13 mei 2018  Blauw Geel JO13-9M geniet op het NK in Alkmaar

Geplaatst op 13 mei 2018 • 19:11 • NieuwsClubnieuwsDames

Blauw Geel JO13-9M geniet op het NK in Alkmaar

Doordat enige tijd geleden Blauw Geel JO13-9M de 3e plek op het districtkampioenschap van Zuid I en II had gehaald mocht het deelnemen aan het NK in Alkmaar. Met dank aan de Club van 101 vertrokken de meiden al vroeg met een volle bus naar Alkmaar. Na de officiële opening, voorstellen van de teams en het volkslied moesten de meiden hun 1e wedstrijd spelen tegen Kolping Boys uit Alkmaar. In deze wedstrijd werd al snel duidelijk dat er in deze wedstrijd weinig te halen viel. Kolping Boys was gewoon veel beter en won verdiend met 3-0. De 2e wedstrijd tegen LAC Frisia uit Leeuwarden ging wel gelijk op. Het was dan ook bijzonder zuur dat 1 minuut voor het einde een prachtig afstandschot voor een 1-0 nederlaag zorgde. Ook de 3e wedstrijd werd nipt met 1-0 verloren. Na de poule wedstrijden werden de meiden geplaatst in poule 4. Men moest nu aantreden tegen Boxtel. In de 1e helft kregen de meiden een paar prima kansen, maar het was Boxtel dat deze wedstrijd met 1-0 won. Hierna de laatste wedstrijd in deze poule om de 3e en 4e plek tegen Stiens uit Friesland. Wederom een spannende wedstrijd. Maud van Zutphen scoorde al snel op prachtige wijze 1-0. Met hard werken kon deze 1-0 over de streep getrokken worden en was de 1e overwinning op dit toernooi een feit. Hierdoor kon men het toernooi toch met een goed gevoel afsluiten .