1 maart 2020  DRAMATISCH SLOT MET NEDERLAAG

Geplaatst op 1 maart 2020 • 22:02 • NieuwsClubnieuws

DRAMATISCH SLOT MET NEDERLAAG

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo — Jong ADO Den Haag (1-0) 1-2.  De greep van Prins Carnaval op het weekend is weer voorbij, Koning Voetbal regeert weer. Zondag 1 maart een thuiswedstrijd voor Blauw Geel en wel tegen Jong ADO Den Haag. Uit werd een smadelijke 5-1 nederlaag geleden en sinds die nederlaag is er veel veranderd. De ploeg uit Den Haag is aan een gestage opmars bezig, Blauw Geel aan een vrije val. Geen beste voortekenen voor dit duel. Afgelopen week dus een vrij weekend vanwege carnaval, Jong ADO Den Haag had een inhaal duel. In Oostzaan werd OFC met 0-1 verslagen. Voor Blauw Geel zou winst zeer welkom zijn. Trainer Niels v Casteren kon vandaag geen beroep doen op Ben van den Nieuwenhof, Koen van der Zanden en Danny Verbakel. Voor Ymanuel Hurkmans was er weer een basisplaats, nu op het middenveld, Zain Moghal had zijn vast plek in de achterhoede weer ingenomen.

Blauw Geel moest deze eerste helft tegen de wind in spelen. Toch was het duel nog geen vijf minuten onderweg en er stond al een score op het bord. Niels Wouters gebruikte eerst goed zijn lichaam om een corner te krijgen en was vervolgens de doelpunten maker uit die corner: 1-0. Hij kopte de bal prima binnen. In de 8e minuut een zeldzaam foutje van Tom Dekkers die de bal heel slecht inspeelt. Cain Seedorf komt vervolgens in balbezit en schiet de bal richting de korte hoek maar doelman Ralph Vos pareert met de voeten en Jong ADO rest slechts een corner. Vlak voor het kwartier een weer een goede Bauw Geel aanval. De eerste voorzet is net iets te hard voor Joey Hellstern maar hij kan de bal wel nog meegeven aan Sjaak Egmond. Sjaak legt de bal vervolgens panklaar voor Martijn van Kessel die in een mooie schietpositie staat. Helaas raakt de jongeling de bal totaal verkeerd en gaat deze nog vrij ver naast het doel. In de 19e minuut gevaar van de gasten. Keyennu Lont is in het Veghelse strafschopgebied prima aangespeeld, omzeilt Ralph Vos, maar komt net tijd te kort om de bal in het lege doel te tikken, Tom Dekkers was nog alert met een prima sliding en de bal ging over de achterlijn waarbij Blauw Geel een achterbal mocht nemen. Opluchting in het Veghelse kamp alom. Jong ADO bepaalt het spelgebeuren zonder verder echt gevaarlijk te worden. In de 34e minuut krijgt Mark Dobbelsteen de bal in het ADO strafschop gebeid met een gelukje mee maar ontbeert het hem aan kracht en richting geven om de bal voorbij de doelman te schieten. Bal gaat recht in de handen van de ADO doelman. In de 44e minuut een snelle uitval van Blauw Geel. Ymanuel Hurkmans verovert de bal en speelt Niels Wouters aan. Niels speelt de bal vervolgens door naar Joey Hellstern die oog in oog komt met de doelman van Jong ADO. De Veghelse aanvaller krijgt de bal niet voorbij de goed uitgekomen doelman, het opvoeren van de score blijft daarmee achterwege. De 45e minuut staat inmiddels op het scorebord als Jong ADO nog een vrije trap mag nemen. De bal gaat voorbij de muur richting de verre hoek maar Ralph Vos heeft een mooie redding in huis zodat slechts een corner rest waarna Blauw Geel met een minimale voorsprong mag gaan rusten.

