29 januari 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 29 januari 2019 • 16:19 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Bam! Daar was plots het vaandelteam weer met een knaller in Haaksbergen. Zeg nou eens eerlijk dat velen gingen twijfelen aan een goede afloop waaronder ik. Er zijn er ook die elke wedstrijd van het eerste team voorspellen met een ruime zege. Daar kan je naïef vinden of mee lachen of beter paternalistisch je arm om hem of haar heenslaan. Feit is wel dat we een dikke duim omhoog geven aan Niels c.s. voor de klapper van afgelopen zondag bij HSC’21 in Haaksbergen. Lees het mooie verslag van Antoine en de foto’s van Gerard elders op deze site. O ja…..vergeet niet te sparen en hoor ik net er wordt weer veel sneeuw verwacht oef…

Door Peter Kuijpers

Afgelastingen
De KNVB gooide vanaf de Hoofdklasse donderdag het programma eruit. Wellicht gedreven door het vele commentaar op alle fronten van de grote ongelijkheid in gespeelde wedstrijden in vooral de lagere klassen. Dat ze met die algehele afgelasting daar geen verbetering in brachten, zal in Zeist ook wel doorgedrongen zijn. Zaterdagmorgen was er geen vlokje sneeuw meer te vinden en vroegen de klagers zich weer af: is dit niet te vroeg gecanceld? Ik neem het de bond geen minuut kwalijk. Het is een genomen besluit basta. Wellicht dat de vele regen het spelen toch al onmogelijk had gemaakt vooral de grasvelden. De crux zijn de clubs met kunstgras die altijd wel kunnen spelen. Terwijl in het betaalde voetbal de meute moord en brand schreeuwt om gras is kunstgras in onze amateursector niet meer weg te denken. Vooral het zaterdagvoetbal waar vóór de dag Des Heeren alles op een één dag gespeeld moet worden. De pastoor doet wat meer aan klantenbinding en wil het best over twee dagen verdelen. De enige irritatie in dit geval is dat de bond clubs in de Divisies en Hoofdklasse nog zelf de keuze laat of men zo vriendelijk wil zijn naar het kunstgrasveld uit te wijken.
Eigenlijk van de zotte dat er in de Hoofdklasse en hoger wedstrijden worden afgelast. De status in die klasse is dat er te allen tijde (behoudens sneeuw) gespeeld moet worden. We leven volgens de aloude Bosatlas in een zeeklimaat daar aan refererende is het weertype van tegenwoordig wat meer te billeken. Feit is wel dat we op Kliksport zagen dat veel oefenwedstrijden wél op het vermaledijde kunstgras werden afgewerkt. Dus dan kan en mag het wél. De Blauw Geel’38 selectie hield het op een mini potje voetbal bij sportschool Meliani. Bleek toch voldoende voor een puike prestatie in Haaksbergen. Trainen maar afschaffen?

https://www.youtube.com/watch?v=dPumwVWgX88&feature=youtu.be   vijf goals van zondag

Jong Volendam
Zondag komen de ‘Wijdbroeken’ uit Volendam naar Veghel. Misschien dat ze een pondje paling mee brengen voor preses Edwin. Paling las ik laatst is niet meer zo’n populaire vissoort. Kan me die glimmende alen op de kermis in de viskraam nog wel voor de geest halen. Schreeuwend duur en vroeg me dan af hoeveel kermissen deze gerookte jongens al meegedraaid hadden? Sinds de trek en paringen zijn afgenomen op de Sargassozee, de zee is bekend als uniek broedgebied van de Europese en Noord-Amerikaanse paling, is de prijs behoorlijk gestegen. Volendam, wie heeft ergens in een vergeeld fotoboek niet een foto van de ouders gestoken in een Volendams kostuum gemaakt bij Foto de Boer aan de Dijk? Mooi volkje dat met 22.000 inwoners bovenmatig presteert op allerlei gebied van muziek tot in de sport. Voetballen doen ze al jaren op niveau in het verleden zelfs kort in de Eredivsie. Jong Volendam is met UNA en TEC een van de drie kampioenspretendenten in de Derde Divisie. De uitwedstrijd werd door Blauw Geel’38 vrij kansloos verloren met 3-0. Zondag kunnen we zien of het goede voetbal van de laatste weken (zonder te scoren behalve bij HSC’21) ook tegen Volendam mogelijk is. Zondag is er ook Freek weer bij. Freek, die u met verhindering toch op twitter (@1Geel) van minuut tot minuut op de hoogte zal houden met zijn scores en momenten. Freek was er afgelopen zondag in Haaksbergen niet bij vanwege zijn passie voor Ajax. Uit piëteit zullen we daar geen grappen over maken. Zondag fluit scheidsrechter Luuk Timmer, die dit seizoen eveneens bij de thuiswedstrijden tegen HSC’21 en ADO’20 de scheidsrechter was, voor de derde maal om 14.30 uur voor het begin.


Luuk Timmer fluit voor de derde maal dit seizoen een thuiswedstrijd van Blauw Geel’38/Jumbo….

Dingen
Over topsport gesproken zag ik dat onze schaatstoppers zich ook weer hadden afgemeld voor de wereldbekerwedstrijden in het Noorse Hamar. Het past niet in het programma van de Wüstjes, Roestjes en Kramertjes. Ik zou zeggen kom lieverds het seizoen is maar kort en het is zo zomer. Voetbalclub Notts County staat op marktplaats. Dit nadat het geslachtsdeel van voorzitter Allen Hardy op twitter verscheen. Nou is er bij de amateurclubs in Nederland veel veranderd sinds de beminnelijke verschijning van de geestelijke adviseur van de bestuurstafel is geskipt, maar ik verwacht niet dat dit iemand in onze periferie zal overkomen. Om maar eens vrolijk te besluiten ik was zondag weer eens naar het korfbal geweest. In mijn geval naar Prinses Irene – Korfrakkers. Leuke reportage gemaakt van een vaak beschimpte sport, meestal door voetballers, maar het was weer genieten. Koddig gezicht blijven de heren coaches vaak in driedelig grijs maar op wel op Kranenbroek gympen.

Vooruitblikken van Blauw Geel’38 trainers
Over twee weken gaat het voetbal weer volledig van start. In het weekend van 9 en 10 februari (sprokkelmaand) gaat het voetbalcircus voor amateurs en jeugd weer volledig van acquit. We maakten een rondje langs de diverse trainers van standaard jeugdteams. De bevindingen zijn te lezen volgende week op de Blauw Geel’38 pagina van de stadskrant.

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2019  |  Privacy & Cookies