22 september 2022  BARONIE OVER DE KNIE

Geplaatst op 22 september 2022 • 13:41 • NieuwsClubnieuws

BARONIE OVER DE KNIE

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  —  vv Baronie (1-0)  4-0 Na twee fors verloren duels in de competitie, met een doelsaldo van 1 voor en 8 tegen, waren dat geen lekkere cijfers met de wetenschap dat er een duel aanstaande was voor plaatsing voor de KNVB beker. Een Midweeks duel in eigen huis tegen traditie-vereniging Baronie uit Breda. De Bredanaars spelen sinds dit seizoen weer op hetzelfde niveau na het kampioenschap van vorig seizoen in de Hoofdklasse. Ook zij kregen na een goede start in de derde divisie de laatste twee duels twee nederlagen om de oren. Verlies in eigen huis met 0-4 van het Haagse Quick en afgelopen zondag verlies in Heerlerheide bij Groene Ster met 3-1. Ze kregen dus 1 doelpunt minder tegen want Blauw Geel verloor immers met 0-4 in eigen huis van UNA en met 4-1 in Heemskerk bij ADO’20. Terwijl Blauw Geel in de eerste vier duels prima voetbal op de mat legde was daar afgelopen twee duels niets meer van te zien. Voor beide gold buiten het feit dat er plaatsing en dus financiën op het spel stonden dat men weer een goed gevoel zou krijgen voor het vervolg van dit seizoen.

Door: antoine van der Cammen

Trainer Niels v Casteren kon vandaag nog geen beroep doen op aanvaller Vince Duits. Verder was het verassend om te constateren dat o.a. Jay van Boxtel en Koen van der Zanden, toch zeker ook vorig seizoen vaste waarden, op de bank plaats namen. Jordy Zielschot is na een wedstrijd schorsing weer terug op doel.

Het duel hoefde niet lang op een eerste doelpunt te wachten. Na een overtreding op Ben van den Nieuwenhof op de rechterflank mocht Metin Alkir ene vrije trap nemen. Hij deed dat met verve en de geweldige kopbal van Dave De Meij deed alles en iedereen van Blauw Geel al opveren: 1-0. Een prima begin is het halve werk. Maar ja dat zagen we tegen Hercules ook toen men een geweldig half uur op de mat legde maar uiteindelijk met een gelijkspel genoegen moesten nemen. Na het doelpunt ging het spel op en neer zonder verder noemenswaardige kansen voor een van beide. Eerste dreiging was pas weer in de 22e minuut. Door Baronie een vlammend schot gelost na een vrijetrap maar met het hoofd kon Robin Voets de bal tot corner verwerken. Zes minuten later deed Blauw Geel weer van zich spreken.

Uit wederom een vrijetrap valt de bal bij de tweede paal bij Lars Loermans. Hij probeert de Baronie in de korte hoek te verrassen maar die kan de inzet met zijn voeten keren. Negen minuten later zien de aanwezigen een snelle Blauw Geel uitbraak. Ben van en Nieuwenhof stoomt op en geeft vervolgens prima af op de inkomende Mathijs Haeve. Helaas gaat zijn inzet rakelings naast. Vlak voor rust krijgt Blauw Geel nog een enorme kans om de voorsprong voor de rust te verdubbelen. Wederom is het Ben van den Nieuwenhof die snel opstoomt om vervolgens de bal prima door te steken op Dave De Meij. De goed uitkomende Baronie doelman verkleint prima zijn doel waardoor Dave de bal niet in het lege doel kan krijgen en de baronie defensie voor verdere verwerking kan zorgen. Een weinig enerverende eerste helft eindigt met een magere 1-0 voorsprong voor Blauw Geel. Baronie en Blauw Geel gaven elkaar niet veel toe met als enigste verschil dat de Veghelse doelman hoefde niet in actie te komen terwijl de Baronie doelman dat niet kon zeggen.

De Veghelse ploeg kwam ongewijzigd terug uit de rust, bij Baronie had een wissel plaats gevonden. De ploeg uit Breda begon eigenlijk direct met het creëren van een veldoverwicht.

