4 maart 2020  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 4 maart 2020 • 11:09 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Zo weer terug na een paar weekjes van andere bezigheden. Onder anderen het carnaval wat we voor de krant en website vijf dagen hebben gevolgd op zegge en schrijven nul alcohol en een gekregen tosti om te testen voor afloop van de mis. Maar petje af voor al die vrijwilligers die dat in goede banen weten te leiden. Dat is bij onze club niet anders. Carnaval is voorbij met nog een toetje op 22 maart met de halfvasten optocht. Overigens wél sympathiek van de Kuussegatters (met zoveel Blauw Geel bloed in de aderen) om de kuus een Blauw Geel jasje te geven.


DE KUUS

Door: Peter Kuijpers

Zondag werd er eindelijk weer eens gevoetbald. Tegenstander Jong ADO Den Haag was gelijkwaardig aan Blauw Geel’38 en leek het op een 1-1 gelijkspel af te stevenen. Helaas viel er alsnog een Haags doelpunt in de dying seconds van de wedstrijd. Zondag naar Hoogland waar we thuis met 3-5 van verloren. Blauw Geel’38 moet de strijd aan voor klassenbehoud dat mag duidelijk zijn. De elf punten behaald in de eerste vijf wedstrijden waren een leuke opstart, maar de vier die er kwamen in 2020 is dan weer te mager. Wie weet zondag in en tegen Hoogland onder de vislucht van Spakenburg en rook van Amersfoort.

Blauw Geel reserves winnen ook van Venlosche Boys
Met 2-0 was er winst zondag en door het terugtrekken van Venray klimmen de Veghelaren naar een tweede plek. Opvallend is de lage positie van Gemert dat toch jaar in jaar uit kampioen werd. Blauw Geel’38 begon sterk en na een kans kwam het doelpunt via een pingel. Topscorer Milan kun je dan om een boodschap sturen. Na de rust een sterker Venlo maar na een perfecte counter scoorde wederom Milan de 2-0. “We kruipen langzaam weer omhoog” ,waren de woorden van hoofdtrainer Youssef na afloop.

Loktieners ingezet om drankgebruik te controleren
Geen alcohol onder de 18 is door de wet vastgesteld. De overheid gaat dit streng controleren. U heeft wellicht het artikel hierover in het Brabantsdagblad gelezen. Het eist wel een straf beleid van het kantinepersoneel. Eerste werd het roken streng aangepakt, nu is het bier aan de beurt.

Water is aan het zakken
Wie de laatste weken wat gefietst of gewandeld heeft in deze regio is ongetwijfeld de grote wateroverlast opgevallen. Ook tussen de sportvelden op het Prins Willem Alexander Sportpark ligt veel water wat inmiddels alweer aan het zakken is. Vrijdag kwam kindercrash Het Snuitje (overbuurman) met een klas kleuters of de koters met hun laarsjes door het water mochten spetteren. Dan smelt zelfs de corner. Vanaf zondag overigens moeten clubs onder de Hoofdklassen in geval van afkeuring van het hoofdveld verplicht verkassen naar het kunstgrasveld. Er liggen bij veel clubs voor miljoenen aan kunstgrasvelden die wekelijks ongebruikt blijven door een zwakke regel van de KNVB. De clubs mogen van Zeist dan zelf beslissen of ze uitwijken of niet. Vanaf zondag is dat passé. De diverse competities zijn al behoorlijk verminkt door afgelastingen die prima ondervangen hadden kunnen worden door wél uit te wijken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2020  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO