16 oktober 2017  Winst in het Westland

Geplaatst op 16 oktober 2017 • 20:33 • ClubnieuwsSenioren

RKVV Westlandia – sv Blauw Geel’ 38/JUMBO  (1-2)   2-4. Zondag 15 oktober moest Blauw Geel weer een uitwedstrijd spelen. Na de 0-3 nederlaag in eigen huis met soms noodweer, vandaag met zomerse temperaturen naar Naaldwijk. Eerherstel, maar belangrijker, puntgewin was het devies. De gastheren kennen na de winst in de seizoenopening louter nederlagen, afgelopen week verloor men in Heemskerk van promovendus ADO’20 met 4-2. Trainer Edwin Grunholz weet ook dat zeker in thuiswedstrijden winst eigenlijk noodzakelijk is, nu zeker gezien de 18e en laatste plaats. Afgelopen seizoen nog eindigde men tweede en liep men via nacompetitie promotie naar de Tweede Divisie net mis. Nu dus een geweldige slechte seizoenstart. Trainer Niels v Casteren kon geen beroep doen op Serkan Ordu, Alexander Mols begon op de bank. Vandaag een basisplaats voor Mark Westerlaken op rechtsback waardoor Edwin Huibers door schoof naar het middenveld. Veel publiek in Naaldwijk onder stralende zon en een prima sfeer op sprotpark De Hoge Bomen.

De gastheren begonnen furieus en Blauw Geel moest al direct alle zeilen bijzetten. Binnen 45e seconde was het Mark Westerlaken die een inzet kon blokkeren na chaotisch uitverdedigen. In de 2e minuut de eerste speldenprik van Blauw Geel. Danny Verbakel speelt diep op Joey Hellstern maar de bal is net iets te hard waardoor de Westlandia doelman kan oprapen. In de 14e minuut een forse ingreep van aanvoerder en oudgediende, 38 jaar, Marko vd Knaap tegen Joey Hellstern. Het gegeven voordeel levert Blauw Geel niets op, de Westlandia aanvoerder krijgt daarna nog wel geel voorgetoverd. In de 18e minuut hotseknotsevoetbal in het Veghelse strafschopgebied. Men krijgt de bal maar niet weg maar gelukkig gaat de inzet van de gastheren naast het doel. In de 20e minuut een snel uitgenomen achterbal van Westlandia naar de linkerflank. Jeroen Spruijt is iedereen te snel af en ziet Brahim Zaari uitkomen. Hij lobt de bal goed over de Veghelse doelman maar de lob eindigt op het dak van het lege doel. In de 24e minuut een diepe bal waarbij de aanvaller van Westlandia voor bij Erik van Loon sprint. Brahim Zaari komt goed uit en speelt de bal maar de aanvaller valt ook over de doelman. Scheidsrechter vd Werff is resoluut en geeft een penalty aan Westlandia en toont de rode kaart aan Brahim Zaari. De penalty is wel erg gemakkelijk gegeven maar de rode kaart wordt direct vervangen door een gele zodat Brahim Zaari mag blijven staan. Patrick Batist laat vervolgend de 1-0 aantekenen. De gastheren kunnen iet lang genieten van de voorsprong want in de 27e minuut valt de gelijkmaker. Een vrije trap vanaf de linkerflank komt vlak voor het doel en via een kluts kan Desley Schilders de bal inkoppen: 1-1. Protesten voor Hands van Westlandia ten spijt. In de 29e minuut pas Blauw Geel’s eerste corner die overigens niks zou opleveren. In de 34e minuut teveel vrijheid en te weinig druk op de bal van Blauw Geel en weer krijgt men de bal nauwelijks weg. Adnan Bajic kan uiteindelijk uithalen maar ziet de bal ook hoog voer het doel gaan. Vijf minuten later een mooie steekbal op Anwar Beeldstroo maar gelukkig was Brahim Zaari alert. Het is inmiddels de 45e minuut als Westlandia op hun rechterflank bij de zijlijn een vrije trap krijgt. Een speler trapt de bal voorwaarts, waarschijnlijk bedoeld om meters te winnen maar Blauw Geel pikt deze bal op en de bal komt bij Sander Egmond die eerst een speler omzeilt en vervolgens buitenkantje voet de bal over de doelman wipt: 1-2. Bij Westlandia stormt nu iedereen op de scheidsrechter af maar deze weet van geen wijken en keurt het doelpunt goed. Na de aftrap blijven de spelers praten en Jeroen Spruijt moet het met geel bekopen. Blauw Geel krijgt in de resterende blessuretijd nog een vrije trap nadat Jessie vd Burgt zijn frustraties botviert op Joey Hellstern, wat de Westlandia speler overigens geen geel oplevert. Danny Verbakel neemt slim de vrije trap en de bal zeilt naar de tweede paal maar een geweldige reflex van de Westlandia doelman behoed de gastheren van een grotere achterstand. Ruststand wordt daarmee 1-2.

