27 januari 2019  BLAUW GEEL HAALT UIT IN HAAKSBERGEN.

Geplaatst op 27 januari 2019 • 22:27 • NieuwsClubnieuws

BLAUW GEEL HAALT UIT IN HAAKSBERGEN.

H.S.C.´21 – sv Blauw Geel’ 38/JUMBO  (0-3) 0-5.   Zondag 27 januari en na een winterse week kon er gewoon gespeeld worden op Sportpark Groot Scholtenhagen. Het was deze zondag koud en nat maar sneeuwvrij. HSC’21 had vorig weekend in eigen huis met 3-2 gewonnen van het hoog geplaatste ADO’20 en was door deze winst op een gelijk punten aantal gekomen met Blauw Geel maar had daar een wedstrijd minder voor nodig. Bauw Geel was niet verder gekomen dan een mager 0-0 in eigen huis tegen JVC. Gezien de minimale verschillen in de middenmoot en naar beneden was niet verliezen voor beide ploegen vandaag behoorlijk cruciaal. Eerder dit seizoen, bij de seizoen opening, had Blauw Geel met 3-0 gewonnen en met de wetenschap dat vorig seizoen ook beide duels waren gewonnen heeft Blauw Geel een 100% winstscore op HSC’21. HSC vond het daarom ook hoog tijd worden om daar iets aan te gaan veranderen…… Trainer Niels v Casteren had voor dit duel een behoorlijke puzzel te maken. Hoofdzakelijk m.b.t. de defensie. Tim Rerimassie kreeg vorig weekend rood tegen JVC, Desley Schilders was geblesseerd geraakt, twee vaste waarden in het hart van de achterhoede ontbraken daarmee. Erik van Loon was al geblesseerd en nog niet inzetbaar en voorin kon Niels nog geen gebruik maken van de geblesseerde Danny Verbakel. Gelukkig was vorige week Tom Beissel al prima ingevallen en hij nam nu samen met “good old” Martijn van Loon de posities in het hart van de defensie.

De gastheren namen vanaf begin de touwtjes in handen en Blauw Geel kon alleen reageren. In de 5e minuut was HSC al dreigend en bij een dubieus uitziende situatie in het Blauw Geel strafschopgebied schreeuwde heel Haaksbergen al om een penalty. Scheidsrechter de Vries stond er met zijn neus bovenop en gebaarde resoluut door te spelen. Twee minuten later krijgt de thuisploeg iets te veel ruimte voor een afstandspoging maar Bahim Zaari redt met een hand alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Pas in de 11e minuut volgt een eerste vlottere Blauw Geel aanval. De bal wordt uiteindelijk bezorgt vanaf de linkerflank voor Hidde van Dijk bij de op rechts mee opgekomen Edwin Huibers. Hij heeft een goede voorzet in huis maar geen Blauw Geel aanvaller vlak voor het doel zodat een HSC verdediger de bal over de zijlijn schiet. In de 16e minuut moet Brahim Zaari zijn kunde tonen op een inzet vanaf de rand van het strafschopgebied. Stef Ottink kreeg te veel ruimte voor een uithaal. De bal wordt tot corner gekeerd. In de 21e minuut een vrijetrap voor Blauw Geel op zo’n 20 meter voor het HSC doel. Mustaf Guler krult de bal over de muur richting de korte hoek. Doelman Brammer was kansloos geweest maar de bal verandert iets van richting en gaat net voorbij de paal achter. Corner leverde niets op. In de 25e minuut weer dreiging van HSC maar Blauw Geel blijft op de been. In de 33e minuut wordt een voorzet door HSC voorlangs gekopt. Maar waar het eerste half uur HSC de beter ploeg was is Blauw Geel beter in de wedstrijd aan het komen. In de 35e minuut weer een vrije trap voor Blauw Geel, optisch op exact dezelfde positie als in de 19e minuut. Wederom ie het Mustafa Guler die de bal op eist. Hij gebruikt hetzelfde recept maar ditmaal met succes: 0-1. HSC protesteerde vooraf fel want de vrije trap leek gemakkelijk gegeven maar ook nu stond scheidsrechter de Vries er bovenop. Een minuut later geel voor Mustafa Guler na fel verdedigen. In de 38e minuut is het Martijn van Loon die een aanval van HSC onderbreekt en de bal direct de diepte in stuurt. Rick Polman anticipeert hier het beste op en de HSC defensie oogt dramatisch. Doelman Brammer komt nog wel snel uit zijn doel maar Rick behoud keurig het overzicht en schiet de bal vanaf een grote afstand voorbij de uitlopende doelman in het lege doel: 0-2. Het wordt nog erger voor de groen/witten want een minuut later verhoogt Blauw Geel de score opnieuw. Joey Hellstern staat aan het einde van een snelle aanval en schiet in tweede instantie de bal tegen het net: 0-3. Wat een weelde en dat nadat de afgelopen weken men het scorend vermogen ter discussie stelde….. HSC komt voor de rust niet meer in de buurt bij Brahim Zaari en daarmee gaan de ploegen rusten met een 0-3 ruststand.

