4 april 2022  3 verdiende punten in slotminuten

Geplaatst op 4 april 2022 • 11:55 • NieuwsClubnieuws

3 Verdiende punten in slotminuten

Na een vrij intensieve reeks van 5 duels in 15 dagen tijd weer een week waarin we rust hadden. Geen midweeks programma. Rustig trainen, even herstellen van kleine pijntjes en volledig de focus op de volgende competitiewedstrijden in strijd voor de competitiebehoud. Niet dat we zo dicht bij stonden, maar een klein duwtje en we stonden er. Na een goede overwinning tegen Hoogland van maar liefst 5-1 wachtte OFC uit Oostzaan. Zij hadden geen luxe van midweekse rust. Afgelopen woensdag speelden de Oostzaners nog gelijk tegen Groene Ster. Toch stonden ze op de 2e plek. Lastig potje. Zeker aangezien onze laatste winst in Oostzaan in 2017 was.

Door: Freek Laurijssen

Blauw Geel begon goed. Waren fel en zaten overal tussen. OFC kwam niet aan voetballen. Dat resulteerde ook in de eerste kans voor Blauw Geel. Ben van den Nieuwenhof werd diep gestuurd maar een lobje kwam niet aan bij goal. OFC deed toch mee, en konden randje strafschopgebied uithalen. Aria Hashemi pakte deze bal prima op. Van den Nieuwenhof stoomde niet veel later weer op en gaf laag voor, maar kon Niels Wouters niet vinden. Dekkers zag plots dat de keeper van OFC wat ver voor z’n goal stond en vanaf eigen helft probeerde de verdediger het maar eens. Veel scheelde het niet want de bal viel net naast. De Veghelaren konden hun goede spel uiteindelijk toch belonen. Wouters kon de bal meegeven aan Van den Nieuwenhof, en die kon uithalen nadat hij naar binnen trekken. Het net bolde, 0-1 op het scorebord. Niet veel later via dezelfde kant een aanval via Loermans, maar zijn schot ging recht op de schotenstopper van OFC af. Daarna ging OFC meer aanzetten en kwam vaker voor Hashemi’s goal. Een eerste schot werd hoger getikt waardoor deze op de lat eindigden. Niet veel later een schot wat van richting veranderde en Blauw Geel dacht te ontsnappen. Uit de corner viel uiteindelijk toch de gelijkmaker door Joël Donald. 1-1 was dan ook de ruststand en Blauw Geel had het gevoel dat er meer lag.

Na rust zette OFC wel wat meer aan dan in de eerste helft en kregen ook zodoende een kopkans. Maar Hashemi kon deze gemakkelijk vangen. 10 minuten na rust was het raak. Een fout achterin van OFC leidde tot balverlies voor de Geel Zwarten. Van den Nieuwenhof kon oppikken en haalde genadeloos uit. Vol in de winkelhaak. 1-2 en een terechte voorsprong. OFC zette weer aan en een afstandsschot vloog naast. Blauw Geel zocht in de 2e helft naar een grotere voorsprong maar kon deze nog niet vinden. Koen van der Zanden kreeg de bal van Wouters die een inworp van Jay van Boxtel doorkopte. De aanvaller uit Sint Oedenrode kon schieten uit de draai maar hard en hoog naast. Niet veel later een schot van Van den Nieuwenhof maar deze werd geblokt door een Oostzaanse verdediger. OFC drong aan, maar Blauw Geel gevaarlijker zeker in de omschakeling. De inmiddels ingevallen Danny Verbakel kon ook schieten van afstand maar die ging ver naast. Niet veel later was het uitblinker van den Nieuwenhof wiens schot weer gekraakt werd. Niet veel later weer van den Nieuwenhof die van afstand kon schieten maar hoog over.

5 Minuten voor tijd vond OFC uiteindelijk de gelijkmaker. Een rebound en een schot werden omgetoverd tot een doelpunt (de doelpuntmaker moet ik nu even onthouden, excuses hiervoor). En zo moest Blauw Geel wederom weer eens vrezen voor een voorsprong weggeven na een nederlaag. Gelukkig voor Blauw Geel was dat niet het geval. Vlak voor tijd was het Van den Nieuwenhof die werd gehaakt en scheidsrechter Teuben twijfelde geen moment. Fluitje, wijzen naar de stip en dat betekende een penalty voor Blauw Geel. Van der Zanden ging er achter staan, en schoot binnen. De wedstrijd duurde daarna niet lang meer en zo kon Blauw Geel de 3 punten meenemen.

Zo werden eens de zuurverdiende punten weer mee terug naar huis genomen. 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden. Dat is wel lekker voor competitiebehoud. Zeker als er 3 bij de nummer 2 worden gepakt. Niet alleen in Veghel vierde ze feest dankzij deze overwinning, ook in Gemert was men erg blij, want nu zijn de zwart witten alleen koploper. Komende woensdag komen die ook naar Veghel om te voetballen. Spannend potje. In Gemert had Blauw Geel de overhand tot een 2e gele kaart voor Migiel Zeller.

Opstelling Blauw Geel’38/JUMBO: A. Hashemi; J. van Boxtel, T. Dekkers, M. Zeller, S. Egmond; W. op den Camp (65. R. Voets), K. van der Zanden, M. Dobbelsteen (91. H. van den Nieuwenhof); B. van den Nieuwenhof (91.H. Barglan), N. Wouters (80. V. Duits), L. Loermans (65. D. Verbakel)