Een nog feller, en misschien wel door de gebeurtenissen van voor de rust, gemotiveerder Westlandia zet na de rust aan. Binnen drie minuten is de stand dan ook gelijk. Te veel ruimte vanaf de flank zodat vrij kan worden voorgezet is het begin. De kopbal van een Westlandia speler kan Brahim Zaari met een mooie redding nog pareren maar de geheel vrijstaande Anwar Beeldstroo krijgt de bal voor zijn hoofd en kan in het lege doel inknikken: 2-2. In de 51e minuut wil Sander Egmond binnen de beruchte lijnen verdedigen en hij blesseert zich zelf daarmee en het lijkt meer op een botsing dan een overtreding. Scheidsrechter vd Werff wijst voor de tweede keer naar de penaltystip. Deze penalty lijkt nog gemakkelijker gegeven dan de eerste. Patrick Batist wil zijn tweede van de dag maken maar Brahim Zaari zit in de juiste hoek en voorkomt een achterstand. Westlandia wil nu meer, Blauw Geel raakt onder druk en loert nu nog nadrukkelijker op de counter. In de 57e minuut volgt zo’n counter en wat voor een. Sander Egmond komt in balbezit en speelt af naar de linkerflank op Joey Hellstern. Joey ziet in het midden Danny op volle snelheid en bezorgt de bal op maat waarna Danny Verbakel na het uitspelen van zijn tegenstander de bal voorbij de strekkende doelman schiet, kort langs de paal, in het doel: 2-3. Twee minuten later lijkt een als voorzet bedoelde bal vanaf de rechterflank van Westlandia zo onder de lat te vallen maar is het Brahim Zaari die daar ook het oog in had en de bal weg kan boksen. In de 70e minuut krijgt Adnan Bajic veel ruimt voor een afstandsschot en is het weer Brahim Zaari die met een geweldige redding de bal uit het doe kan boksen en de Naaldwijkers slechts een corner rest. De druk neemt weer toe en in de 75e minuut is het Desley Schilders die een corner moet weggeven om erger te voorkomen. Een hectisch moment volgt uit de corner en appel van hands door Westlandia maar Blauw Geel blijft overeind. De gevaarlijke momenten nemen nu in hoog tempo toe, voor beide doelen. In de 78e minuut krijgt Blauw Geel een mogelijkheid het duel op slot te gooien. Alexander Mols, inmiddels al in het veld, wordt naar de achterlijn gestuurd. Hij zet voor waarna Joey Hellstern goed over de bal stapt en Sander Egmond kan uithalen. Helaas voor hem en Blauw Geel komt de bal via de onderkant van de lat terug het veld in. Twee minuten later ontsnapt Blauw Geel want een inzet vanuit een voorzet van Jeroen Spruijt schiet Adnan Bajic op de buitenkant van de paal. In de 81e minuut gaat Blauw Geel erg slordig om met de numerieke meerderheid bij een aanval en speelt het dit erg slecht uit. Een duidelijk lijkende handsbal in het strafschopgebied van een Westlandia verdediger wordt door scheidsrechter vd Werff daarbij ook nog eens over het hoofd gezien. Maar het kan nog erger m.b.t. het benutten van kansen. In de 82e minuut kan Joey Hellstern nadat hij zich heeft ontdaan van zijn tegenspelers alleen op de Westlandia doelman af. Helaas blijft hij niet koelbloedig genoeg en de doelman hoeft slechts een corner weg te geven. Tweede grote mogelijkheid die onbenut blijft om het duel op slot te gooien. Het is inmiddels de blessuretijd als Brahim Zaari en Edwin Huibers met vereende krachten een doelpunt van Westlandia weten te voorkomen. Joey Hellstern wordt dan nog gewisseld voor Sam Strijbosch, ook om tijd te winnen, maar het wordt een verlossende wissel. Desley Schilders strooit weer een geweldige pass naar Danny Verbakel die breed legt op de inkomende Sam Strijbosch. Via een verdediger gaat de bal boven het hoofd van de grabbelende doelman tegen het net: 2-4. Kort daarna volgt het eindsignaal.

Blauw Geel behaalt een zwaar bevochten overwinning in het Westland. Het was niet altijd even mooi en effectief had ook beter gekund, zeker op het einde van het duel. Maar men was op de juiste momenten wel slim. Drie heel belangrijke punten werden dus bijgeschreven en dat was het belangrijkste.

Volgende week weer een thuiswedstrijd en wel tegen vv De Meern. De ploeg is net als Blauw Geel een promovendus (via de nacompetitie) en begon slecht maar heeft inmiddels de laatste plaats verlaten. De ploeg behaalde deze competitieronde het vijfde punt door een 3-1 achterstand in Haren bij Be Quick 1887 nog naar een 3-3 stand te brengen. Van onderschatting mag dus geen sprake zijn. Hopelijk weten veel supporters de weg naar het Prins Willem Alexander sportpark te vinden om de ploeg te steunen in deze eerste van twee thuiswedstrijden!!!!

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Mark Westerlaken (73e min Mustafa Guler), Desley Schilders, Erik van Loon, Sten v Vessem

Middenveld: Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Edwin Huibers,

Voorhoede: Sjaak Egmond (63e min. Alexander Mols), Joey Hellstern (90e min. Sam Strijbosch), Danny Verbakel,

Scheidsrechter: Dhr. R. van der Werff

Ass. Scheidsrechters: Dhr. S. Westing en Dhr. B. Cakir

Westlandia: 14e min. Marko vd Knaap, 46e min. Jeroen Spruijt,

sv Blauw Geel’ 38: 24e min. Brahim Zaari, 51e min. Sander Egmond