10 maart 2022  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 10 maart 2022 • 16:32 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Het carnaval was natuurlijk de grootste kwaaie genius voor al die afgelastingen afgelopen zondag. In die mudje volle straten en tenten waar iedereen dronk en hoste was het wachten op het herintreden van onze Omikron vriend. Gelukkig vergelijkbaar met een griepje. En om minister Ernst Kuipers te citeren: Elke Nederland krijgt te maken het coronavirus. Dus gaan we zondag weer voetballen na de corona afmelding van het vaandelteam thuis tegen Hercules. Die wedstrijd overigens is nu volgende week woensdag ingepland door de KNVB. Met dank voor de snelle melding van Maurice. 

Door: Peter Kuijpers

Zondag komt EVV Echt naar Veghel. De Limburgers staan er niet florissant voor. Paniek zal er zeker niet zijn bij de club uit Midden-Limburg de competitie is tenslotte pas halverwege. De uitslagen voor het vaandelteam zijn zonder te voetballen niet slecht te noemen. De ploegen die onder Blauw Geel’38 stonden verloren veelal. Toch is het zaak dat er punten gescoord worden om aan die veilige 40 punten marge te komen. Een marge die afgelopen vier jaar voldoende bleek in de derde divisie om geen nacompetitie te krijgen of erger nog om te degraderen. Beter is om uit te kijken naar de bovenste negen van het linke rijtje waar de club en trainer ook de lat hebben neergelegd. In het inhaalprogramma van woensdag 9 maart gingen de zwartwitten van Gemert met 4-1 onderuit bij koploper OFC. Het heeft volgens de website van Gemert één jaar en vijf maanden geduurd sinds er werd verloren. De laatste nederlaag van Gemert dateerde van 27 september 2020 thuis tegen Westlandia met 1-2. Inclusief de coronabreaks, maar desondanks een imposante reeks die woensdagavond ten einde kwam in de topper tegen OFC. Het Gemertse doelpunt was er opnieuw een van voormalig Blauwgeler Erik van Loon. Zondag dus EVV Echt en drie dagen later volgt het inhaalduel opnieuw thuis tegen Hercules.  Zorg wel dat u die avond klaar bent met stemmen het is de laatste van de drie dagen waar u uw stem voor gemeenteraden heeft kunnen deponeren. Mijn stemadvies: maak gebruik van je stemrecht, dus ga vooral stemmen.

Opgesoupeerd
In voetballand kijken we even over de dijk buiten Veghel. Geloof me of niet daar wordt wel degelijk gevoetbald en is er wat deining ontstaan over corona afgelastingen. In het ‘dogma’ dat de KNVB uitbracht bij de herstart van de competitie begin februari stond dat voor corona slechts éénmaal afgezegd mag worden met als motivatie corona. Blauw Geel’38/Jumbo heeft die kaart dus afgelopen zondag opgesoupeerd. Toch zijn er clubs die afgelopen zondag of eerder voor de tweede maal een afgelasting indiende wegens corona. De vraag natuurlijk hoe gaat de KNVB hier mee om? Als dat plots wél mag snapt niemand het meer. We wachten het met belangstelling af.

Jeugdvoetbal.
Blauw Geel’38 JO13-1, JO15-1, JO17-1 en JO19-1 beginnen aan een nieuwe voorjaarscompetitie komende zaterdag. De meisjes van MO17-1 speelde zaterdag geen competitie maar waren al gestart met de nieuwe voorjaarscompetitie en gaan zaterdag uit naar Bergeijk. JO 17-1 is van de jeugdselectieteams het enige team wat een thuiswedstrijd heeft. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt tegen Orion uit Nijmegen. JO 13-1 gaat naar Venray, JO 15-1 naar het Osse Margriet en JO 19-1 naar Geldrop. Hopelijk kan alles doorgaan zaterdag.

Senioren
De indeling voor JO 23-1 is bekend. Zaterdag volgt wedstrijd nummer één met een thuiswedstrijd tegen EVV Echt. Een leuke opwarmer voor zondag als de tegenstander EVV Echt-1 naar Veghel komt. Zaterdag-3 vervolgt de competitiewedstrijd eveneens een thuisduel tegen Best Vooruit-7. Zaterdag-3 heeft pas zeven wedstrijden gespeeld waar de meesten er al tien achter de kiezen hebben. Zaterdag-2 kan het kampioenschap hoogstwaarschijnlijk wel vergeten. Het kan koploper Nivo Sparta wel helpen door zaterdag van Achilles Veen-2 te winnen. De ploeg uit Veen staat virtueel drie punten achter op de ploeg uit Zaltbommel Nivo Sparta. Voor exacte begintijden raadpleeg de Blauw Geel’38 website.

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO