26 april 2018  Peter’s Corner Blauw Geel’38

Geplaatst op 26 april 2018 • 8:23 • NieuwsClubnieuws

Het weekje van Blauw Geel’38….

Het is even wennen met de resultaten van ons vaandelteam dat nederlaag op nederlaag stapelt de laatste maand. De reden is wel verklaarbaar omdat veel vaste krachten door blessures niet inzetbaar zijn. Het is niet anders. Gelukkig ook nog leuke dingen. De jeugdafdeling van Blauw Geel’38 is vanaf zaterdag officieel gecertificeerd. Jeugdvoorzitter Coen van Dijk kreeg het bijbehorende bord zaterdag uit handen van KNVB ambassadeur Zuid-2 Riny van Deursen overhandigd. Een dik compliment aan allen die hier vele uurtjes instaken. Goed te lezen dat de bouw van de nieuwe tribune is begonnen waar uw hulp meer dan welkom is. Lees elders hier op deze site.

Door: Peter Kuijpers

Blauw Geel’38/JUMBO ontvangt zondag Quick uit Den Haag.
Ongeveer een jaar geleden werd Blauw Geel’38 juist tegen deze club kampioen. De ‘kwikkies’ uit Den Haag volgden Blauw Geel’38 via de nacompetitie naar de Derde Divisie en doen het uitstekend. Een derde plek achter de twee kemphanen UNA en Jong Vitesse toont dat nogmaals eens aan. Een loodzware opgave, dat is wel duidelijk. Niels van Casteren wacht het tot zondag af wie er allemaal beschikbaar is. Sten van Vessem in ieder geval niet wegens zijn vijfde gele kaart zondag in Groningen. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Tempelaar, die eerde dit seizoen de thuiswedstrijd tegen ADO’20 floot, voor het begin.
Blauw Geel’38-2 wint in slotfase bij Erp 0-2
Het was warm op Sportpark Den Uil in Erp waar amper een schaduwplekje was te vinden behoudens op de tribune. Een wedstrijd met verschillende belangen. Blauw Geel’38-2 strijdt als vanouds mee om de bovenste plekken, terwijl de collega’s uit Erp naar beneden moeten kijken. Blauw Geel’38 was met vlagen sterker en kreeg kansen. Zelfs drie dikke mogelijkheden die via keeper, paal en lat geen doelpunt opleverde. Maar ook Erp kreeg in de tweede helft een serie van goede kansen die niet benut werden. Het had in die fase zomaar anders kunnen lopen. Het laatste gedeelte was voor Blauw Geel’38 waar Erp wellicht al een puntje koesterde. Dat was een foute inschatting bleek later. In de 82e minuut viel toch de 0-1. Milan was er als de bekende kippen bij door een voorzet van rechts van Slobodan in het doel te werken. Erp ging nog vol voor een punt en er vielen gaten. De ingevallen Israël werd door Gerke weggestuurd en besliste de wedstrijd door twee Erpse verdedigers uit te spelen en de 0-2 eindstand te bepalen.
JO 19-1 tikt zes punten bij binnen vier dagen
Trainer Vincent en zijn kompaan Antoine zullen meer dan dik te tevreden zijn. Zaterdag werd het zwakke ESA uit Arnhem al met 10-0 aan de zegekar gebonden. Dinsdag avond (dank aan degenen die kozen voor JO 19 en niet voor Liverpool – AS Roma) met redelijk wat publiek won Blauw Geel’38 met 4-2 van FC Engelen. De semi Bosschenaren hebben als trainer oud-prof Anthony Lurling. FC Engelen opende al na 4 minuten naar 0-1 en het duurde tot de 43e minuut voordat Timo de 1-1 ruststand mocht bepalen. Blauw Geel’38 was sterker en had meer balbezit, maar FC Engelen beet fel van zich af. Twintig minuten voor tijd ging de bal op de stip. Dit na een wat makkelijk gegeven pingel als stond scheidsrechter Salomon (dus een salomonsoordeel) er met zijn neus bovenop. Timo kun je dan voor een boodschap sturen en kwam Blauw Geel’38 voor het eerst op voorsprong. De tot dan toe wat onzichtbare Mert maakte zijn optreden volledig goed. Zijn halve omhaal krulde buiten bereik van de FC Engelen doelman in het kruis. Toch kwamen de gasten onverwachts weer in de wedstrijd naar 3-2, maar de 4-2 van Mert, op aangeven van Martijn, brak het Bossche verzet. Nu even een verdiende vakantie en op 12 mei de topper uit bij Vriendenschaar in Culemborg.
JO 13-1 wint ruim van het bezoekende OSS’20
De bezoekende hekkensluiter OSS’20 werd na een 3-0 ruststand uiteindelijk met 7-0 verslagen. Marijn, Joris en Floris waren de schutters voor rust. Martijn, Aybars (2x) en Bram brachten de eindscore naar 7-0. Woensdag 25 april speelde JO 13-1 uit bij NEC/FC Oss JO 13-2. Het werd helaas een 9-1 nederlaag nadat het al 5-1 was met de rust. Na rust liepen de Nijmegenaren nog uit de uiteindelijke 9-1. Het Veghelse doelpunt kwam op naam van Aybars. Op 5 mei speelt JO 13-1 om 11.30 uur thuis tegen JVC Cuijk.
JO 15-1 te sterk voor Stiphout Vooruit in Helmond 1-5
Omdat Avanti’31 gelijkspeelde bij Someren kan Blauw Geel’38 gelijk komen met de Schijndelaren. Zaterdagmiddag werd er keurig gewonnen bij Stiphout Vooruit. Voor rust scoorde Joep, Mathijs, Appie en Mo. Na rust was het Mees die voor het slotakkoord zorg droeg. Op 5 mei wordt er gespeeld uit bij Deurne.
JO 17-1 was vrij en speelt eveneens op 5 mei om 15.00 uur bij Rood/Wit’62 in Helmond. Aanstaande zaterdag zijn er op het sportpark geen wedstrijden in verband met een jeugdtoernooi.