5 november 2022  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – Baronie

Geplaatst op 5 november 2022 • 17:33 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – Baronie

Een ongeslagen reeks van 8 wedstrijden. De schrijver had graag een winstreeks van 8 wedstrijden willen schrijven, maar Gemert lag daarvoor in de weg afgelopen zondag. In een goed eerste half uur werden een aantal opgelegde kansen. Een mindere 2e helft zorgde voor een puntdeling in de derby. Desondanks nog een aantal prima aanknopingspunten, zeker gezien de eerste helft. Het zorgt voor een mooie 4e plek in de competitie en dat is iets om trots op te zijn. Niet alleen qua resultaat, maar ook voetballend is het vaak prachtig om naar te kijken.

Door: Freek Laurijssen

Op de zondag treffen we Baronie. Een bekende van dit seizoen, want in september speelden we daar nog tegen voor de beker. Er werd toen met 4-0 gewonnen op eigen bodem en het zorgde voor een plaatsing in de KNVB Beker. De Baronnen wachten al sinds begin september op hun volgende overwinning. Op 4 september werd er met 7-1 gewonnen van JOS Watergraafsmeer. Tussendoor werd er slechts 1 punt gepakt. Thuis werd UNA op 0-0 gehouden. We spraken met Niels van Casteren.

Afgelopen zondag de derby gelijk gespeeld tegen Gemert. Een half uur wel geweldig gespeeld maar daarna leek weg te zakken. Neem ons eens mee terug naar die wedstrijd?
Ik denk inderdaad dat we de wedstrijd uitstekend begonnen. Scoren gelijk een uitstekende goal. Binnen een half uur 4 / 5 uitgespeelde kansen. We maken nog een goal die afgekeurd werd wegens buitenspel. Dus al met al een uitstekende wedstrijd in die fase. Gaven we denk ik 1 grote kans weg. Maar voor de rest was het verdedigend vrij stabiel en zag het er allemaal goed uit. Daar hebben we denk ik ook wel de wedstrijd laten liggen. Daar hadden 2 / 3 goals moeten maken en dan was de wedstrijd beslist. Dat gebeurde niet. Tweede helft hebben we denk ik niet het niveau aan de bal gehad wat we de eerste helft haalden. Uiteraard speelde Gemert ook iets anders. Zij hadden hun afspraken en plan iets anders aangepakt. Uiteindelijk heeft dat er in geresulteerd dat zij een punt pakte. Ze kregen een vrije trap en schoten ze keurig in. Daarna was het van beide partijen niet denderend. Ik denk dat wij wel nog steeds de bovenliggende partij waren zonder kansen te creëren. Dus eerste helft goed. De tweede helft minder.

In de Stadskrant van Veghel (https://www.kliknieuwsveghel.nl/sport/voetbal/199922/we-gaan-dit-seizoen-met-blauw-geel38-voor-iets-tastbaars) zei je dat de dynamiek van de club anders is dan andere jaren. Merk je dat alleen op de vlakken waar jij direct iets mee hebt te maken of is dit voelbaar door de hele club heen? Zo ja, hoe merk je dat zelf op?
De dynamiek in de club voel ik met name in het eerste elftal. Door een nieuw team en een nieuwe staf merk je dat er in een keer een andere dynamiek is. Je merkt nu ook nu de resultaten wat beter zijn en we spelen leuk voetbal, dan worden mensen enthousiaster en gaat het meer leven. Dus dat bedoelde ik eigenlijk met iets meer dynamiek. Mooi voorbeeld was die KNVB Bekerwedstrijd uit bij DEM. Alleen vind ik wel dat het nog veel te weinig leeft en dat er meer moet gebeuren rondom het eerste elftal. Nog meer reuring. Er zou haast een commissie moeten zijn die het op poten zet. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Is ook geen verwijt maar dat is iets wat ik constateer. En het is mooi om te zien dat het er meer is en als ze al met de jeugd en supporters dan zien de jongens dat. Dat is mooi, en je merkt, nogmaals, ook met die bekerwedstrijd en nu ook FC Utrecht dat er iets meer reuring en beleving rondom de club is. Dat is mooi, en het bewijs dat je toch resultaten moet halen om het meer te laten leven.

De competitie begint al wat te vormen en wederom lijkt het weer dicht bij elkaar te zitten. En we hebben goede wedstrijden gespeeld tegen clubs ook in het linker rijtje. Durf je al te dromen van promotie of is het nog met beide benen op de grond blijven en pas over een ronde of 15 kijken waar je staat?
Ik durf zeker te dromen, uiteraard. Ik denk dat dromen goed is en leuk is om te doen. Dat doen we ook zeker. Het is zeker ook belangrijk om een stukje realiteit in het oog te houden. We stellen gewoon elke maand nieuwe doelen met het team en die willen we graag bewerkstelligen. En als we die uitkomen gaan we zeker bij de Top 5 uitkomen. Of dat reëel is of niet, dat weten we nu nog niet. Promotie is zeker niet reëel gezien de mogelijkheden en faciliteiten binnen de club. En ook niet gezien het elftal vergeleken met andere teams. Ik denk dat VVSB, Hercules en ADO’20 als team en als club verder zijn dan wij zijn. Ik ben het er mee eens dat wij iedere wedstrijd met hun kunnen meten, maar wat ik ook al aangaf is dat zij met een aantal procent minder wedstrijden makkelijk kunnen winnen op basis van kwaliteit. En ons geval is dat niet zo denk ik. Bij ons valt alles goed en moet alles kloppen om resultaat te halen, dan kunnen we heel goed zijn. Dus dromen doen we zeker, alleen voor ons is dromen alleen een plek bij de Top 5.

Zondag Baronie op het programma. Hebben we eerder ontvangen en onze nog lopende ongeslagen reeks is daar gestart. Die reeks wordt dus gewoon doorgezet of blijft het waken op eventuele revanchegevoelens van Baronie?
Baronie is weer de volgende wedstrijd. En die zal gewoon weer op 0-0 starten. Die wedstrijd gaat tussen 2 ploegen die de vorige wedstrijd niet hebben gewonnen. Dus we zullen zien hoe dat gaat lopen. Wij zullen gewoon weer ons eigen spel willen spelen, op de manier zoals we dat altijd heel graag willen doen. Wat ik ook hiervoor zei, is dat we bij ons zelf moeten blijven. Onze kwaliteiten tonen, de wedstrijd beleven en de energie leveren die we kunnen leveren en dan moeten wij in staat zijn om ook van Baronie te winnen.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO