29 april 2018  KLINKENDE EN VERDIENDE OVERWINNING

Geplaatst op 29 april 2018 • 18:56 • NieuwsClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO – hv & cv Quick (2-0) 4-1

KLINKENDE EN VERDIENDE OVERWINNING

Zondag 29 April en al weer de laatste zondag van deze maand. Nadat Blauw Geel vorig weekend met liefst 3-1 klop kreeg in Haren bij Be Quick 1887 onder zomerse temperaturen, was vandaag met een stuk koeler weer de thuiswedstrijd tegen nummer drie van de ranglijst Quick uit Den Haag. Op voorhand al duidelijk dat de technische staf zou moeten puzzelen om een representatief team op de been te krijgen. Eerder in het seizoen, slechts een paar weken geleden, had Blauw Geel na een prima eerste helft en een beduidend mindere tweede helft alsnog verloren van de gasten van vandaag met 3-1. Quick had vorig weekend net als Blauw Geel een nederlaag moeten incasseren. In eigen huis had met de topper tegen koploper Jong Vitesse met 0-2 verloren. Zoals gezegd, Trainer Niels v Casteren moest flink puzzelen en bracht een op veel plaatsen gewijzigd team binnen de lijnen. Desley Schilders (geblesseerd), Sten v Vessem (geschorst) en Erik van Loon werden gemist in de achterhoede. Edwin Huibers moest daardoor nar het hart van defensie, Yoeri Vissers op rechts en Sjaak Egmond op links completeerden de achterhoede. Joey Hellstern begon op de bank samen met JO19 speler Martijn van Kessel. Alexander Mols kon weer starten in de basis.

Blauw Geel mocht aftrappen en ging gretig van start. In de 2e minuut was daar al een kleine mogelijkheid als een diepe bal op Alexander Mols net iets te hard was. De Quick doelman kan de bal na prima uitkomen net op tijd met een hand weg boksen maar doet dat recht in de voeten van Danny Verbakel. Hij ziet het lege doel maar schiet de bal naast. In de 8e minuut de eerste dreiging van de gasten als de bal na een corner naar de zijkant wordt gespeeld. De voorzet bij de tweede paal wordt door de geheel vrijstaande Marc Boshoff ingekopt maar recht in de handen van doelman Brahim Zaari. Blauw Geel speelt ondanks de vele mutaties fris en zet bij tijd en wijle goed druk naar voren. Zo ook in de 17e minuut. De Quick defensie weet zich geen raad en als Alexander Mols dan op de flank in balbezit komt, vervolgens naar binnen snijd, kan hij de bal in de verre hoek beheerst binnen schieten: 1-0. Het spel golft vervolgens wat op en neer zonder noemenswaardige kansen. Het is inmiddels de 27e minuut als er een dreigende aanval van de gasten wordt vertoond. Martijn van Loon weet de voorzet echter goed naar de zijkant te spelen. Een minuutje later is het Quick verdediger Pepijn van Zwieten de Blom die goed mee is opgekomen. Hij komt vanaf de flank naar binnen maar het ontbreekt hem aan kracht voor zijn schot zodat Brahim Zaari de roller kan oprapen. Vijf minuten later veert de Blauw Geel aanhang weer op als de bal bij Alexander Mols wordt bezorgt en zich eenzelfde spelbeeld afspeelt als bij zijn 1-0. Helaas gaat de inzet nu aan de verkeerde kant langs de paal. Twee minuten later de tot dan toe grootste kans van de gasten. Een pass naar de flank op Roderick Meinema. Hij zet de bal prima voor waar rechtsback Virgil Tjin-Asjoe rond de penaltystip geheel vrijstaat en de bal kan inschieten. Gelukkig voor Blauw Geel raakt hij de bal totaal verkeerd waardoor de gelijkmaker uitblijft en de bal naast het doel gaat. In de 38e minuut dan weer een oogstrelende Blauw Geel aanval waarbij uiteindelijk Danny Verbakel de bal vanaf de achterlijn terug speelt naar de rand van het strafschopgebied zodat de inlopende Sander Egmond met een droge schuiver de bal kan binnen schieten: 2-0. Dat is dan meteen ook de ruststand.

