16 maart 2022  TWEEDE 0-1 NEDERLAAG OP EEN RIJ IN EIGEN HUIS

Geplaatst op 16 maart 2022 • 22:41 • NieuwsClubnieuws

TWEEDE 0-1 NEDERLAAG OP EEN RIJ IN EIGEN HUIS

sv Blauw Geel’ 38/JJUMBO – usv Hercules  (0-1)  0-1.  Woensdagavond 16 maart en in de derde divisie zondag moeten inhaal wedstijden gespeeld worden. Blauw Geel ontvangt deze avond het Utrechtse Hercules. Het duel werd eerder twee weken geleden afgelast a.g.v. de vele coronagevallen binnen de Blauw Geel selectie. Afgelopen weekend waren beide ploegen niet erg succesvol. Hercules verloor op eigen sportpark Voordorp met 1-2 van titelkandidaat Gemert. Uiteraard geen schande maar wel jammer. Blauw Geel verloor ook in eigen huis van het stugge EVV en dat was niet alleen jammer maar ook wel een blamage gezien het feit men een uur lang in overtalsituatie mocht spelen. Daardoor komt men in de strudel van clubs die onderin strijden voor klasse behoud… Hercules staat nu 8e met 24 punten uit 17 duels, Blauw Geel 12e met 20 uit 17 duels. Zaak om te winnen is er op deze avond voor beide want bij een nederlaag wordt het er voor beide niet rooskleuriger op….. Trainer Niels v Casteren kon weer niet beschikken over Ben van den Nieuwenhof. Tom Dekkers keerde terug in de basis, Robin Voets schoof door naar het middenveld.

Hercules mocht de aftrap verrichten in dit vierde treffen tussen beide teams in Veghel. Drie eerdere duels werden door Blauw Geel gewonnen en wat zou een nieuwe winst nu welkom zijn. Weinig gebeurde er in het begin van de wedstrijd. Een eerste corner was er in de vierde minuut voor de gasten, een eerste dreigende aanval namens Blauw Geel vier minuten later. Lars Loermans werd op tijd gestuit en slechts een corner restte. Twee minuten later lijkt Koen van der Zanden te gehaast de bal breed te willen leggen waardoor hij de bal in de voeten van een tegenstander schuift. Weg eventuele kans op een succesvolle afronding. In de 11e minuut is het aan de ander kant Tom Dekkers die goed handelend optreed zodat Hercules niet succesvol kan afronden. Helaas voor Tom gaat hij vier minuten later wel in de fout met desastreuze gevolgen. Hij wil de bal terug spelen op Aria Hashemi maar Nathan Bijl kan de bal net iets raken en er snel tussen komen. Hij rond vervolgens beheerst af: 0-1. Een zeldzaam slordig foutje van Tom maar wel met gevolgen dit keer. Het spel golft op en neer en beide teams zijn goed aan elkaar gewaagd. Tot grote kansen komt het vervolgens nog niet. Hercules  produceert een afstandspoging in de 21e minuut maar die is recht in de handen van Aria Hashemi. Zeven minuten later schiet Steff van Rooijen en bal in het zijnet. In de 30e minuut een mooie kans voor Blauw Geel. Goede snelle aanval waarbij de bal uiteindelijk wordt teruggelegd op de inkomende Wouter op den Camp. Zijn inzet gaat helaas over en naast het doel. In de 35e minuut weer dreiging van Hercules als Rogier Benschop de zestienmeter binnen kan maar hij voldoende wordt gehinderd door Migiel Zeller zodat de inzet over het doel gaat. In de 39e minuut krijgt Blauw Geel de kans op de gelijkmaker. Een snelle uitbraak van Blauw Geel waarbij Jay van Boxtel de diepte wordt ingestuurd. Hij richting de achterlijn gaat en de bal of op doel schiet of voorzet. De bal gaat richting de tweede paal, treft geen doel en kan helaas ook niet door Koen van der Zanden in het doel worden geschoten. Hij schiet de bal helaas naast. Hercules gaat rusten met een 0-1 voorsprong.

