22 september 2017  STRIJDEND TEN ONDER

Geplaatst op 22 september 2017 • 10:36 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – V.V.V. Venlo  (0-3) 0-3. KNVB beker eerste ronde een nieuwe mijlpaal in de clubgeschiedenis. Na de voorrondes te hebben overleefd was uit de loting VVV Venlo te voorschijn gekomen. De kersverse eredivisionist kende een prima seizoenstart en wilde zich natuurlijk niet laten verrassen door de kersverse derde divisionist. Het Prins Willem Alexander sportpark was zeer goed bevolkt voor dit duel, zo’n 2000 toeschouwers omzoomden het veld. Zou Blauw Geel voor een stuntje kunnen zorgen?? Het moest vooral ook een voetbal happening worden waar spelers en publiek van konden genieten. Trainer Niels van Casteren kon nog steeds geen beroep doen op de geblesseerde Sten v Vessem en afgelopen zondag kwamen daar nog blessures bij van martijn van Loon en Alexander Mols. Met name voorin wordt de spoeling dan al sneller dun.

Foto’s: Peter Kuijpers/Gerard Beekmans

Scheidsrechter Mulder gaf om 19.45 uur het duel vrij en VVV mocht de aftrap verrichten. Blauw Geel probeerde compact te spelen en met counters de gasten te verrassen. Het was in de 5e minuut de eerste kans voor de favoriet op de winst VVV. Maar gelukkig speelde Tissoudali de bal te ver voor zich uit zodat Brahim Zaari er eerder bij kon zijn. Drie minuten later een afstandspoging van Amenyido maar Brahim Zaari kon in tweede instantie de bal pakken. In de 11e minuut de eerste grotere kans van de wedstrijd als Sam Strijbosch wordt aangespeeld door Sander Egmond na een goede pass van achteruit van Serkan Ordu. Sam Strijbosch haalt goed uit en de doelman kan deze inzet pareren ten kosten van een corner. Die corner levert verder niets op. Twee minuten later een slechte pass van Sam Strijbosch waarna VVV kan overnemen. Tissoudali schiet op doel en de inzet gaat maar rakelings naast. VVV krijgt in de 14e minuut pas de eerste corner en Blauw Geel blijft eigenlijk zonder al te veel problemen op de been. Natuurlijk is het hoofdzakelijk een richtingsverkeer naar het doel van Brahim Zaari maar grote kansen levert het de Venlonaren nog niet op. Het is een geweldige pegel van afstand die de gasten op voorsprong brengt. In de 29e minuut haalt Damian van Bruggen verwoestend uit: 0-1. In de 31e minuut probeert Serkan Ordu het ook van afstand nadat hij een rebound van een prima aanval van Blauw Geel voor zijn voeten krijgt maar zijn schot mist het doel. Danny Verbakel is drie minuten later in een goede schiet positie maar de bal draait net van de kruising af en gaat maar rakelings langs. Even een fase dat Blauw Geel goed mee kon voetballen. In de 37e minuut is het wederom een schot van afstand dat de marge vergroot. Amenyido krijg te veel ruimte en weet daar wel raad mee: 0-2 en in de 40e minuut een prima opgezette VVV aanval waarbij Terry Antonis allen voor de uitlopende Brahim Zaari de bal met veel gevoel over hem heen lobt in het lege doel: 0-3. Dat zal ook de ruststand worden.

Twee ongewijzigde teams keren terug na de thee. Natuurlijk is de eredivisionist op een ruime marge en lijkt van een stunt dus geen sprake te worden. Men neemt met het oog op de competitie dan ook wat gas terug. In de 59e minuut veert de Veghelse aanhang weer even op als er een diepe bal gaat richting Serkan Ordu maar de VVV goalie is alert, ver uit zijn doel, en werkt de bal voldoende weg. Emiel vd Sanden komt niet tot een poging op doel. Danny Verbakel probeert het in de 60e minuut van afstand maar de bal is recht in de handen van VVV doelman Delano de Crooij. In de 64e minuut profiteert VVV bijna van een foutje van Edwin Huibers maar Brahim Zaari is in de korte hoek op zijn post. Blauw Geel een VVV wisselen in de 66e minuut beide, zeker ook met het oog op de competitie. In de 67e minuut verdwijnt een vrije trap van VVV in het zijnet en in de 69e minuut een voorzet van Danny Verbakel na een prima opgezette aanval, bereikt niemand. In de 70e minuut wordt een voorzet van Edwin Huibers door Sam Strijbosch achterwaarts gekopt en deze kopbal gaat net naast het doel. Beide wisselen nog maar zonder veel resultaat. In de 87e minuut een inzet van VVV in de korte hoek maar Brahim Zaari kan de bal tot corner verwerken en in blessuretijd nog een kopbal van Erik van Loon die door de doelman onder de lat kan worden weggeplukt. VVV Venlo bereikt zoals mocht worden verwacht voor een eredivisionist de volgende ronde en kwam na de voorsprong ook niet meer in gevaar. Blauw Geel heeft zich echter prima verweerd en is met kei hard werken strijdend ten onder gegaan. Wat als die eerste kans van Sam nou eens binnen gevlogen was?? Maar wat als telt niet en zo is het bekeravontuur voorbij maar zal het ongetwijfeld naar meer smaken. Dus wellicht voor volgend seizoen?!

Zondag wacht weer de competitie en dat is natuurlijk zeker zo, zo niet nog belangrijker. Men reist dan voor een uitwedstrijd naar Twente, Oldenzaal wel te verstaan. De plaatselijke Quick’20 is dan gastheer voor Blauw Geel. Vorig seizoen eindigde de Oldenzalers als 5e in de derde divisie. Nu heeft men uit vier wedstrijden slechts twee punten vergaard en de enigste thuiswedstrijd ging daarbij ook nog eens verloren. Zij zullen dus koste wat kost de drie punten in eigen huis willen houden. Een zeer interessante wedstrijd zal het worden want Blauw Geel heft de twee eerste uitwedstrijden verloren, weliswaar met minimaal verschil, maar puntgewin op vreemde bodem is dus tot nu toe nog uitgebleven.

Doel: Brahim Zaari

Achterhoede: Edwin Huibers, Desley Schilders, Erik van Loon, Sjaak Egmond,

Middenveld: Serkan Ordu, Mark Dobbelsteen, Sander Egmond (66e min. Mustafa Guler),

Voorhoede: Danny Verbakel (78e min. Tresor Shema), Joey Hellstern (54e min. Emiel vd Sanden), Sam Strijbosch,