Blauw Geel werd teruggedrongen, begrijpelijk want met een 1-0 achterstand schieten de gasten niets op. In de 54e minuut al een driegende uitbraak maar de inzet van Ben van den Nieuwenhof is geen probleem voor de Baronie doelman. Drie minuten later ziet Jordy Zielschot een vrijetrap vanaf 18 meter rakelings over het doel gaan. In de 61e minuut grijpt Niels van Casteren in en past een driedubbele wissel toe. Die lijkt in eerst instantie nog niet te resulteren in een ander spelbeeld. In de 66e minuut kan Robin Voets een gevaarlijke Baronie aanval stoppen door bij de achterlijn een corner weg te geven. Tussen de 66e en 71e minuut krijgt Baronie corner op corner, zeker 8 stuks. In de 67e minuut, dan inmiddels de 3e corner achter elkaar, gaat een inzet na deze corner voor het doel langs. Twee minuten later weet Jordy Zielschot een hoge voorzet te keren en doet de defensie de rest. De baronie druk en veldoverwicht houd dan nog aan en corners volgen elkaar in hoog tempo op. In de 72e minuut volgt dan een razend snelle uitbraak van Blauw Geel. Voorin komt men in en twee tegen een situatie. Ben van den Nieuwenhof en Jay van Boxtel tegen een verdediger. De twee spelen goed samen maar het rendement, een doelpunt, blijft uit. Ben’s inzet wordt door de doelman gekeerd en in de rebound komt de bal voor de voeten van Max Boonstoppel en hij schiet de bal op de vuisten van de doelman. De genadeslag had nu kunnen worden uitgedeeld maar die bleef dus uit. Twee minuten later is het wel zover. Yassin Nasser, die prima inviel, heeft een mooie actie en dus voorbereiding bij de achterlijn als hij vervolgens de bal teruglegt op Lars Loermans. Die twijfelt niet en schiet de bal in de verre hoek binnen: 2-0. Baronie is gebroken en Blauw Geel bevrijd. In de 76e minuut weer een mooie rush naar voren van Jay van Boxtel, ook hij valt geweldig goed in en is een belangrijk en gevaarlijke speler met veel dreiging op de rechterflank, waarbij hij de bal probeert te bezorgen bij Dave de Meij. Helaas is dat passje net niet goed op maat en dus het gevaar voor Baronie geweken. Een afstandspoging in de 78e minuut van Yassin Nasser die de bal in de kruising wil deponeren slaagt niet. In de 81e minuut valt dan wel de 3-0. Na prima combinatievoetbal op de rand van het strafschopgebied schiet Koen van der Zanden beheerst Blauw Geel’s derde binnen. De honger naar meer doelpunten is ineens weer groot aanwezig. In de 87e minuut een mooie actie van de ook goed ingevallen Max Boonstoppel. Bij de achterlijn herovert hij gretig de bal en zet die ook meteen goed voor. Helaas is er niemand voor het doel voor een intikker en de bal gaat dus voorlangs. Een minuut later wordt de nederlaag en pijn voor Baronie nog groter. Blauw Geel komt weer razendsnel van eigen helft als wederom Max Boonstoppel de bal goed herovert. Hij speelt de bal naar Koen van der zanden die snel doorspeelt op Ben van den Nieuwenhof. Laatste kan beheerst afronden: 4-0.

Niet veel later het fluitsignaal van de goed leidende scheidstrechter.

Blauw Geel wint met 4-0 van Baronie. Na een evenwichtige eerste helft, een moeizamere 25 eerste minuten van de tweede helft en een mooie flitsende laatste 20 minuten is de winst zeker niet onverdiend. De eerst drie wissels hadden alle drie een groot en belangrijk aandeel in het kantelen van het duel maar ook de twee spelers die later invielen deden dat goed. Wel jammer van de vier gele kaarten waarbij het extra zonde is de kaart die Jory oploopt voor tijdrekken in de 85e minuut bij een 3-0 voorsprong. Beetje dom misschien. Het eindresultaat is in ieder geval Goed voor het zelfvertrouwen, mooi voor de clubkas en zeker ook sportief mooi om weer in de KNVB beker toernooi verder te mogen. Blauw Geel loot dus mee voor de eerste ronde van de KNVB beker… eens kijken wat er uit de koker komt??

Zondag komt OJC Rosmalen op bezoek en hopelijk kan het resultaat van deze bekerwedstrijd vervolg krijgen met een mooi resultaat voor de competitie tegen regiogenoot OJC. Na wedstrijden tegen UDI en Gemert een derde mooi derby duel. Zo’n duel, zeker in eigen huis, wil je toch winnen??

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Metin Alkir,  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Ymanuel Hurkmans (61e min. Jay van Boxtel)

Middenveld:  Emre Gurcuoglu (61e min. Max Boonstoppel),  Wouter op den Camp (85e min. Hugo van den Nieuwenhof),  Mathijs Haeve (61e min. Yassin Nasser),

Voorhoede:  Lars Loermans (75e min. Koen van der Zanden),  Dave De Meij,  Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter: Dhr. R. Sturm,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. M. Janssen en Dhr. J. Pleijte

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  52e min. Ymanuel Hurkmans,  55e min. Wouter op den Camp, 57 min. Mathijs Haeve,  85e min. Jordy Zielschot