Blauw Geel heeft dit seizoen het imago dat het na de rust in een kort tijdsbestek een wedstrijd compleet weg geeft. Zaak om dat te voorkomen, iets wat ook wel zal zijn besproken. Toch lijkt het daar weer op want in de 50e minuut valt de gelijkmaker, ongelukkig, maar ook die doelpunten tellen. Jong ADO krijgt iets te veel ruimte om te combineren en de ingevallen Benjamin Reemst kan vervolgens binnen het strafschopgebied de achterlijn halen om ook nog een voorzetje af te leveren. Bij de eerste paal loopt Mark Dobbelsteen ongelukkig tegen de bal en die verdwijnt in de korte hoek binnen: 1-1. Nu is het zaak om te voorkomen dat de gasten snel een tweede doelpunt scoren. Daar lijkt de ploeg aardig in te slagen. Het is de 56e minuut als het zelf gevaarlijk kan worden. Sjaak Egmond heeft een goede voorzet in huis waarna Mark Dobbelsteen de bal door speelt op Joey Hellstern. Joey richt de bal vervolgens op de verre hoek maar de doelman van Jong ADO weet met een mooie redding een doelpunt te voorkomen en de bal wordt door hem dan ook tot corner gewerkt. Uit de corner volgt een kans voor Tim Rerimassie. Vlak voor de doellijn staat hij akelig vrij en kan hij de bal koppen maar de bal verdwijnt over het doel. Twee minuten later weer opluchting aan de kant van Blauw Geel. Lance Duijvestein gaat achter een dieptepass aan en kan zelfs de uitkomende Ralph Vos omzeilen. Het doel volkomen leeg maar de hoek waarschijnlijk iets te scherp zodat de bal voor het lege doel langs over de achterlijn gaat. Twee minuten later kan Ralph Vos bij het uitkomen de bal weg koppen, hij is buiten de beruchte lijnen en gaat de afstandspoging die daaruit volgt huizen hoog over. Jong ADO blijft aanvallen en is nadrukkelijk feller dan voor de rust. Echt uitgespeelde kansen krijgt het daarbij niet en dus blijft Blauw Geel vrij eenvoudig op de been waarbij het zelf ook niet of nauwelijks gevaarlijk of dreigend kan worden. In de 78e minuut heeft pechvogel Mark Dobbelsteen weliswaar geen pech maar een geluksvogel wordt hij ook niet. De afvallende bal uit een corner komt voor zijn voeten en hij schiet op doel. Hij raakt slechts de lat waarna de ADO doelman de bal uit de lucht kan plukken. In de 80e minuut zien de toeschouwers een kopbal uit een vrije trap van ADO rakelings langs gaan en lijkt het duel in een gelijkspel te gaan eindigen, niet wetend dat het venijn in de staart zit…
De 88e minuut is bezig als Niels Wouters lijkt te ontsnappen. Hij kan de uitgekomen doelman ook omzeilen waarbij de bal wel iets te ver naar de flank gaat. Een fluitsignaal volgt en er is gefloten voor hands……Velen hebben het niet gezien of kunnen zien, de kans om de bal in het doel te krijgen wordt daarmee teniet gedaan. In quasi de tegenaanval staat de Veghelse defensie niet geheel goed en kan Yahya Boussakou op doelman Ralph Vos af en weet hij met het nodige geluk de bal tussen de benen door van Ralph Vos in het doel te werken: 1-2. Blauw Geel is verslagen en bij Jong ADO is de vreugde uiteraard enorm. In het restant probeert Blauw Geel het nog met opportunisme maar Jong ADO weet stand te houden en kan in de blessuretijd drie punten bij schrijven.

Wederom verlies dus voor Blauw Geel, pijnlijk verlies met name op de manier, het tijdstip waarop de 1-2 valt. Geen verlies a.g.v. tegendoelpunten in een kort tijdsbestek maar ditmaal a.g.v. een dramatische slotminuten. De vrije val houd aan en dat is zorgelijk. Wat jammer om na een geweldige competitiestart nu te moeten constateren dat het allemaal veel minder is. De ploeg zal zich nu snel moeten gaan herpakken waarbij de volgende wedstrijden misschien wel heel cruciaal zijn voor het verder vervolg:
Komende week uit naar vv Hoogland, de nummer voorlaatste, deze week verloren in Dongen met 4-0 en dus ook de punten heel hard nodig hebbend. Psychologisch misschien als voordeel voor hen de 3-5 winst eerder dit seizoen bij Blauw Geel….
Daarna de derby en thuiswedstrijd tegen Gemert…..

Met nog 11 wedstrijden te gaan en een competitie waarin de verschillen klein zijn wordt winst een must te beginnen volgend weekend. Volgend weekend dus dat hele belangrijke eerste van nog 11 duels in Hoogland, Amersfoort, waarbij winst een MOET is geworden. De Hooglanders staan op de 16e en een rechtstreekse degradatie plaats met 9 punten minder dan Blauw Geel. Winst voor hen betekend verkleining van de achterstand en voor Blauw Geel meer zorgen om van de promotie/degradatie plaatsen (14e en 15e) weg te kunnen blijven……..

Doel: Ralph Vos,
Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Zain Moghal.
Middenveld: Martijn van Kessel, Mark Dobbelsteen, Ymanuel Hurkmans (66e min. Mustafa Guler),
Voorhoede: Joey Hellstern (75e min. Jeroen van Schoonhoven), Niels Wouters, Sander Egmond,

Scheidsrechter: Dhr. N. Tunnissen
Ass. Scheidsrechters: Dhr. R. Westenberg en Dhr. D. Kloekke