Vorig weekend was het de felheid van de tegenstander die Blauw Geel compleet overrompelde en de verwachting was dan ook dat Quick vandaag, als het nog iets wilde, ook meteen vanaf de aftrap vol de aanval zou zoeken. Niet alleen deed de Hofstad ploeg dat ook en met een scheidsrechterlijke beslissing naar de penaltystip verwezen. Het is de 46e minuut als Edwin Huibers zwaar wordt gehinderd door Frank van der Heiden waarbij hij de bal nog wel kan koppen ondanks een arm in zijn nek. Zowel Edwin als Frank zijn de bal even kwijt en leunen tegen elkaar waarbij de Quick aanvaller valt. Scheidsrechter Tempelaar ziet een overtreding en geeft een penalty. Het is Joost de Gelder die het presentje mag uitpakken en ondanks dat Brahim Zaari er goed het oog in had was de penalty onberispelijk genomen en dus uiteindelijk onhoudbaar: 2-1. De Veghelse supporters aanwezig in Haren vorige week houden nu hun hart vast voor een zelfde soort scenario. Blauw Geel bijt van zich af en in de 49e minuut is het Serkan Ordu die de bal bezorgt bij Mustafa Guler. Hij probeert het eens van afstand maar ziet zin inzet over de kruising gaan. In de 53e minuut krijgt Blauw Geel een vrije trap diep in de eigen helft. De bal wordt naar voren gespeeld waar Alexander Mols de bal laat lopen. De bal valt vervolgens tussen een verdediger en de uitkomende Quick doelman terwijl Danny Verbakel nog heil ziet in de bal. Hij lobt vervolgens de op stuiterende bal met een fenomenaal tikje buitenkantje voet over de doelman in het lege doel: 3-1. Zeker het mooiste doelpunt van deze middag. Quick lijkt nu verslagen. In de 56e minuut is het wederom Danny Verbakel die goed doorgaat op de flank en vanaf de achterlijn de bal eigenlijk had moeten voorzetten. Helaas maakt hij nu een verkeerde keuze en schiet hij de bal in het zijnet. Twee minuten later moet Brahim Zaari handelend optreden op een kopbal van Frank van der Heiden, de aansluitingstreffer blijft dus uit. Dan houden beide ploegen elkaar weer in evenwicht en is het wachten tot de 72e minuut als uit een vrije trap voor Quick de bal bij de tweede paal over het doel wordt gekopt. In de 76e minuut vergroot Blauw Geel de voorsprong. Het is prima voorbereidend werk van Alexander Mols die ervoor zorgt dat hij de bal op maat kan afgeven op Danny Verbakel die vervolgens de bal gemakkelijk kan binnen schieten: 4-1. Trainer Niels van Casteren slaat aan het wisselen en Martijn van Kessel krijgt wederom speeltijd, ook Joey Hellstern komt nog binnen de lijnen. Het is inmiddels de 87e minuut als laatst genoemde weer strijdlust en inzet ten toon spreid waardoor hij de bal verovert. Op de rand van het vijandelijke strafschopgebied kan hij vervolgens ook uithalen maar zijn inzet gaat rakelings voorlangs. Een minuutje later is het prima samenspel op de flank tussen Danny Verbakel en Joey Hellstern waarbij Joey uiteindelijk de bal bezorgt bij Alexander Mols. Een Quick verdediger is er als de kippen bij zodat Alexander niet tot afronding kan komen. Blauw Geel krijgt in de 89e minuut nog een vrije trap na een overtreding op Joey Hellstern maar de inzet van Yoeri Vissers is niet zuiver en hard genoeg. Het is inmiddels de blessuretijd als Quick uit een corner nog gevaarlijk is maar de korte scrimmage en aansluitende afronding vlak voor de lijn levert een grabbelende Brahim Zaari genoeg tijd om een doelpunt te voorkomen.

Blauw Geel wint geheel verdiend en geenszins geflatteerd. De meeste supporters hadden dit na de beschamende tweede helft in Haren en de noodopstelling van vandaag natuurlijk niet verwacht. Blauw Geel verraste daarmee niet alleen vriend maar ook vijand. Het speelde fris, was fel en bovenal men werkte allemaal keihard, een geweldige teamprestatie. De gelegenheidsachterhoede, met o.a. daarin op de twee centrale posities mannen die rust uitstralen, heeft eigenlijk bijna niets weggegeven. Het Haagse doelpunt was een presentje van de leidsman. Complimenten voor alle spelers en staf want ook tactisch zat het goed in elkaar.

Blauw Geel schrijft drie punten bij en komt op 44 punten. Mede door de andere resultaten en het feit dat er nog slechts 12 punten zijn te behalen is men nu niet alleen theoretisch veilig voor degradatie maar zelfs ook veilig om geen nacompetitie te hoeven spelen voor klassebehoud.

Een geweldige prestatie want clubs als Gemert, kreeg al twee keer de kans op dit niveau, en UDI’19, vorig seizoen, wisten zich niet te handhaven en moesten na een seizoen weer een trapje lager gaan spelen. Blauw Geel mag, kan, nee moet, hierop terecht trots zijn. We zijn de eerste in deze regio die in ieder geval een tweede seizoen op dit niveau mag gaan meedraaien.

Nog vier wedstrijden, startend volgende week uit bij ADO’20 in Heemskerk, waarin men vrijuit kan voetballen. ADO’20 staat zesde en speelde met 1-1 gelijk in Haaksbergen tegen HSC’21. Zij zullen de 5-2 geleden nederlaag in Veghel willen weg poetsen. Hopelijk worden de in Heemskerk aanwezige Veghelse supporters ook weer verrast en gaan er 1 of meer punten mee naar Veghel. Het zou toch mooi zijn als we de vijftig punten grens ook nog weten te halen. Na de prestatie van vandaag, nog vier duels te gaan, is dat niet onmogelijk.

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Yoeri Vissers, Edwin Huibers, Martijn van Loon, Sjaak Egmond
Middenveld: Sander Egmond, Mustafa Guler (84e min. Joey Hellstern), Serkan Ordu (78e min. Martijn van Kessel)
Voorhoede: Alexander Mols, Emiel vd Sanden, Danny Verbakel

Scheidsrechter: Dhr. J. Tempelaar
Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Smets en Dhr. F Winter
sv Blauw Geel’ 38: 34e min. Sander Egmond