, 17e en dat zou nu rechtstreekse degradatie betekenen bij de eindstand, is puntgewin noodzakelijk en zal het de huid duur willen verkopen en gaan voor een stuntje. Blauw Geel staat op een mooie gedeelde vierde plaats. Zes eerdere competitie ontmoetingen tussen beide in Veghel eindigde er twee in een gedeelde lijkspel en vier maal bleef de winst in Veghel, een 4-1, een 3-1 en twee keer een 2-1. Afgelopen week verloren de Bredanaars met 1-3 in eigenhuis van runner up VVSB nadat het nog wel op voorsprong was gekomen. Blauw Geel speelde de derby in Gemert en liet voor rust na voldoende afstand te nemen waardoor het de deksel op de bekende neus kreeg. Trainer Niels v Casteren moest helaas Jay van Boxtel uit de basis halen. Onze rotsvaste back had door omstandigheden de trainingen moeten missen. Zijn plaats werd goed ingenomen door Hadi Barglan. Verder geen aanpassingen.

Foto’s: Gerard beekmans

Het was nog droog om 14.00 uur als Blauw Geel de aftrap mocht verrichten. Na een aarzelend begin is het de zesde minuut als we een Blauw Geel kans zien die helaas niet tot een doelpunt leid. Een Veghels corner lijkt afgeslagen maar Blauw Geel komt in balbezit en er volgt een lage strakke voorzet vanaf de flank. Iedereen mist de bal en dus komt deze bij de tweede paal voor de voeten van de geheel vrijstaande Koen van der Zanden. Helaas weet hij de bal niet nauwkeurig genoeg te plaatsen en dus gaat de bal recht in het midden op de doelman af. Het was de kans op een vroege voorsprong. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht en eerste kans voor Baronie volgt in de 14e minuut. Jaimy Kankam kan ongehinderd koppen uit een voorzet maar gaat toch redelijk  ver naast het doel. Drie minuten later lost Wouter op den Camp een schot dat door de doelman Butselaar niet geklemd kan worden maar is Dave de Meij niet alert genoeg. Vier minuten later een gevaarlijk voorzet van Ben van den Nieuwenhof. Helaas gaat Koen van der Zanden onder de bal door en kort achter koen is het Dave de Meij die de bal ook niet kan raken. Het spel golft op en neer maar beide ploegen komen eigenlijk niet verder dan voor het strafschopgebied. Het is alweer de 31e minuut als Hadi Barglan, hij speelde prima op de backpositie van Jay van Boxtel, goed mee was opgekomen en een voorzet kon geven. Een Baronie verdediger moet een hoekschop weggeven zodat Yassin Nasser gevaarlijk zou kunnen uithalen. In de 34e minuut volgt een derde corner op rij voor Baronie. Na de corner te hebben afgeslagen volgt een voorzet die door Robin Voets recht in de voeten van een vrijstaande Baroniespeler wordt gekopt. Het ziedende schot gaat gelukkig over het doel. Twee minuten later een goede Baronie aanval door het hart van de Blauw Geel defensie. Gelukkig is Hadi Barglan degene die een inzet kan voorkomen ten kosten van een corner. Voor de rust volgt en alleen nog een afstandspoging van Yassin Nasser maar die gaat ook hoog over. Het is een 0-0 ruststand na een ietwat saai en weinig hoogstaande eerste helft.

Geen wijzigingen in de rust dus beide trainers vertrouwen nog op hun basiselftal. Wel nu een constant neerdalen van water: regen dus. Het is de 49e minuut als Blauw Geel toeslaat. Op de linkerflank wordt prima snel gecombineerd en als laatste volgt een steekbal op Koen van der Zanden. Hij haalt vervolgens snoeihard uit en de bal gaat voorbij de doelman in de lange hoek binnen: 1-0. Is dit nu het de start voor een levendiger duel? Twee minuten later speelt Robin Voets de bal op de ver opgestoomde Hadi Barglan. Hadi geeft een steekpass op Dave de Meij maar Dave lijkt de bal niet vol te raken zodat de Baronie doelman in de korte hoek redding kan brengen. In de 57e minuten maakt Baronie een overtreding die een vrije trap op levert. Ben van den Nieuwenhof is het die de vrijetrap neemt en hij deponeert de bal op de bovenkant van de lat waarna de bal achter gaat. Een minuutje later een vrije trap voor Baronie vlak bij de achterlijn. Men denkt slim te zijn en neemt de vrije trap heel snel maar gelukkig is Blauw Geel alert en voorkomt erger ten kosten van een corner.

