1 oktober 2018  ONNODIGE EN TE HOOG UITGEVALLEN NEDERLAAG.

Geplaatst op 1 oktober 2018 • 10:43 • NieuwsClubnieuws

ONNODIGE EN TE HOOG UITGEVALLEN NEDERLAAG.

J.V.C. Cuijk — sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (2-1) 4-1. Zondag 30 september, prima herfst weer en Blauw Geel reist naar Cuijk. Na de winst in de seizoen opening volgende louter nederlagen, reeds vier achter elkaar en het was dus zaak om geen vijfde te gaan lijden en zodoende nieuwe geschiedenis te schrijven. Het was namelijk in het seizoen 1993 -1994, 3e klasse B, voor het laatst dat de Blauw Gelen dit was overkomen: Mierlo Hout thuis: 3-4, Berghem Sport uit: 7-1, ODC thuis: 0-1, SCI thuis: 2-6, en uit bij TOP werd met 2-1 verloren. Overigens zou ook een zesde nederlaag op een rij in dat seizoen nog volgen (Olympia’18 thuis: 0-3). Lang vervlogen tijden uit de vorige eeuw maar wel Blauw Geel geschiedenis. Ook geschiedenis de wedstrijd die Blauw Geel vorig seizoen in Cuijk speelde en het 1-1 werd en de laatste overwinning van Blauw Geel in Cuijk die dateert uit het seizoen 1985-1986, 3e klasse. Het werd toen 1-2. Wat zou het huidige team graag al op voorhand voor deze uitslag tekenen. Vorige week verloor JVC Cuijk met slechts 1-0 in Tiel bij TEC, Blauw Geel leed de tweede 4-1 nederlaag in successie. Trainer Niels v Casteren had flink de basisopstelling gewijzigd. Achterin keerde Desley Schilders terug na een blessure en Sjaak Egmonds startte op de linksback positie. Voorin een basisplaats voor Danny Verbakel en Koen van der Zanden. Jean Claude van Aanholt zit en schorsing uit. Tim Rerimassie startte in het hart van de defensie i.p.v. op de backpositie, Edwin Huibers daarentegen omgekeerd.

De wedstrijd had niet lang nodig om vermakelijk te worden. We zijn in de 4e minuut al Blauw Geel al dreigend op komt zetten en JVC de bal moet wegwerken. Een minuutje later tegenslag voor Blauw Geel als over de flank Paco Geutjes kan ontsnappen en ook direct doeltreffend afrond: 1-0. Direct vanaf de aftrap ligt de gelijkmaker in het verschiet als Danny Verbakel op zijn flank voor de doelman kan opduiken. Zijn inzet wordt door de doelman verwerkt en de rebound wordt verkeerd geraakt door Joey Hellstern en gaat naast het doel. In de 11e minuut een vrijetrap op de linkerflank op zo’n vijf meter voor de achterlijn. Mustafa Guler krult de bal op doel maar de doelman stompt de bal goed weg. De gelijkmaker valt een minuutje later. Ui teen vrije trap volgt een ingooi. De bal komt uit de ingooi bij Joey Hellstern die goed voorzet en bij de tweede paal schiet Danny Verbakel de bal bij de ander paal binnen: 1-1. Gezien het spelbeeld en veldspel geheel terecht. Blauw Geel gaat door en JVC moet, en wil dit misschien ook wel, terug. In de 13e minuut is een voorzet van Sander Egmond op Joey Hellstern net iets te hard en heet hij iets te veel moeite om de bal onder controle te krijgen waardoor de opletten JVC doelman er op tijd uit kan komen. Wederom een minuutje later voorkomt een op de grond liggende JVC verdediger een Blauw Geel treffer na een voorzet van Danny Verbakel waarbij Joey de bal niet goed kan raken door deze verdediger. Een uitermate onderhoudend kwartier wordt daarmee afgesloten. Blauw Geel blijft de bovenliggende partij maar het is wachten tot de 26e minuut alvorens er weer een grote kans valt te noteren. Een prima snel en secuur uitgevoerde aanval waarbij uiteindelijk Sander Egmond op Joey Hellstern passt die vervolgens voorzet op Koen van der Zanden. Oog in oog met de JVC doelman schiet Koen de bal recht op het lichaam van de goalie en de rebound wordt door Danny Verbakel ietwat overmoedig hoog over geschoten. In de 31e minuut lijkt Rik Renirie alleen op Brahim Zaari af te gaan maar de vandaag uitstekend spelende Sjaak Egmond weet men een goede sliding een uithaal te verhinderen waardoor JVC slechts een corner rest. In de 34e minuut wederom een mooie Blauw Geel aanval waarbij Hidde van Dijk naar Sander Egmond speelt, Sander de bal doorspeelt naar Joey Hellstern die zich vervolgens prima vrij kapt maar oog in oog met de doelman vergeet een hoek uit te kiezen en nu dus afrond recht op de doelman. Wederom een uitgelezen kans op een voorsprong. Ja en wie ze dan zelf niet maakt……
In de 37e minuut toont JVC wel hoe het moet. Bij een JVC aanval lijkt men deze af te slaan maar kan men niet de afvallende bal te pakken krijgen en schakelt de thuisploeg in een rap tempo om. Het is Jeroen van Schoonhoven die alleen voor Brahim Zaari kan opduiken en doeltreffend afrond: 2-1. In de 45e minuut ontsnap JVC dan weer als Joey Hellstern de bal op de doelman schiet en de rebound voor de JVC verdediging is die een ingooi met weggeven.

