27 mei 2022  Een gelijkwaardige wedstrijd

Geplaatst op 27 mei 2022 • 14:10 • NieuwsClubnieuws

Een gelijkwaardige wedstrijd

Na het veilig spelen afgelopen zondag stond er inmiddels alweer een andere wedstrijd op het programma. Uit naar Groene Ster. Dankzij deze knotsgekke competitie doet Blauw Geel’38 zelfs weer mee om de derde periode. Omdat de wedstrijd verlaat was, speelde de Veghelaren en de Limburgers zelfs als bijna laatste van de competitie. Bijna, want de wedstrijd van Gemert werd afgelast vanwege een blessure van de grensrechter. Over blessures gesproken en om een klein bruggetje te maken terug naar Blauw Geel. Bij Blauw Geel waren Mark Dobbelsteen, Sjaak Egmond, Koen van der Zanden, Ben van den Nieuwenhof, Niels Wouters en Martijn van Kessel afwezig in verband met een blessure. Er gingen zelfs 3 kersverse kampioenen mee vanuit de JO19-1: Mathijs Haeve, Flyn van Balsfoort en Ayoub Elbarki. Puzzelen met de opstelling dus.

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard Beekmans

Het gepuzzel leidde wel tot een flitsende openingsfase. In het voordeel van Blauw Geel ook nog eens. Gelijk kwam Danny Verbakel voor de goal nadat hij werd weggestoken door Lars Loermans. Verbakel schoot met z’n rechterbeen recht op de keeper van Groene Ster. Niet veel later was het Groene Ster met het schot, maar deze ging naast. Gelegendheidsrechtsbuiten Jay van Boxtel kwam daarna door naar breed leggen van Verbakel. Zijn schot kwam in het zijnet. Loermans had de derde kans voor Blauw Geel in de eerste 10 minuten. Zijn schot uit moeilijke hoek was een lastige voor de keeper van Groene Ster. De rebound kwam er helaas niet.

Na 11 minuten was het raak. Voor het eerst. Van Boxtel werd vanaf eigen helft gelanceerd door Verbakel. Van Boxtel kwam 1 op 1 en kon afronden. 0-1 in Heerlen. De gedwongen tactische keuze van Niels van Casteren leek ook goed te zijn. In het kwartier wat volgde had Blauw Geel de controle. Groene Ster kwam er niet door, maar de Veghelaren konden zelf ook geen kans creëren. Net na dat kwartier probeerde Groene Ster spectaculair te scoren. Een omhaal. Aria Hashemi was niet onder de indruk en pakte hem rustig op.

Groene Ster drukte door en probeerde zijn kansen te creëren. Toch kwam de 1-1 uit het niets. Safouane Ahidir kon een schot binnen krullen. Hij zat er prima in. Dat moet gezegd worden. Groene Ster kreeg de overhand en er volgde wat kansen. Een schot van afstand ging naast en raakte daarna nog 2 keer de lat. 1 was nog heel gevaarlijk want een rebound kwam aan bij een spits maar Hashemi strekte uit en kon de bal naast tikken. De laatste kans was ook nog voor de Limburgers. Een schot vloog in het zijnet.

Groene Ster begon de tweede helft een beetje zoals ze de eerste helft eindigde. Ze drukten door en hun spitsen begonnen te kappen en te draaien en schoten van afstand. Hashemi was nergens van onder de indruk en tikte de ballen er uit. Blauw Geel begon zelf ook door te drukken. Op den Camp speelde diep op Verbakel met een prachtig balletje, maar de linksbuiten / spits schoot de bal voorlangs.

Hashemi liet even de aanwezige Blauw Gelers schrikken. Een schot van afstand liet hij door z’n armen glippen, maar gelukkig reageerde hij snel door hem weer op te pakken. Loermans en Verbakel stoomden niet veel later op en eerstgenoemde schoot met z’n linkerbeen. Voets kreeg een minuut of 10 later een kopkans maar deze ging naast. Net daarna kon Loermans de bal plaatsen. Van Boxtel onderschepte de bal en speelde Loermans aan. Zijn schot ging net naast. Groene Ster probeerde het nog met afstandsschoten en een omhalen maar dat werden geen gevaarlijke kansen. Blauw Geel kreeg nog een goede kans via Van Boxtel, maar ook geen goal.

Zo eindigde de wedstrijd in 1-1. Het was een leuk potje om te zien. De ploegen waren gelijkwaardig, wat je niet zou verwachten tussen de nummer 5 en nummer 11. Maar in deze competitie is alles mogelijk. Blauw Geel was iets sterker in de eerste helft, Groene Ster in de tweede helft. Blauw Geel lijkt de 3e periode te mogen vergeten. Al staan we nog bovenin. Op een 3e plek. Boven ons nog Hercules en HSC’21. Zondag komt Dongen op bezoek. Tevens ook de seizoensafsluiting en het afscheid van Blauw Geel iconen Danny Verbakel en Mark Dobbelsteen en 2 stafleden !

Blauw Geel’38/JUMBO: A. Hashemi; H. vd Nieuwenhof, T. Dekkers, M. Zeller, B. Besems; R. Voets, W. Op den Camp, Y. Hurkmans; J. v Boxtel, D. Verbakel (’85. M. Schevers), L. Loermans.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO