29 januari 2018  Voorsprong niet stand gehouden

Geplaatst op 29 januari 2018 • 3:55 • NieuwsClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO — usv Hercules (3-1) 3-3

Voorsprong niet stand gehouden

Na twee nederlagen op een rij zou winst op zondag 28 januari welkom zijn. Dat niet alleen voor Blauw Geel maar ook de gasten uit Utrecht/Voordorp, drie punten minder en twee plaatsen lager op de ranglijst, waren uiteraard gebaat bij winst. Vorig weekend werd in eigen huis gewonnen na een paar maanden en die winst zou meer waarde krijgen bij winst in Veghel. Trainer Niels v Casteren was de gehele week door griep geveld geweest maar vandaag kon hij weer present zijn. Onder leiding van Lodewijk van Helvoirt, Geert Scheepers en Ronnie Kocken hadden de spelers de trainingen volbracht. Het gemis van Serkan Ordu kon nog niet worden opgelost, hij is nog steeds geblesseerd en zat op de tribune samen met Mark Westerlaken en Ymanuel Hurkmans, die wel al weer licht aan het trainen is. Danny Verbakel en Sjaak Egmond starten in de basis. Alexander Mols begon op de bank.

Blauw Geel tapte af en had binnen 15 seconden al een voorsprong in handden kunnen hebben. Mark Dobbelsteen speelt Danny Verbakel aan en die passt op Sander Egmond die de bal op doel richt maar ook ziet dat een sliding van een verdediger de inzet blokt. Een corner is het gevolg. Erik van Loon krijgt de bal vanuit de corner bij de tweede paal in geheel vrije positie maar de doelman weet in twee instanties de bal te pakken. In de 4e minuut lijkt Hercules de score te openen. Jeffrey Vlug zet de bal in en Mart Stokkers, vanuit buitenspelpositie ziet zijn inzet op de doellijn door Brahim Zaari gekeerd waarna Oskar van Logtenstijn de bal in het doel kan werken. Het vlagsignaal voor buitenspel voorkomt een vroege achterstand voor de Blauw Gelen. In de 7e minuut is het een mooie Hercules combinatie, een 1-2 tussen Oskar van Logtenstijn en Alfred Mensah, die er voor zorgt dan Alfred Mensah alleen voor doelman Brahim Zaari kan opduiken maar het is Brahim Zaari die de situatie meester blijft. Dan volgt er bijna een kwartier lang een duel van hard werken maar geen hoogte punten. Het is wachten tot de 20e minuut als Blauw Geel op voorsprong komt. Sjaak Egmond sprint op de rechterflank voorbij zijn directe tegenstander als hij door Desley Schilders wordt aangespeeld en hij schiet de bal door de benen van de Herculesdoelman in de korte hoek binnen: 1-0. Wederom volgt een kwartier lang een boeiend voetbalgevecht maar zonder noem waardigheden. In de 36e minuut komt Blauw Geel dan op een 2-0 voorsprong. De omschakeling van Hercules wordt snel een halt toegeroepen. Mustafa Guler lijkt op het halfveld de bal te verliezen maar Sander Egmond pikt de al op en speelt direct Danny Verbakel aan. Hij bezorgt de bal in een tijd bij Joey Hellstern die vlak voor de achterlijn met buitenkantje voet de bal teruglegt op de inkomende Sjaak Egmond. Sjaak Egmond schiet vervolgens de bal via de handen van de doelman hard en hoog in de kruising. Het lijkt een weelde maar helaas niet voor lang. Binnen drie minuten komt Hercules terug in de wedstrijd. Vanaf de rechterflank levert Tyrone Fonville een voorzet af die bij de geheel vrijstaande aanvoerder Jeffrey Vlug terecht komt mede omdat Sjaak Egmond net onder de bal doorgaat in een poging de bal nog voor Jeffrey Vlug weg te koppen. Met zoveel ruimte weet hij wel raad en de bal verdwijnt over Brahim Zaari in het doel: 2-1. Kon Blauw Geel niet lang genieten van twee doelpunten voorsprong, Hercules kon nog minder lang genieten van de aansluiting. In de 40e minuut lijkt Sander Egmond te willen passen op Danny Verbakel maar hij mist de bal. Joey Hellstern pikt op en via Sjaak Egmond en een bekeken hakje van Mark Dobbelsteen komt de bal weer voor de voeten van Joey Hellstern. Hij komt oog in oog met de hercules doelman maar de inzet van Joey Hellstern kan door de Hercules doelman gepareerd worden, de rebound wordt echter opgepikt door Mark Dobbelsteen die vervolgens de bal over een op de grond liggende verdediger wipt en zo de bal over de doellijn kan tikken: 3-1. Wederom een minuutje later voorkomt Sten van Vessem een nieuwe aansluitingstreffer als hij de inzet van Oskar van Logtestijn al koppen van de doellijn werkt. De rebound van Tyrone Fonville wordt vervolgens naast het doel geschoten. Blauw Geel gaat rusten met een 3-1 voorsprong na een leuke amusante eerste helft.