Reden tot wisselen heeft trainer Niels van Casteren nog niet, ondanks de achterstand. Blauw Geel speelde een goede eerste helft maar miste de effectiviteit die JVC wel liet zien. Blauw Geel knoopte aan bij de eerste helft, JVC was voornamelijk weer op eigen helft te vinden. 51e minuut en een prima voorzet van Edwin Huibers maar de defensie van JVC ruimt op. Twee minuten later begint Tim Rerimassie aan en solo vanaf eigen helft. Met een overtreding vlak voor het eigen strafschopgebied van JVC wordt hij afgestopt. De vrije trap van Mustafa Guler komt niet voor bij de muur en Blauw Geel claimt een strafschop a.g.v. Hands. Scheidsrechter Cairo oordeelt waarschijnlijk terecht anders. JVC beperkt zich tot tegen houden ne loeren op de counter. In de 59e minuut komt die er dan ook. De voorzet van Furkan Alakmak wordt door Rik Renirie in het zijnet geschoten. Een minuutje later ontsnapt JVC aan de gelijkmaker als een voorzet net niet Joey Hellstern bereikt maar de verdediger de bal net naast de paal werkt. In de 66e minuut is Danny Verbakel zijn tegenstander op de flank weer voorbij maar helaas wordt zijn voorzet zowel door de JVC verdedigers gemist als door zijn mede aanvallers. Vijf minuten later weer een geode Blauw Geel voorzet, ditmaal van Edwin Huibers, maar helaas is de kopbal van Joey Hellstern recht in de handen van de doelman. In de 78e minuut valt de beslissing. Slecht ingrijpen van de Blauw Geel defensie zorgt ervoor dan Furkan Alakmak via een frommelgoal, via de binnenkant van de paal, de Cuijkse ploeg op een 3-1 voorsprong zet. Blauw Geel probeert het nog wel en Sander Egmond kopt een voorzet van Danny Verbakel in de 87e minuut dan ook nog op de lat, JVC gaat de voorsprong niet meer weggeven. In de 89e minuut red Tim Rerimassie nog bij een inzet en weet hij de bal vlak voor de doellijn nog over de achterlijn te werken, in blessuretijd geeft Edwin Huibers zijn tegenstander Furkan Alakmak te veel ruimte en hij ziet Brahim Zaari te ver voor zijn doel staan zodat hij met een prachtig schot ook nog de 4-1 op het scorebord weet te zetten.

Blauw Geel verliest voor de derde keer op rij met liefst 4-1. Maar deze is extra zuur want Blauw Geel was, en dat zou je niet zeggen als je de koude cijfers ziet, weldegelijk de beste ploeg. Het was zeker voor de rust misschien wel de beste wedstrijd (helft) van dit seizoen en duidelijk beter dan de voorgaande wedstijden. Over de gehele wedstrijd genomen voetbalde men het beste, kreeg de meeste kansen en had een veldoverwicht maar het ontbrak aan effectiviteit. De uitslag is zwaar geflatteerd maar de effectiviteit wint dit keer van het betere spel. Dit is erg jammer maar feit is dat het de vijfde nederlaag op een rij is, nieuwe geschiedschrijving. Laten we hopen dat er geen zesde nederlaag op een rij komt en wat dat betreft het seizoen 1993-1994 nog in de boeken blijft als laatste seizoen met zes nederlagen op een rij.

Volgende week een thuiswedstrijd. Op bezoek komt dan het Utrechtse Hercules. Op 28 januari van dit jaar waren zij ook in Veghel te gast en ondanks een 3-1 ruststand gingen ze met een punt naar huis: 3-3. Op 1 oktober had Blauw Geel na een 1-1 ruststand met 2-1 in Utrecht reeds verloren. Momenteel staat Hercules op een twaalfde plaats met 8 punten uit zes wedstrijden. Ze scoorden slechts 6 keer, evenveel als Blauw Geel, maar kregen ook slechts 9 doelpunten tegen. Grootste nederlaag was twee weken geleden uit in Den Haag bij Quick: 4-0. Dit weekend verloor men in eigen huis na een 2-0 voorsprong met 2-4 van Dongen. Ongetwijfeld zullen zij geen derde nederlaag op een rij willen incasseren, Blauw Geel wil ongetwijfeld geen zesde nederlaag op rij incasseren en moet eigenlijk ook gewoon tot winst komen om de aansluiting niet te groot te laten worden. Het kan dus wel eens een boeiend duel worden en hopelijk kan men aanknopen aan het vertoonde spel van dit weekend met als extraatje wat meer effectiviteit….

Staf en Spelers hopen dan ook op veel steun langs het veld van Blauw Gelers en andere supporters die Blauw Geel een warm hard toe dragen, dat zou wel heel erg mooi zijn. Na de successen van de afgelopen seizoenen verdienen ze dat ook!!!!!

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Sjaak Egmond (82e min. Yevghenni Marcelli), Tim Rerimassie, Desley Schilders, Edwin Huibers,
Middenveld: Sander Egmond, Mustafa Guler, Hidde van Dijk,
Voorhoede: Koen van der Zanden (61e min. Rick Polman), Joey Hellstern, Danny Verbakel.

Scheidsrechter: Dhr. L. Cairo
Ass. Scheidsrechters: Dhr. K. Weever en Dhr. K. El Hajjaji