16 april 2018  NULNUMMER TEGEN O.F.C.

Geplaatst op 16 april 2018 • 7:53 • NieuwsClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’38/JUMBO – O.F.C. (0-1) 0-1

NULNUMMER TEGEN O.F.C.

Zondag 15 april speelronde 28 en voor Blauw Geel een thuiswedstrijd tegen OFC uit Oostzaan. Eerder in het seizoen behaalde Blauw Geel een knappe overwinning binnen tegen het elftal van trainer Yuri Rose. Inmiddels hebben de Oostzaners weer een ex prof in de gelederen in de persoon van Olaf Lindenbergh van o.a. De Graafschap, AZ en op het laatst bij FC Volendam uit de eerste divisie. OFC won vorig weekend met 3-1 in eigen huis van EVV en bezet de 6e plaats met 43 punten. Een plaatsje lager staat Blauw Geel dat vorig weekend in Den Haag na een aantrekkelijk duel met 0-0 gelijk speelde bij HBS en 41 punten heeft. Dat was na de twee nederlagen weer eens een puntje. De flow lijkt er enigszins uit en dat is jammer. Trainer Niels v Casteren moest wederom wat noodgedwongen veranderingen in het team aanbrengen. Mark Dobbelsteen is nog steeds niet fit en daar kwam nu, buiten de langdurige blessures van Mark Westelaken en Ymanuel Hurkmans, de blessure bij van Alexander Mols, Edwin Huibers had vorige week geel gekregen en moest een wedstrijd schorsing uitzitten, Erik van Loon begon op de bank. Yoeri Vissers begint als rechtsback en Martijn van Loon nam weer plaats in het hart van de defensie.

Blauw Geel trapt af en weet in de 2e minuut al het net te vinden. Serkan Ordu was in balbezit gekomen en als hij wilt uithalen glijd hij weg. De bal komt toch nog bij Danny Verbakel terecht die uithaalt en doel treft in de verre hoek. Helaas stond hij behoorlijk ver in buitenspel positie. Het spel golft vervolgens op en neer waarbij OFC via Edip Biberoglu van afstand schiet maar Brahim Zaari in tweede instantie kan pakken en een minuutje later, 7e minuut, moet de doelman van OFC, Atam Koroglu, op tijd uitkomen omdat Serkan Ordu de bal op Joey Hellstern had gespeeld. De OFC doelman kan de bal net iets eerder raken waardoor het gevaar is geweken. In de 9e minuut komt net over de middenlijn Mustafa Guler in balbezit en hij had al gezien dat de OFC doelman wat ver voor zijn doel stond. Helaas voor Mustafa daalt de bal net iets te laat en beland op het dak van het OFC doel. Weer een minuutje later gevaar aan de ander kant maar Desley Schilders kan de inzet van Martijn Tjon-A-Njoek net op tijd blokkeren zodat slechts een corner rest voor de gasten. In de 18e minuut wordt een overtreding op Sander Egmond niet als zodanig beoordeeld maar een paar seconde later een overtreding op een OFC speler van Sten v Vessem wel. Gelukkig levert de vrije trap voor OFC niets op voor OFC. In de 23e minuut een solo van Lars Weistra waarbij de inzet uiteindelijk smoort in een kluwen van spelers voor Brahim Zaari. Drie minuten later wordt een ogenschijnlijke handsbal in het strafschopgebied van en bij OFC niet als zodanig beoordeeld en het spel mag verder. Danny Verbakel wordt in de 26e minuut gewisseld als hij geblesseerd uitvalt, zijn vervanger is Emiel vd Sanden. In de 32e minuut veroverd Joey Hellstern aan de zijlijn met fel verdedigen de bal maar wederom heeft scheidsrechter Voncken hierop een andere visie en fluit hij de actie af. De leidsman had vaker discutabele beslissingen die onterecht in het voordeel van de gasten uitvielen. In de 38e minuut weet Sander Egmond in balbezit te komen na een ingooi en heeft hij een steekbal in huis op Joey Hellsteren. Joey leek de bal niet meer te verwachten en kwam dus niet in balbezit anders was hij oog in oog komen staan met de OFC doelman. In de 39e minuut is het Brahim Zaari die een inzet van Martijn Tjon-A-Njoek met zijn voeten weet te stoppen. De OFC aanvaller kreeg we erg veel ruimte om naar binnen te komen en uit te halen. In de 41e minuut krijgt Blauw Geel een corner. Mustafa Guler legt de bal bij de eerste paal op het hoofd van Martijn van Loon. Helaas gaat zijn kopbal via de bovenkant van de lat achter. In de 43e minuut wordt dan toch de score geopend. Yoeri Vissers gaat in de fout maar gelukkig brengt Barhim Zaari redding op een inzet van Romano de Jonge. OFC krijgt wel een corner. Bij de tweede paal kopt Yoeri Vissers de bal in de voeten van een OFC speler die de bal vervolgens tikt op Martijn Tjon-A-Njoek. Hij staat op een paar meter voor het doel geheel vrij van Desley Schilders en tikt de bal voorbij Brahim Zaari: 0-1. Dit is ook meteen de ruststand.

