29 mei 2022  Geen wedstrijd om over naar huis te schrijven laat thuis een verlies zien

Geplaatst op 29 mei 2022 • 19:09 • NieuwsClubnieuws

Geen wedstrijd om over naar huis te schrijven laat thuis een verlies zien

De eerste wedstrijd weer na Hemelvaart. Dongen komt op bezoek. Blauw Geel’s ‘angstgegner’. Voor beide ploegen staat er vooraf aan de wedstrijd bijna niks meer op het spel. Blauw Geel speelde zich vorige week veilig en dankzij de wedstrijd op Hemelvaartsdag lijkt ook de periode uit zicht. Dongen is al een tijd veilig en doet ook geen aanspraak op de periode dus die kijken ook uit naar de zomerstop. Maar goed, we willen een competitie uitspelen en dan hoort dit er ook bij.

Door: Freek Laurijssen

De wedstrijd begon heel gezapig en de ploegen probeerde het maar de inzet bij de thuisploeg die afgelopen donderdag in Heerlen wel was te zien, ontbrak nu. Veel gebeurde er niet. Pas na 24 minuten de eerste kans voor Dongen maar deze werd overgeschoten. Minuutje later was het oud-Blauw Geler Jari Koenraat die de bal flink ver over schoot. 5 minuten voor de rust kwam Dongen op 0-1 dankzij een vrije trap van Fatih Kamaci. Hij passeerde de net ingevallen Joran van Zutphen dankzij een van richting veranderd schot. Dongen kreeg snel weer de kans op een tweede goal maar deze werd gepakt door van Zutphen. De tweede helft begon spectaculairder dan de eerste helft. Koenraat kopte de bal binnen. Een stille hoop dat de tweede helft beter ging worden dan de eerste, maar helaas was dit niet zo. Danny Verbakel schoot nog over met een omhaal vanuit een corner. Dongen kreeg nog 2 kansen maar deze gingen beide niet op goal.

Het was geen beste pot. 2 ploegen die klaar waren en uitspeelde, maar veel was er niet te beleven. Het lichtpuntje aan Blauw Geel-zijde was Mathijs Haeve die zijn debuut maakte. Hij deed niet al te gekke dingen en loste het voetballend vaak goed op. De complimenten aan de JO19-speler. Blauw Geel mag volgende week uit naar JOS Watergraafsmeer. De club waar ooit De Generaal Rinus Michels zijn trainerscarrière is begonnen.

Na de wedstrijd werd nog afscheid genomen van de vertrekkende spelers en stafleden: Danny Verbakel, Mark Dobbelsteen, Sjaak Egmond, Tom Dekkers, Niels Wouters*, Aria Hashemi, Tijn Bosch, Martijn van Kessel*, Geert Schepers en Björn van Haren*. Ook werd de speler van het jaar uitgereikt. Dit jaar was het Jay van Boxtel die volgens de supporters het beste heeft gespeeld dit seizoen. * = Niet aanwezig bij de wedstrijd

Blauw Geel’38/JUMBO: A. Hashemi (’36. J. v Zutphen); H. vd Nieuwenhof (’53. M. Haeve), T. Dekkers, M. Zeller, B. Besems (’53. M. Schevers); R. Voets, W. Op den Camp (’87. S. Egmond), Y. Hurkmans (’53. T. Bosch); J. v Boxtel, D. Verbakel, L. Loermans