De HSC trainer zal ongetwijfeld nog en plan bedacht hebben in de rust en Blauw Geel wilde uiteraard zo lang mogelijk het verschil van drie doelpunten behouden. Een snelle goal van HSC zou immers de ploeg weer vleugels kunnen geven. In de 48e minuut is het Burak Babuloglu-Uguz met een venijnig afstandsschot maar hij kan Brahim Zaari niet verassen. Een minuut je later wordt het duel beslist want i.p.v. een snelle aansluitingstreffer verhoogt Blauw Geel de score. Edwin Huibers stoomt op en ziet de loopactie van Rick Polman en levert de bal op een presenteerblaadje aan. Rick werkt vervolgens de bal onder doelman Brammer door in het lege doel: 0-4. Blauw Geel controleert nu het duel volledig en in de 56e minuut voorkomt een HSC verdediger een vijfde Blauw Geel treffer. Hidde van Dijk had Sander Egmond aangespeeld die vervolgens de bal met een lobje over zijn directe tegenstander had terug bezorgt bij Hidde. Zijn inzet ging helaas voor hem via een verdediger net naast. In de 58e minuut zowaar een grotere kans voor HSC maar Wessel Witbreuk schiet in kansrijke positie hoog over het doel. In de 63e minuut is HSC nog dichter bij een eretreffer als de boomlange ingevallen Bas Postma een voorzet kan koppen maar net over de lat mikt. In de 64e minuut wisselt trainer Niels van Casteren zowel Mustafa Guler als Joey Hellstern. De vervangers zijn Koen van der Zanden en junior Martijn van Kessel. In de 68e minuut een noodgedwongen wissel als de in de achterhoede goed spelende Tom Beissel geblesseerd het veld moet verlaten. Zijn vervanger is aanvaller Yevghenni Marcelli. HSC richt zich aanvallend nu op de lange Bas Postma en brengt ieder bal hoog in. Zo ook in de 70e minuut als de lange aanvaller eerst met een duw Martijn van Loon uitschakelt maar vervolgens voorlangs kopt. Een vrije trap in de 77e minuut is ook niet aan HSC besteed want Burak Babuloglu-Uguz schiet de bal over het doel. Het is inmiddels de 80ste minuut, als Koen van der Zanden in de diepte wordt aangespeeld. Oog in oog met de HSC doelman rond hij af op de vuisten van diezelfde doelman. Een minuutje later is het Sander Egmond die nog een riante mogelijk krijgt maar zijn inzet is veel te slap en recht in de handen van de doelman. In de tegenaanval is het Bas ter Hogt die een lob over Brahim Zaari naast ziet gaan. Toch komt er nog een doelpunt. In de 42e minuut is het Sander Egmond die de bal kan binnen tikken nadat Yevgehnni Marcelli zijn mogelijkheid nog onbenut heeft gelaten: 0-5.

Blauw Geel eindigt het duel overigens met tien man omdat kort voor het einde Rick Polman met een ongelooflijk harde actie geblesseerd raakte. Een gemene overtreding zo een die ADO’20 vorige week maakte op een HSC speler en waarvan men in HSC kamp niet veel goeds over had. Een overtreding die overigens onbestraft bleef van een verder prima leidende scheidsrechter de Vries. Blauw Geel wint hoog verdiend van HSC’21 en zelfs de grootste sceptici hadden dit niet durven dromen: 0-5. Blauw Geel speelde een goede wedstrijd en ditmaal werden ook de (meeste) mogelijkheden benut. Het boekte meteen de grootste winst van de competitie tot nu toe. Toch denk ik dat spelers en staf liever minder hoog hadden gewonnen en dan tegen Westlandia en JVC met het prima spel meer mogelijkheden benut waren geweest zodat men meer punten had gehad. Maar deze punten zijn binnen en geven iets meer lucht zeker met het oog op de komende drie zware wedstrijden: Jong FC Volendam thuis, Dongen uit en OFC thuis. Enige zorgen na dit duel zijn wel de opgelopen blessures daar tegen over weer een pluspunt want de ingevallen junior Martijn van Kessel speelde een sterke en goede partij.

Volgend weekend dus weer thuis en wel tegen titelkandiaat Jong FC Volendam. Het belofte team van de Volendammers, Het Andere Oranje of de Wijdbroeken, zijn nog in de race voor de titel en moeten blijven winnen om in het kielzog van UNA en TEC te blijven. Op 2 september leed Blauw Geel een 3-0 nederlaag in het Kras stadion en na een wat minder fase van de Volendamse beloften vlak voor de winterstop zijn ze na de winterstop weer helemaal terug aan het front. Drie winstpartijen na de winterstop: 5-0 op HSC’21, 2-3 in Goes en dit weekend 3-1 op EVV. Winst is dus een must voor het team van Johan Steur, winst is voor Blauw Geel op zijn minst zeer wenselijk want alle teams onder Blauw Geel hebben minder duels gespeeld. Hopelijk is niet al het kruit nu verschoten en kan een goed resultaat middels punt(en) gewin worden gegeven aan de overwinning van vandaag. Het wordt vast een zeer interessante ontmoeting komende week………

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Tom Beissel (68e min. Yevghenni Marcelli), Martijn van Loon, Edwin Huibers,

Middenveld: Hidde van Dijk, Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler (64e min. Martijn van Kessel),

Voorhoede: Sander Egmond, Rick Polman, Joey Hellstern (64e min. Koen van der Zanden) ,

Scheidsrechter: Dhr. D. de Vries,

Ass. Scheidsrechters: Dhr. ?? en Dhr. B. Cakir.

H.S.C.’21: 74e min. Burak Babuloglu-Uguz

sv Blauw Geel’ 38: 36e min. Mustafa Guler