In de 47e minuut weet Desley Schilders een pass nog te verlengen zodat Brahim Zaari de bal kan pakken, vier minuten later heeft Brahim Zaari goed zicht op een hakballetje en dus wordt hij niet verrast. In de 61e minuut volgt Blauw Geel’s grootste mogelijkheid op de gelijkmaker tot dan toe. Een vrije trap komt voor het doel en uiteindelijk bij Joey Hellstern. Vlak voor de doellijn kan hij de bal op doel schieten maar doelman Atam Koroglu heeft en geweldige redding in huis. Uiteindelijk schiet Mustafa Guler de bla hoog voer het OFC doel. Het was de zo hard werkende en sleurende Joey zo gegund om eindelijk weer eens te scoren. In de 65e minuut een prima steekbal van Desley Schilders op Sander Egmond. Hij geeft de bal goed voor maar Joey Hellstern kan er helaas net niet bij en Sjaak Egmond komt net te laat zodat OFC voor opruiming kan zorgen. In weer een kansje voor OFC Mike Brantjes kan de bal bij de tweede paal niet raken. In de 72e minuut heeft Martijn Tjon-A-Njoek een mooie halve omhaal in huis na een voorzet. Helaas voor hem en gelukkig voor Blauw Geel beland de bal via de lat over de achterlijn. Er is nog ruim een kwartier te spelen als Joey Hellstern de bal breed legt waarbij Sjaak Egmond en Sten van Vessem elkaar quasi in de weg lopen maar uiteindelijk Sten de bal oppikt en afrond. Hoog over gaat zijn inzet. Het spel blijft op en neer golven, Edop Biberoglu stuit in de 78e minuut op Brahim Zaari en in de 87e minuut krijgt Blauw Geel opnieuw een grote kans op de gelijkmaker. De bal wordt cross gespeeld naar de flank waar Emiel vd Sanden de bal kan controleren. Hij speelt zijn tegenstander uit en komt oog in oog met de OFC doelman. Emiel’s afronding stuit op de OFC doelman. We naderen het einde van het duel en nadat een inzet van Edip Biberoglu nog van richting wordt verander en OFC slechts een corner rest is het in de 90e minuut invaller bij OFC, Rachid el Yaghmouri, die een voorzet voor open doel mist. Daarmee heeft hij uiteindelijk geluk dat Sander Egmond in blessuretijd oog in oog met doelman Atam Koroglu zijn inzet door diezelfde doelman tot corner verwerkt ziet worden. De gelijkmaker bleef dus uit en zo wint OFC van Blauw Geel.

Aan het harde werken heeft het niet gelegen, misschien dan toch wel aan de vele mutaties die trainer Niels van Casteren noodgedwongen moet doorvoeren. Al zal hij dat zelf nooit als excuus willen aanvoeren omdat iedereen de speelstijl kent en weet hoe men die dient uit te voeren. Mogelijkheden op de gelijkmaker heeft men weldegelijk gehad maar eerlijk gebied te zeggen dat OFC ook kansen heeft gehad om de score verder op te voeren. Een nulnummer dus voor Blauw Geel zowel qua doelpunten als qua punten.

Men staat nog steeds veilig in de middenmoot maar de competitie lijkt nu als een nacht kaars uit te gaan voor Blauw Geel. Zou toch niet alleen prettig maar ook leuk zijn als er zo hier en daar nog punten kunnen worden bijgeschreven. Te beginnen volgend weekend in Haren(Gr.) waar Be Quick 1887 dan gastheer is. Blauw Geel heeft in eigen huis kunnen winnen, het werd 2-0. De Groningers verkeren in direct degradatie gevaar en heb ben dus de punten heel hard nodig. Blauw Geel heeft in eigen huis weliswaar kunnen winnen, het werd 2-0, maar een kat in het nauw…. Be Quick 1887 zal zich bovendien in eigen huis willen revancheren voor de dit weekend geleden 5-1 nederlaag bij HBS. Blauw Geel is de laatste weken wat minder op dreef. Kortom het zal een hele lus worden om punten uit Groningen mee te kunnen nemen.

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Yoeri Vissers, Desley Schilders, Martijn van Loon, Sten v Vessem
Middenveld: Sander Egmond, Mustafa Guler, Serkan Ordu
Voorhoede: Sjaak Egmond, Joey Hellstern ( 80e min. Martijn van Kessel), Danny Verbakel (26e min. Emiel vd Sanden),

Scheidsrechter: Dhr. T. Voncken
Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. van Dijk en Dhr. R. Miedema
sv Blauw Geel’ 38: 67e min. Sten van Vessem, 88e min. Martijn van Kessel
O.F.C.: 25e min. Martijn Sterk, 90e min. Carlos Groen