9 mei 2022  Snel vergeten en weer door

Geplaatst op 9 mei 2022 • 8:11 • NieuwsClubnieuws

Snel vergeten en weer door

Een typische 0-0 wedstrijd die vorige week verloren ging. Dat was in ’t kort de wedstrijd tegen Quick uit Den Haag. Tijd om ons te herpakken, zeker als we kans willen hebben op de periode, maar ook een beetje om veilig te blijven en nog een seizoen Derde Divisie B er achteraan te plakken. Het gat is voorafgaand de wedstrijd groot, 10 punten om precies te zijn, dus het lijkt onwaarschijnlijk. Maar het blijft voetbal. Alles kan nog gebeuren. Op een zonnig sportpark Voordorp werd er afgetrapt. Het veld van Hercules heeft geen beste reputatie maar het zag er deze zondag prima uit. Blauw Geel trad aan met een 4-4-2 formatie waar normaal een 4-3-3 gehanteerd werd. Reden hiervoor was het missen van een aantal aanvallers.

Door: Freek laurijssen

Daar kwam er al vrij snel 1 bij. Het lijstje missende aanvallers. Ben van den Nieuwenhof kwam verkeerd terecht en greep naar z’n enkel terwijl hij uit schreeuwde. Hij werd direct gewisseld voor Vince Duits. In de 13e minuut volgde een eerste kansje voor Blauw Geel. Een schot vloog in de handen van de keeper. 1 minuut later kreeg Hercules een gigantisch grote kans. De bal kwam op de lat. De aanval was echter nog niet voorbij. De bal kwam voor de voeten van Nordin Zoufri en die scoorde de 1-0. Blauw Geel drong wel aan en kwam tot kansen. Wouter op den Camp gaf zijn schot niet genoeg richting mee en deze belandde in de handen van de keeper. Wat later bijna een replica van het doelpunt van Van Basten op het EK 1988. Migiel Zeller gaf lang voor op Duits en in de volley schoot hij net over. Daarna ging het los. Een hele goede aanval van Hercules leidde de 2-0 in. Steff van Rooijen schoot uiteindelijk de bal binnen. Niet veel later was het Tyrone Fonville die de bal na een aanval van de Utrechters binnen kon werken. En als klap op de vuurpijl was het daarna Niek Hoogveld die zelfs de 4-0 binnen schoot. In 7 minuten 3 doelpunten tegen. Niet heel bevorderlijk als je mee wil doen voor de periode. Lars Loermans had nog een kansje maar hieruit kwam slechts een corner.

Blauw Geel begon de tweede helft weer in het vertrouwde 4-3-3 systeem. Wouter op den Camp verhuisde naar de vleugelpositie. Het resulteerde in een Blauw Geel wat er nog een beetje geloof in had. Er volgde een kans na een voorzet van Loermans die niet bij Duits terecht kwam. De rebound kwam voor Mark Dobbelsteen maar z’n schot werd net naast getikt door de keeper van Hercules. Niet veel later toch nog een Veghelse goal. Duits ontving de bal van Ymanuel Hurkmans. De spits stuurde op den Camp diep en hij kon raak schieten. 4-1. Een terugkomst leek in de maak. Met de nadruk op leek dan. Hercules ging weer in de aanval, en van achteruit een bal naar voren en uiteindelijk weer Fonville die de bal prachtig binnen schoot. Uiteindelijk waren het nog Tim Pieters en Mitchell Zwart die de eindstand naar 7-1 konden brengen uit een diepe bal en een corner.

Een totale off-day van Blauw Geel dat speelde tegen een Hercules waar IEDERE bal goed viel. Dat is in het kort een conclusie van de wedstrijd in Utrecht. Anders dan je zou verwachten van de uitslag is Blauw Geel niet weggespeeld. Zo goed als iedere kans van Hercules ging er in. Of dat lag aan de vleugels van Hercules die ze kregen omdat Blauw Geel (noodgedwongen) in een ander systeem speelde of niet, dat weten we niet zeker. Wel dat we volgende week uit bij Hollandia weer eens een punt of het liefst 3 punten moeten pakken. 1 voordeel uit deze speelronde is dat de ploegen onder ons ook verloren hebben.

Blauw Geel’38/JUMBO: A. Hashemi; J. van Boxtel, T. Dekkers (’84. T. Bosch), M. Zeller (’64. H. van den Nieuwenhof), S. Egmond; Robin Voets, Y. Hurkmans (’64. H. Barglan), M. Dobbelsteen, W. op den Camp; L. Loermans (’84. B. Besems), B. van den Nieuwenhof (’10 V. Duits)