In de 66e minuut moet Jordy Zielschot wel zelf handelend optreden op een inzet en hij houd Blauw Geel met zijn redding op een voorsprong. In de rebound wordt Baronie afgefloten voor een te hoog geheven been. Baronie probeert nu de druk op te voeren met de wetenschap dat een nederlaag ook niets oplevert. Echt gevaarlijk wordt men niet en de omhaal in de 76e minuut ziet er dan misschien wel spectaculair uit maar men treft geen doel. In de 79e minuut lijkt het duel te worden beslist. Een pass in de diepte is voor de snelle Ben van den Nieuwenhof. Hij zet vervolgens voor richting de tweede paal en de bal is op maat voor Koen van der Zanden die wederom goed hard bij de verre hoek binnen schiet: 2-0. Toch wordt het nog onverwacht even spannend. In de 86e minuut scoort Baronie onverwacht de 2-1. Yassine Mejres schiet de bal via het been van Jay van Boxtel over doelman Jordy Zielschot binnen. Een ongelukkig tegendoelpunt maar ook die tellen. De klok staat inmiddels op de 90 minuten als een bal via een Blauw Geel verdediger bij een Baronie speler in buitenspel positie terecht komt. Gelukkig is Jordy Zielschot op tijd uit zijn doel en voorkomt een eventueel late gelijkmaker. Het blijft bij 2-1.

Blauw Geel wint met 2-1 van Baronie. Mooi was het niet, flitsend was het niet en hoogstaand was het ook niet. Maar de drie punten die tellen. De doelpunten van Koen waren goed en daar aan voorafgaand was ook te zien dat het wel kan middels mooie aanvallen. We hebben betere wedstrijden gezien maar moeilijke wedstrijden winnen is belangrijk en goed voor het moraal. Door de resultaten in de andere wedstrijden is men inmiddels de nummer drie van de ranglijst. Tegenstanders zullen zich daar tegen willen wapenen en willen stunten tegen een hoogvlieger.

Volgende week de uitwedstrijd tegen gvv Unitas in Gorinchem. Niet op de zondagmiddag maar op de zaterdag in de vroege avond. De roodbroeken verloren dit weekend op de zaterdagavond in Noordwijkerhout van nummer twee VVSB met slechts 3-2. Een geduchte tegenstander dus voor Blauw Geel die zelf op de zesde plaats staat met slechts drie punten minder. In het verleden werd drie keer eerder op sportpark Molenvliet gespeeld. Daarbij is men na drie duels in volkomen evenwicht. In het seizoen 05-06 won Blauw Geel, destijds in de eerste klasse met 2-4. In 20-21 verloor men met 4-1 en afgelopen seizoen eindigde het duel in een 0-0. Ieder resultaat anders dan een gelijkspel doen de statistieken in het voordeel van een van de twee doorslaan. Blauw Geel wil uiteraard graag de ongeslagen status van 7 competitie wedstrijden een vervolg geven en die derde plaats handhaven, Unitas zal willen aansluiten en heeft daar een overwinning voor nodig. Kortom een ongetwijfeld boeiend duel is aanstaande……

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Ymanuel Hurkmans,  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Hadji Barglan (73e min.  Jay van Boxtel).

Middenveld:  Wouter op den Camp,  Koen van der Zanden,  Max Boonstoppel (73e min. Emre Gurcuoglu)

Voorhoede:  Yassin Nasser (77e min. Lars Loermans),  Dave de Meij ( 77e min. Vince Duits), Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter: Dhr. B. Huisinga,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. G. Jansen en Dhr. S. Aboujid

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  22e min. Max Boonstoppel,  59e min. Ben van den Nieuwenhof,  67e min. Hadju Barglan