Blauw Geel komt ongewijzigd aan de aftrap van de tweede helft. Hercules is als eerste weer gevaarlijk maar in de 52e minuut wordt Steff van Rooijen op tijd door Jay van Boxtel een halt toegeroepen en rest de Utrechters slechts een corner. Drie minuten later kan Migiel Zeller de bal vanuit een vrije trap tot corner koppen. Deze corner wordt bijna tot doelpunt gepromoveerd want draait bij de tweede paal bijna binnen maar Aria Hashemi kan de bal over de lat tot een nieuwe corner tikken. In de 61e minuut weer een kans voor de gasten als Oussama Lahri bijna geheel vrij met de bal in het strafschopgebied kan komen maar hij het vizier gelukkig verre van scherp heeft. De bal verdwijnt naast het doel. In de 63e minuut  een kans voor Blauw Geel op de gelijkmaker. Lars Loermans passt de bal prima in op Vince Duits. Hij kan quasi alleen richting het doel maar een terug gesnelde verdediger kan de bal nog op tijd van richting veranderen waardoor slechts een corner rest.  Drie minuten later weer een mooie kans maar de inzet van Wouter op den Camp stuit op de voeten van de Hercules doelman. Het regent nu kansen want een minuut later beland een bal op de lat boven Aria Hashemi. Na een corner was dit de rebound die vanaf de lat kan worden geblokt. Vier minuten later, de 71e minuut kan Sjaak Egmond een goede voorzet onschadelijk maken. In de 72e minuut twee gevaarlijke acties van Blauw Geel. Eerst schiet Vince Duits de bal uit een pass van Lars Loermans naast, kort daarna weet de Hercules doelman zijn doel schoon te houden door een inzet van Robin Voets tot corner te verwerken. In de 76e minuut weer een bal van Hercules die het Veghelse frame van het doel raakt. De bal beland op de kruising uit een rebound van een corner. Het blijft een vermakelijke wedstrijd tussen twee teams die beide willen voetballen en de aanval zoeken. In de 84e minuut weet invaller Danny Verbakel de bal te bezorgen bij de andere invaller Niels Wouters. Helaas heeft laatst genoemde iets te veel tijd nodig en wordt dus zijn inzet nog geblokt. Een minuutje later komt wederom Jay van Boxtel goed door op de flank maar wederom weet de Utrechtse doelman de inzet met zijn voeten onschadelijk te maken. Blauw Geel blijft nu druk ontwikkelen en het is pompen of verzuipen.

Helaas wordt het verzuipen want een gelijkmaker komt niet meer op het scorebord.

Blauw Geel verliest in een aantrekkelijk duel met 0-1. Beide teams kregen kansen op meer doelpunten maar het bleef bij deze ene. Zo jammer dat een zeldzaam foutje van Tom Dekkers zo werd afgestraft. Blauw Geel zakt door deze nederlaag verder naar beneden en komt volop in de strijd voor klasse behoud. Positief was zeker wel de strijdlust die men vanavond aan de dag legde met Lars Loermans als grote voorbeeld. Zeker als men het afzet tegen het verloren duel van EVV. Er is dus zeker wel uit een ander vaatje getapt maar helaas heeft het vanavond niets opgeleverd. De felheid, werklust en strijd zal zeker de komende duels weer een vereiste zijn.

Zondag reist men af naar Heemskerk. Daar werden in het verleden nog niet zo veel punten gehaald. ADO’20 won vanavond van vv Hoogland met maar liefst 3-0. Het zal het moraal van de super ezels zeker sterken. Een pittige uitwedstrijd staat Blauw Geel dus te wachten…..!

Doel:  Aria Hashemi,

Achterhoede:   Sjaak Egmond,  Migiel Zeller (90e min Bram Besems),  Tom Dekkers,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Wouter op den Camp (78e min. Hadi Barglan),  Mark Dobbelsteen,  Robin Voets,

Voorhoede:  Lars Loermans,  Vince Duits (78e min. Danny Verbakel),  Koen van der Zanden (65e min. Niels Wouters),

Scheidsrechter: Dhr. K. Puts

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. B. Sahiner en Dhr. D. Reinshagen

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  45e min. Tom Dekkers,  70e min Migiel Zeller