Hercules trainer Eric Spelziek grijpt in de rust in. Hij laat Oskar van Logtestijn en Loed keizer in de kleedkamer achter en brengt Colin Broers en Guytho Mijland in. Daardoor wordt het spel van Hercules vanaf de aftrap beter. In de 48e minuut een eerste waarschuwing maar gelukkig gaat de inzet hoog over het doel bij Brahim Zaari. In de 54e minuut paniek alom in het veghelse strafschopgebied en de goede bedoelingen van de meeverdedigende Mustafa Guler pakken verkeerd uit. Hij begaat een overtreding in de ogen van scheidsrechter Tunnissen binnen het strafschopgebied vlak voordat Brahim Zaari met een prima redding de bal kan tegenhouden. De Utrechtse bank was al woedend over het fluitsignaal, voor de toch wel heel gemakkelijk gegeven penalty, want zij zagen al een doelpunt vallen, en waren achteraf dus blij dat een penalty hun deel was na die geweldige redding van Brahim Zaari. Aanvoerder Jeffrey Vlug mocht het vonnis voltrekken en liet in dit geval Brahim Zaari volstrekt kansloos: 3-2. In de 57e minuut een mooie crosspass van Desley Schilders op Sander Egmond. Sanders inzet in de korte hoek kan door de Hercules doelman tot corner worden gebokst. Twee minuten later een pass van Sander Egmond op Joey Hellstern die vervolgens de bal prima aflegt op Sjaak Egmond. Hij mist de bal volkomen maar de bal komt via een kluts toch weer voor zijn voeten waarna hij de bal niet goed genoeg kan raken zodat de doelman van Hercules al grabbelend kan pakken. Vervolgens lijkt het wel comedykapers achterin bij Blauw Geel. Eerst wordt twijfelden optreden van de verdedigers in combinatie met een ver uitkomende Brahim Zaari door Hercules niet afgestraft, Edwin Huibers kon voor opruiming zorgen, in de zelfde minuut nog is onoplettendheid en te laat handelen zorgt ervoor dat er vanaf de flank een bal vlak voor het doel langsgaat waarna een aanvaller een overtreding maakt bij de tweede paal op Edwin Huibers. Een vrije trap geeft lucht. In de tegenaanval vanuit die vrije trap snijd Joey Hellstern goed naar binnen maar i.p.v. afronden legt hij de bal breed richting Alexander Mols maar een Hercules verdediger zit er tussen. In de 67e minuut verliest Blauw Geel op de rand van het Hercules strafschopgebied de bal doordat Alexander Mols de bal tekort speelt op Edwin Huibers. Jeffrey Vlug kan de bal oppikken en passt de diepte in op Guytho Nijland, komend uit de rug van Desley Schilders, en door Erik van Loon ook niet vroeg genoeg geattaqueerd waarna hij naar binnen snijd en de bal in de verre hoek binnen plaatst: 3-3. Met nog ruim 20 minuten te gaan blijft het een spannend duel, beide ploegen willen winnen. Soms wat hotse knotse verdedigen achterin bij Hercules waar Blauw Geel niet van kan profiteren. In de 69e minuut een terechte gele kaart voor een te harde overtreding van Danny Verbakel in een verder sportieve ontmoeting. Beide ploegen komen niet meer echt tot dreigende aanvallen en het duel eindigt dan in 3-3.

Blauw Geel kon een tweedoelpunten voorsprong helaas niet vasthouden tegen een in de tweede helft betere tegenstander. De omzettingen van trainer Speelziek en het niet halen van het niveau dat spelers van Blauw Geel kunnen halen zijn de ingrediënten van deze uitslag. Jammer van de voorsprong en de geode zaken die gedaan hadden kunnen worden.

Volgende week reist Blauw Geel naar Doetinchem voor een treffen met Jong De Graafschap. De jonge profs bogen een 0-1 achterstand tegen OJC om in een 3-1 overwinning. Uit de drie gespeelde duel in 2018 heeft de ploeg 7 punten gehaald, twee keer winst en een keer gelijk. Thuis heeft Blauw Geel met 2-1 gewonnen. Het zal dus een hele kluif worden om vanuit Doetinchem punten mee te gaan nemen maar niets is onmogelijk.

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Edwin Huibers, Desley Schilders, Erik van Loon, Sten v Vessem
Middenveld: Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler (60e min. Danny Verbakel),
Voorhoede: Sjaak Egmond, Joey Hellstern, Danny Verbakel,

Scheidsrechter: Dhr. N. Tunnissen
Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Cakir en Dhr. R. Metsemakers
sv Blauw Geel’ 38: 69e min. Danny Verbakel
usv Hercules: 68e min. Tyrone Fonville