13 maart 2022  BLAMAGE en EEN VERVELEND VERLIES

Geplaatst op 13 maart 2022 • 18:41 • NieuwsClubnieuws

BLAMAGE en EEN VERVELEND VERLIES

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO  –  E.V.V.  (0-0)  0-1. Bijna Halverwege Maart en helemaal halverwege de competitie. Een prachtige lentedag, zonovergoten en een lekkere temperatuur. Ideaal weer voor een pot voetbal. Voor Blauw Geel een thuiswedstrijd tegen EVV uit Echt. De Limburgers bivakkeren op de 17e en voorlaatste plaats. Afgelopen zondag werd het duel van EVV afgelast net als dat van Blauw Geel, maar afgelopen woensdag moesten de Echtenaren thuis inhalen tegen UNA. Het werd een 0-1 nederlaag. EVV is een weinig scorende ploeg maar incasseert ook weinig. Stug dus. De eerste ontmoeting dit seizoen kon Blauw geel voor het eerst eens winnen in Echt. Winst die nu gezien de ranglijst voor beide teams meer dan welkom is …   Trainer Niels v Casteren kon geen beroep den op Ben van den Nieuwenhof en uiteraard ook niet op de al langer geblesseerden. Hij stuurde de 11 de mat op, die in de tweede helft bij Quick waren begonnen.

Het zou een duel worden met weinig hoogtepunten en een zeer lage amusementswaarde. In de 8e minuut pas iets vernoemenswaardig als Vince Duits de bal speelt op Danny Verbakel. Hij omspeelt weliswaar de EVV doelman en scoort ook, maar stond blijkbaar in buitenspel positie. Het spel speelde zich hoofdzakelijk op het midden veld af en pas in de 20e minuut een dreigende aanval van de gasten. Koen Verheij’s inzet in de korte hoek was geen probleem voor Aria Hashemi. Nog in dezelfde minuut komt de bal via een kluts bij Vince Duits, die naar de achterlijn snelt en de bal goed terug legt op de inkomende Jay van Boxtel. Helaas wordt zijn inzet geblokt tot corner. In de 22e minuut een hachelijke situatie voor het Veghelse doel maar Aria Hashemi voorkomt erger. EVV werkt erg hard en oogt vele malen feller dan Blauw Geel. Men krijgt geen enkele tijd, want de Limburgers zetten snel en fel druk op de man met de bal. In de 31e minuut een cruciaal moment. Een diepe bal op Koen van der Zanden, die de bal voorbij de uitkomende doelman Vercruijsse krijgt maar zelf komt hij niet veel verder want hij wordt getorpedeerd door diezelfde doelman. Scheidsrechter Huizinga trekt dan ook meteen en terecht de rode kaart. Blauw Geel had waarschijnlijk liever, het wel bijna zeker doelpunt gehad, i.p.v. de huidige vrije trap. Robin Voets schiet de bal in de muur en zo blijft het 0-0. In de 38e minuut kan Migiel Zeller de bal uit een voorzet van Danny Verbakel koppen maar staat op de  doellijn een verdediger die de bal over de lat kopt. EVV staat op dat moment onder grote druk maar bezwijkt niet. In de 44e minuut wordt wederom door veel inzet een doelpoging geblokkeerd. Dit maal stond Mark Dobbelsteen in goede scoringspositie. Bijna nog lijkt het erop dat EVV met een voorsprong kan gaan rusten. De bal wordt van achteruit naar voren geschoten, waar Juul Respen van eigen helft en vrijwel ongedekt kan vertrekken. Gelukkig blijkt Migiel Zeller snel genoeg om de snelle EVV aanvaller te achterhalen en zo wordt deze counter onschadelijk gemaakt.

Blauw Geel moet de tweede helft op zoek naar een gaatje in de compacte speelstijl van EVV dat met zijn tienen een gelijkspel als een winst zal beschouwen. In de 48e minuut wordt een voorzet door een EVV speler duidelijk met de handen geraakt maar scheidsrechter Huizinga durft of wil niet de gasten nogmaals met een terecht beslissing opzadelen. Hij geeft direct aan dat er doorgespeeld moet worden. Het blijft oppassen voor de counters van EVV. In de 50e minuut wordt een inzet in de korte hoek door Aria Hashemi gepakt. Tien minuten later mogen de gasten alsnog juichen. Juul Respen kan drie Blauw Gelers van zich afschudden en ook Aria Hashemi kansloos laten: 0-1. EVV gooit nu alles op slot en het tijdrekken dat en al deed wordt nog erger. Blauw Geel is niet bij machte om een doorbraak te forceren en EVV blijft eigenlijk schandalig makkelijk overeind. In de 70e minuut wordt een voorzet door alles en iedereen gemist en ook Robin Voets is bij de tweede paal verrast dat die bal nog bij hem kon komen. De Bal verdwijnt naast het doel. Een minuut je later eindelijk eens een snel uitgevoerde Blauw geel aanval maar nu heeft men de pech dat de bal via de kluts net naast de verkeerde kant van de paal over de achterlijn gaat. In het vervolg van de wedstrijd zijn er nog afstandspogingen van Vince Duits en Danny Verbakel maar die treffen ook geen doel.

Blauw Geel verliest voor het eerst in eigen huis een duel van EVV. De manier waarop spreekt boekdelen. Een veel te laag tempo zelfs ook toen men tegen tien tegenstanders stond. Die vochten als leeuwen met een tomeloze inzet en felheid die vele malen hoger lag dan bij Blauw Geel. Een wedstrijd die eigenlijk het aanzien niet waard was en dus ook maar snel vergeten moet worden. Blauw Geel brengt zichzelf door deze nederlaag verder in de problemen. Het zal toch echt uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Beginnend aanstaande woensdag als het Utrechtse Hercules op bezoek komt. Hercules verloor vandaag met 1-2 van Gemert maar kon afgelopen woensdag nog een winstpartij bijschrijven (1-0 thuis op HSC’21).

Doel:  Aria Hashemi,

Achterhoede:   Sjaak Egmond (61e min. Niels Wouters),  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Lars Loermans,  Mark Dobbelsteen,  Lars Loermans (82e min. Tom Dekkers),  Wouter op den Camp (78e min Hadi Barglan)

Voorhoede:  Koen van der Zanden,  Vince Duits,  Danny Verbakel,  Vince Duits.

Scheidsrechter: Dhr. B. Huizinga

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. M. Tramper en Dhr. D. van Grieken

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  geen